Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200713-11-2007: Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος σε εκδήλωση για το AMBER ALERT

13-11-2007: Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος σε εκδήλωση για το AMBER ALERT

     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
 
Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (13-11-2007) στο Ξενοδοχείο Ledra Marriot εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την πρώτη παρουσίαση του Προγράμματος Amber Alert Hellas.
 
Στην εκδήλωση από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων και Φορέων που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γενικός τόνισε:
 
«[…]Το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα προστασίας των ανηλίκων και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την βελτίωση της παρεχόμενης προστασίας σ΄ αυτούς. Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ελληνική Αστυνομία […].
 
 […]Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διευκολύνει στη συνεργασία του, με το «Χαμόγελο του Παιδιού», και να καταστήσει ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη την ενεργοποίηση του σχετικού προγράμματος με πρόσφατη διαταγή του καθόρισε:
 
α) τις αρμοδιότητες των αστυνομικών Υπηρεσιών που εμπλέκονται στις περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων
β) τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται προκειμένου η Ελληνική Αστυνομία να δίνει τη συγκατάθεσή της για την ενεργοποίηση του προγράμματος AMBERALERT, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που το διαχειρίζεται και
γ) την Αστυνομική Υπηρεσία που θα επικοινωνεί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτή είναι το 4ο Τμήμα Αναζητήσεων της Υποδ/νσης Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής […]
 
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μας με Χαμόγελο του Παιδιού στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος AMBERALERT, θα συνεχισθεί και θα είναι πιο συστηματική για την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την αποτελεσματικότερη και καλύτερη προστασία των παιδιών».

Τελευταίες Αναρτήσεις