Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200612-07-2006: Ομιλία Υπουργού Δημοσίας Τάξεωςκ. Βύρωνα Πολύδωρα στα εγκαίνια Αστυνομικών Υπηρεσιών

12-07-2006: Ομιλία Υπουργού Δημοσίας Τάξεωςκ. Βύρωνα Πολύδωρα στα εγκαίνια Αστυνομικών Υπηρεσιών

Κος ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:
Πανοσιολογιότατε, θέλω να σας παρακαλέσω να διαβιβάσετε τα σέβη μου στον Παναγιότατο και να του διαμηνύσετε ότι εκζητούμε την ευλογία του. Και για την λειτουργία του Καταστήματος που εγκαινιάζουμε, του καταστήματος Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας και Τμήματος Ναρκωτικών για την Ανατολική Θεσσαλονίκη.
 
Κύριε Υπουργέ Μακεδονίας Θράκης, κύριε Δήμαρχε Θεσσαλονίκης, κύριε Νομάρχα Θεσσαλονίκης, κύριε Δήμαρχε Τριανδρίας, Αμπελοκήπων, Ωραιοκάστρου, Μενεμένης, κύριοι Δήμαρχοι, κύριε Διοικητά του 3ου Σώματος, κύριε Επιθεωρητά Βορείου Ελλάδος, κύριε Γενικέ Διευθυντά της Θεσσαλονίκης, κύριε Γενικά Διευθυντά της Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού, του Λιμενικού, της Αεροπορίας, καθώς και έπρεπε να προταχθεί ο εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης, Προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.
 
Κυρίες και κύριοι,
Με τον Βορειοελλαδίτη Αρχηγό της Αστυνομίας, τον για πρώτη φορά Βορειοελλαδίτη Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Τάσο Δημοσχάκη και την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, ήλθαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην Τούμπα, στην Τριανδρία για την πράξη που προείπαμε.
 
Επιτρέψτε μου να σημειώσω εισαγωγικά ότι η πράξη αυτή, το Κατάστημα αυτό, το Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας και Τμήμα Ναρκωτικών, είναι αστυνομική δράση προλήψεως. Γιατί το λέω προλήψεως. Θέλω να το εννοήσετε όχι ως καταστολή, αλλά να το εννοήσετε ως ενίσχυση του ειρηνικού, φιλόνομου και νομοταγούς χαρακτήρα των κατοίκων της περιοχής Τούμπας και Τριανδρίας. Παρεμβαίνουμε συστηματικά με την αναδιάρθρωση, με τα σχέδιά μας, με την πολιτική βούληση και την ηθική επιμονή μας, παρεμβαίνουμε εδώ για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας αυτής της γειτονιάς, αυτής της ποιότητας των κατοίκων Τούμπας-Τριανδρίας.
 
Θέλουμε να προλάβουμε το κακό και από αυτή την άποψη είναι πράξη αστυνομικής πρόληψης.
 
 
Θέλουμε να χαιρετίσουμε και συγχαρούμε τους κατοίκους. Τους γνωρίζω εγώ από την ιστορική μου σκέψη, τους τιμώ από την παρουσία τους στην Ελληνική κοινωνία. Εδώ είναι ο ΠΑΟΚ, θέλω να ξεπεράσει τις δυσκολίες, που δίνει ένα τόνο στον αθλητισμό και στην, θα έλεγα, και στην ευθυκρισία των ανθρώπων που ξεκινάνε από την φτώχεια, το ίδιο και για την Τριανδρία, καταγάγουν πρόοδο και διατηρούν την ανθρωπιά τους.
 
Είναι ωραίο, είναι ποιότητα. Τους ευχαριστώ επειδή ετάχθην να είμαι μέλος της Κυβερνήσεως του Θεσσαλονικέως Κώστα Καραμανλή και να υπηρετώ με ευσυνειδησία τα ιδεώδη αυτής της πόλεως ευρύτερα, της Θεσσαλονίκης κύριε Δήμαρχε, που θέλουμε όλοι να συντάξουμε τις δυνάμεις μας για να υπηρετήσουμε το λαό.
 
Είπαν οι Αξιωματικοί μου, οι Αξιωματικοί μας, ο Νομάρχης, οι Δήμαρχοι και ο Αρχηγός, το διοικητικό πλαίσιο αυτού του θεσμού αυτού του Καταστήματος. Εγώ θα σας πω κάπως πιο ουσιαστικά να εννοήσετε αυτό το Κατάστημα που εγκαινιάζουμε σήμερα, ως βάση πρόληψης το είπαμε, αλλά επιπλέον να το εννοήσετε ως "φυλάκιο" ηθικής τάξεως. Να το εννοήσετε ως "πολυβολείο" της αρετής. Να το εννοήσουμε ως σταθμό υποδοχής των πολιτών οι οποίοι θα προσέρχονται για το αίτημα, οι οποίοι θα τηλεφωνούν και η επίσκεψη και το τηλεφώνημα είναι για εμάς τους Αστυνόμους, να το ξέρουν οι πολίτες, ηθική επιταγή.
 
