Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200713-11-2007: Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση από τον Υπουργό Εσωτερικών των άμεσων μέτρων στήριξης της περιοχής της Κοινότητας Ζωνιανών

13-11-2007: Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση από τον Υπουργό Εσωτερικών των άμεσων μέτρων στήριξης της περιοχής της Κοινότητας Ζωνιανών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
 
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, ανακοίνωσε τα άμεσα μέτρα στήριξης της περιοχής της Κοινότητας Ζωνιανών, τα οποία αποφασίσθηκαν σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την εκτέλεση των εξής έργων:
 
 1. Κατασκευή διοικητηρίου με πολύκεντρο.
 2. Δημιουργία ΚΑΠΗ Ζωνιανών.
 3. Στη μελέτη βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Κουλούκωνα, που έχει προωθηθεί για ένταξη στο ΠΕΠ ποσού 7.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβάνεται και ο βιολογικός καθαρισμός των Ζωνιανών.
 4. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ζωνιανών από Απλαδιανά.
 5. Λιμενοδεξαμενή Ζωνιανών.
 6. Ολοκλήρωση αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο των Ζωνιανών με τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα, φωτισμού καθώς και γηπέδου μπάσκετ.
 7. Συντήρηση του οδικού τμήματος της ευρύτερης περιοχής, και συγκεκριμένα στα τμήματα του επαρχιακού δρόμου Λιβάδια – Ζωνιανά – Αξική Γέφυρα και του τμήματος Ζωνιανά – Αξός.
 8. Συντήρηση και επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Ζωνιανών.
 9. Ανάπλαση του αύλειου χώρου του σπηλαίου Ζωνιανών και του υπαίθριου θεάτρου που υφίσταται σ’ αυτό.
 10. Διευθέτηση όμορου του νεκροταφείου Ζωνιανών ρέματος με βελτιωτικές παρεμβάσεις.
 11. Αγροτική οδοποιία μήκους 7 χιλιομέτρων.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις