Πε 28 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200713-09-2007: Σε πλήρη ανάπτυξη οι δυνάμεις των Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την ομαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών ψηφοφόρων

13-09-2007: Σε πλήρη ανάπτυξη οι δυνάμεις των Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την ομαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών ψηφοφόρων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 13/9/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σε πλήρη ανάπτυξη, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, θα βρίσκονται από αύριο (14-9-2007) έως και την Δευτέρα (17-9-2007), οι δυνάμεις των Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών ψηφοφόρων από και προς τα αστικά κέντρα.
 
Συγκεκριμένα, τα μέτρα τροχαίας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα περιλαμβάνουν:
 
 • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς με περιπολικά και μοτοσικλέτες, ειδικότερα του εθνικού οδικού άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
 
 • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
 
 • Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
 
 • Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια- λιμάνια- σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων-σιδηροδρομικούς σταθμούς).
 
 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-παρεμβάσεις, με υπόδειξη εναλλακτικών δρομολογίων, σε χώρους που πραγματοποιούνται κατασκευαστικά έργα των οδών.
 
 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
 
 • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας, για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
 
 • Συνεχή κίνηση των περιπολικών στο Εθνικό και Περιφερειακό οδικό δίκτυο, με αύξηση των εν κινήσει ελέγχων και σκοπό τη μείωση της επιθετικής οδήγησης, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών.
 
Παράλληλα, το έργο των επίγειων δυνάμεων θα συνδράμει η εναέρια επιτήρηση από ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Όσον αφορά την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσουν οι προβλεπόμενες, με την από 2-4-2007 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Μεταφορών και Επικοινιών, απαγορεύσεις από και προς τα αστικά κέντρα ως εξής:
 
-την Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου από 15:00 έως 22:00.
-την Κυριακή για το ρεύμα εισόδου από 15:00-23:00.
 
 
 
 •      Πέταλο Μαλιακού
 
Επισημαίνεται ότι από αύριο (14-9-2007) δίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα της Π.Α.Θ.Ε. από την 160 χ.θ. (διασταύρωση Λογγού) έως την 195,500 χ.θ. (περιοχή Αγίας Τριάδας), στο οποίο περιλαμβάνονται οι Σήραγγες Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων.
 
Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας στις  νέες Σήραγγες Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας θα επιτρέπεται εφεξής η διέλευσηβυτιοφόρωνοχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων σε υγρή μορφή, μόνο κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες από 06:00 έως 15:00, υπό την προϋπόθεση  χρήσηςειδικής πρόσθετης αναλάμπουσας συσκευής και φώτων έκτακτης ανάγκης.
 
Κατά τις ημέρες και ώρες απαγόρευσης της διέλευσης των συγκεκριμένων οχημάτων από τις σήραγγες Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων, η κυκλοφορία των οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων σε υγρή μορφή δύναται να γίνεται μέσω της Π.Ε.Ο. Λαμίας-Αθηνών.
 
Παράλληλα,λόγω των συνεχιζόμενων κατασκευαστικών έργων στο ύψος του 195 χλμ., θα ληφθούναυξημένα μέτρα τροχαίας και θα πραγματοποιηθούν στο Ρεύμα προς Αθήνα εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο, ως εξής:
 
 • Σε περίπτωση πολύ αυξημένης κυκλοφορίας, τα οχήματα που προέρχονται από τους Νομούς Γρεβενών, Καρδίτσας, Τρικάλων (μέσω Δομοκού), Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, θα εκτρέπονται στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας (διαδρομή Λαμία-Μοσχοχώρι-Ηράκλεια-Δαμάστα-Μπράλλος-Αμφίκλεια-Τιθορέα-Ορχομενός-Κάστρο Βοιωτίας).
                                       
 • Σε περίπτωση ελαφρώς αυξημένης κυκλοφορίας, τα οχήματα που προέρχονται από τους παραπάνω Νομούς, θα εκτρέπονται στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας (διαδρομή Λαμία-Μοσχοχώρι-Ηράκλεια-Δαμάστα-Διασταύρωση Δαμάστας στην 202,500 χ.θ. της Ν.Ε.Ο.).
 
Η αυξημένη ετοιμότητα των δυνάμεων Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση των ετεροδημοτών.
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
-τηλ. Δ/νση Τροχαίας/ Α.Ε.Α: 210-6928115
-τηλ. Α.Δ. Φθιώτιδας :   22310-56800
                                        22350-31701

                                       22310-93900

Τελευταίες Αναρτήσεις