Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200713-10-2007: Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου

13-10-2007: Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα συναντηθεί την Δευτέρα (15-10-2007), ώρα 12:00, στην Αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου Εσωτερικών (Π. Κανελλοπούλου 4), με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών.
 
Στη συνάντηση θα παρίστανται από ελληνικής πλευράς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Ευγενία Τσουμάνη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης και η Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σοφία Ζουρντού.
 
Η κυπριακή αποστολή θα απαρτίζεται από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Γιώργο Γεωργή, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ανδρέα Τρυφωνίδη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου κ. Ιάκωβο Παπακώστα, τον Λειτουργό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Κώστα Χατζηπαύλου, τον Ανώτερο Υπαστυνόμο  κ. Γλυκέριο Λεοντίου και τον Αστυνομικό Ακόλουθο κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο.
 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης αφορούν στα ακόλουθα:
 
§         την αναβάθμιση της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου,
§         την εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού των δύο χωρών,
§         τη συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών,
§         τη συνεργασία σε θέματα ισότητας των δύο φύλων,
§         τη συνεργασία σε θέματα διαχείρισης κρίσεων.
 
 
 
 Είναι δυνατή η λήψη πλάνων από τα Μ.Μ.Ε.

Τελευταίες Αναρτήσεις