Πα 27 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200712-11-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό

12-11-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
 
 
 
 
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
 
«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδίως ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ. Όπως ξέρετε ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ – συνεχίζεται. Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ – που είναι ένα πολύ σημαντικό συνέδριο ενόψει του μέλλοντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού – θα εκθέσω τις θέσεις της Κυβέρνησης για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και, ιδίως, για την οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, ύστερα μάλιστα και από τη συνάντηση που είχε ο κ. Κακλαμάνης με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη και τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν.      
Ενημέρωσα επίσης τον Πρωθυπουργό και για την όλη προσπάθεια η οποία γίνεται στην Κρήτη, και ιδίως στην περιοχή των Ζωνιανών, έτσι ώστε ν’ αποκατασταθεί πλήρως ο νόμος και η τάξη. Οι επιχειρήσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Και νομίζω ότι η όλη προσπάθεια θα εξελιχθεί έτσι ώστε στο διηνεκές να διασφαλίζεται η εφαρμογή του νόμου χωρίς να παρατηρηθούν τα φαινόμενα εκείνα, τα οποία είδαμε, ατυχώς, στο παρελθόν».
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, έχουμε κάτι νεότερο γι’ αυτό από πλευράς μέτρων;
 
ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Τα βλέπετε, τα ξέρετε.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Με τον επίορκο αστυνομικό τι κάνατε;
 
ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Σε κάθε περίπτωση για το όποιο συμβάν – ας το πω έτσι – της Αστυνομίας, ξεκινάει αμέσως η αντίστοιχη έρευνα. Είναι γνωστό αυτό το πράγμα. Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, κανένα θέμα να αφεθεί χωρίς να εξετασθεί. Εκείνο το οποίο σας τονίζω είναι ότι η όλη προσπάθεια θα έχει βάση μόνιμη και θεσμική. Δεν είναι μια προσπάθεια η οποία γίνεται, απλώς και μόνο, για λόγους εντυπωσιασμού ή για να λυθεί πρόσκαιρα ένα πρόβλημα. Και η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθεί με πλήρη σεβασμό όλων των δικαιωμάτων και με ξεκάθαρη την πεποίθηση ότι αυτό που συμβαίνει στην περιοχή αφορά ορισμένους οι οποίοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Δεν αφορά τον κόσμο της Κρήτης στο σύνολό του. 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Και πολιτική κάλυψη εκμεταλλεύονται.
 
ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Κ. Βλάχο, μένω σ’ αυτό το οποίο λέω. Λέω λοιπόν ότι ο Λαός της Κρήτης είναι γνωστός και για τη λεβεντιά του και για την καθαρότητά του σ’ αυτά τα θέματα. Η όλη προσπάθεια γίνεται για να μην εκμεταλλεύονται ορισμένοι αυτή την κατάσταση και να κάνουν έκνομες ενέργειες οι οποίες τραυμάτισαν στο παρελθόν για πολλά χρόνια την εικόνα του Τόπου.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Τα θεσμικά μέτρα ποια είναι, κ. Υπουργέ;
 
ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Τα θεσμικά μέτρα τα βλέπετε. Είναι γενικά η εγκατάσταση των αρχών εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Και, από εκεί και πέρα, μέτρα τα οποία θα χρειασθεί να πάρουμε γενικότερα, πώς θα αντιμετωπισθούν όπου αλλού υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις και, ιδίως, να μην εμφανισθούν στο μέλλον.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Για πόσο καιρό θα είναι εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις;
 
ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Για όσο χρειασθεί. Σας ευχαριστώ.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Τελευταίες Αναρτήσεις