Θα δεχόμαστε τις ηθικές επιταγές προκειμένου να επιτελέσουμε την αποστολή μας που δεν είναι άλλη από το να προασπίσουμε τη ζωή, την τιμή και την περιουσία των πολιτών. Όλο το σχεδίασμα αφιερώνεται στον υπέρτατο σκοπό της τηρήσεως και εφαρμογής του Νόμου, δηλαδή της προασπίσεως της δημοκρατικής νομιμότητας.
 
Θέλουμε να φτιάξουμε ένα πλαίσιο ειρήνης και ασφάλειας, καθήκον από εμάς, προσφορά στους πολίτες για να αναπτυχθούν οι πολίτες στα ειρηνικά τους
έργα. Αυτά τα ειρηνικά έργα είναι ουσιαστικά το χρέος μας, της Αστυνομίας, να τα κατασφαλίσει. Εγγυάται ότι θα μπορούν να έχουν την μέγιστη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα μέσα στο ελληνικό περιβάλλον οι πολίτες και ελέχθη από τους προηγούμενους ομιλητές που χαιρέτισαν αυτή τη
συγκέντρωση και τη σημαντική μέρα, ελέχθη ότι εδώ πρέπει να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα όπως αυτό προάγεται.
 
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω δύο χαρακτηριστικά. Πρώτον, ότι δεν έχουμε εισαγόμενη τρομοκρατία γιατί φυλάνε και οι ένοπλες δυνάμεις και η Αστυνομία καλά τα σύνορα και το χαιρόμαστε αυτό ως κατάκτηση, γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Συνεργαζόμαστε, αυτό είναι το δεύτερο, και με τους γείτονες της Βαλκανικής και εξ ανατολών για να εξουδετερώσουμε αυτή την πορεία του εγκλήματος που έρχεται από μακρινές περιοχές προς αυτό τον τόπο.
 
Έχουμε, εγκληματολογικά, καθαρό περιβάλλον. Θα το διατηρήσουμε! Δεσμευόμαστε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και ως φυσική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, επιτελείο και Αξιωματικοί και Οπλίτες, γυναίκες και άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι θα τηρήσουμε τον όρκο μας αναλαμβάνοντας την προάσπιση αυτού του αισθήματος και την κατασφάλιση αυτού του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών.
 
Θέλω να σας πω ακόμη ότι έχουμε μια φυσική και ηθική εξουσιοδότηση από την Ευρώπη. Από τους εταίρους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να είμαστε οι εξαγωγείς της δημοκρατικής νομιμότητας και της αστυνομικής τεχνογνωσίας και προς τα Βαλκάνια έτσι ώστε κατασφαλίζοντας την ευρύτερη περιοχή, αυτό που λέμε "Ευρωπαϊκό Κεκτημένο" από πλευράς δημοκρατίας, οικονομίας της αγοράς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να έχουμε κάνει τη μεγάλη συμβολή μας, συνεισφορά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Οι στόχοι μας είναι και ιεροί και μακροπρόθεσμοι. Τους διεξερχόμαστε επειδή καλλιεργούμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας ευρύτερα και του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας.
         
Όλοι μαζί θέλουμε συνεργασία, ένα πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πολίτες. ?λλωστε υπηρέτες αυτών των ηθικών συμφερόντων των πολιτών είμαστε. Θα το τηρήσουμε και θα είναι η επόμενη μέρα μια καλύτερη μέρα για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβανομένης και της Τούμπας που είμαστε εδώ στην γειτονιά που τιμούμε, για τον Δήμο της Τριανδρίας, για τους λοιπούς
Δήμους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, για τη Μακεδονία και Θράκη, για την Ελλάδα ολόκληρη.
 
Έχουμε πεποίθηση στο ότι τηρούμε την εντολή που μας έδωσε και θα μας ξαναδώσει στον σωστό καιρό πάλι, ελπίζουμε, ο ελληνικός λαός, για να φυλάξουμε Θερμοπύλες. Αυτή την πατρίδα, αυτή την κοινωνία, αυτή την δημοκρατία.
 
Σας ευχαριστώ θερμά. Εύχομαι ευδόκιμο έργο στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας-Τριανδρίας, στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, στο παράρτημα στο Τμήμα Ναρκωτικών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και γενικότερα, ευρύτερα σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, με το Νόμο και τη Δημοκρατική Νομιμότητα.
 
Σας ευχαριστώ θερμά.

Τελευταίες Αναρτήσεις