Τε 8 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200612-10-2006: Ομιλίες του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στα Μανιάτικα του Πειραιά

12-10-2006: Ομιλίες του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στα Μανιάτικα του Πειραιά

Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα
στα Μανιάτικα Πειραιά (1)
 
Ήρθα κοντά σας εδώ στα Μανιάτικα για να τιμήσω αυτήν την όμορφη συνοικία με τους ακόμη πιο όμορφους ανθρώπους. Τους ανθρώπους με το τεράστιο ήθος σαν τους μανιάτικους πύργους. Ήρθα κοντά σας για να εκδηλώσω την οφειλόμενη ηθική συμπαράσταση προς τον Δήμαρχό μας, Χρήστο Αγραπίδη. Ήρθα κοντά σας για να ευχηθώ με την θριαμβευτική νίκη μεθαύριο που θα αναδείξει το δίκαιο, το σωστό, το πειραιώτικο, το δημοκρατικό ήθος και την αξιοσύνη του Δημάρχου μας Χρήστου Αγραπίδη.
 
Είναι ζήτημα ηθικής τάξεως η αναγνώριση της προσφοράς του Χρήστου Αγραπίδη στον Πειραιά. Μαρτυρώ επίμονη και αποτελεσματική προσπάθεια σε όλη την προηγούμενη θητεία του η οποία δεν πρέπει να διακοπεί, πρέπει να συνεχιστεί και στην καινούρια τετραετία. Μαρτυρώ ότι την αντιδιαστολή θα την κάνετε μόνοι σας, αυτός ο αδερφός μας είναι το έργο και η αλήθεια. Οι άλλες (ενν. απόψεις) είναι απόψεις ιδιοτελείς για κόμματα, για παραπλανήσεις του πειραιώτικου λαού. Δεν παρακολουθούμε αυτές τις θέσεις. Μένουμε στο έργο, στην αποτελεσματικότητα, στη χρηστή διοίκηση, στην ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους δημότες του Πειραιά από τον Χρήστο Αγραπίδη.
 
Η τελευταία λέξη μου λέει: εδώ είναι ο καινούριος διοικητικός ρυθμός, ο οποίος καινούριος διοικητικός ρυθμός θέλει ευρωπαϊκή ματιά, θέλει συνεργασία με τα διαμερίσματα του Πειραιά, συνεργασία με τα Υπουργεία της Κυβέρνησής μας, συνεργασία με την Ευρώπη για να αναδειχτεί ο Πειραιάς εκεί που πρέπει. Στην πρώτη θέση από όλα τα λιμάνια της Μεσογείου και στην πρώτη θέση στη δημιουργικότητα και στην δημοτική αποτελεσματικότητα.
 
Εγώ ήρθα εδώ για να σας πω ότι όπως ήρθα προεκλογικά, θα έρθω και μετεκλογικά για να οργανώσουμε με το Δήμαρχο το πρόγραμμα και τη δράση για την καινούρια τετραετία. Εμπρός για τη νίκη. Μας ανήκει και μας αξίζει η νίκη. Θα μου επιτρέψετε, τέλος, να πω ζήτω ο Χρήστος Αγραπίδης, ζήτω η Μάνη με τους πύργους του ήθους, της λεβεντιάς και της φιλοπατρίας. Και η φιλοπατρία θα προσλάβει μια προσαρμογή και θα λέγεται αγάπη μας για τον Πειραιά.
 
Σας ευχαριστώ.

Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα
στα Μανιάτικα Πειραιά (2)
 
 
Εδώ θέλω να πω εγώ, να δημοσιοποιήσω τα συναισθήματά μου, τα αισθήματά μου, το τί νιώθω ευρισκόμενος ανάμεσά σας. Κάπου είπα νομίζω: «ήταν μορφές, λέω, σαν να έχουνε βγει από πολυπρόσωπες αγιογραφίες, φατσούλες, μια λάμψη στα μάτια, μια ευγένεια, μια αισιοδοξία, μια ανάμνηση ότι είμαστε οι πρώτοι που ελευθερωθήκαμε και ελευθερώσαμε και τον τόπο».
 
Θέλω να μοιραστώ αυτά τα συναισθήματα, να πάμε στους παππούδες των Μανιάτικων που έφτασαν εδώ με το πλοίο, δεν υπήρχε δρόμος, έθεσαν τα υψώματα, να δούμε πού βρισκόμαστε, να κάνουμε άμυνα, έτσι όπως ήταν η πολεμική τους, η αμυντική τους αντίληψη των πραγμάτων, να φτιάξουν φαμέλιες έντιμες, να κάνουν πρόοδο στα σπίτια των Μανιάτικων, να βγάλουνε γιατρούς, Αξιωματικούς, να κάνουν εμπόριο και να κάνουν ένα κλικ και να βγάλουν το Δήμαρχο.
 
Νομίζω κι ερμηνεύω σωστά την ροή των ιστορικών γεγονότων, αυτό είναι ιστορική απαίτηση, η επανεκλογή του Χρήστου Αγραπίδη. Είναι ιστορική απαίτηση. Κι ερχόμαστε και στα γήινα γιατί τα πρώτα ήσαν στις ποιητικές σελίδες, για να συνεχίσει το έργο, για να προσφέρει και στα Μανιάτικα, για να προσφέρει, και όσες παραλείψεις να θεραπευθούν, να προσφέρει στον Πειραιά και να έχει και τη δική μας συνεργασία.
 
Εγώ στον τομέα της ευθύνης μου, ασφάλεια, ήρεμο τοπίο, επανέρχομαι κοντά σας για συνεργασία με τον Χρήστο Αγραπίδη επανεκλεγησόμενο Δήμαρχο και στις 16 Οκτωβρίου. Για την ίδια δουλειά, για τον Πειραιά, για τον σεβασμό στους Μανιάτες και τους Πειραιώτες, για την ματιά της αισιοδοξίας.
 
Αυτές είναι οι σκέψεις μου και οι λέξεις μου. Έχω πεποίθηση νίκης. Αυτήν την πεποίθηση νίκης και να την μοιραστείτε μαζί μου και να την διαμηνύσετε σε όλο τον Πειραιά. Ζήτω ο Χρήστος Αγραπίδης.

Τελευταίες Αναρτήσεις