Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200612-07-2006: Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Ασσήρου

12-07-2006: Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Ασσήρου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σεβασμιότατε, κύριε Νομάρχα, Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, Δήμαρχε της Ασσήρου, Στρατηγοί, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Έπαρχοι και εκπρόσωποι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, 
Κυρίες και Κύριοι είναι πολύ σπουδαία αυτή η συνάντηση, είμαι ενθουσιασμένος από την παρουσία σας. Μία λάμψη βγαίνει από τα πρόσωπά σας. Την εισπράττω και την δέχομαι εγώ. Σεβασμιότατε είσαστε τυχερός που ποιμένετε ενός τέτοιου ποιμνίου ..
 
ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ: Του καλύτερου!
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι το καλύτερο! Γι΄ αυτό σας βλέπω δυνατό και ευθύβολο στις παρεμβάσεις σας διότι εσείς τους ευλογείτε και από αυτούς δίνετε, αντλείτε δύναμη την οποία την μεταγγίζετε σε εμάς. Είναι σημαντική η συνάντησή μας. Ξεφεύγει από τα στενά όρια και πλαίσια των εγκαινίων του Αστυνομικού Τμήματος μας. Ξεφεύγει και γίνεται μια παρομοίωση με τον εισαγωγικό στίχο του Αποστόλου που ανέγνωσε ο ιερεύς και το σεπτόν ιερατείον. Είναι ο στίχος του ΄΄προκείμενου΄΄. Προκείμενο λέγεται ο εισαγωγικός στίχος πριν από το κείμενο του Αποστόλου Παύλου ή των Πράξεων των Αποστόλων .
 
ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ: Πού τα ξέρετε όλα αυτά;
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας πω. Σήμερα προσέξτε ο στίχος έλεγε « το έλεος και η αλήθεια συνάντησαν την δικαιοσύνη και την ειρήνη ». Αυτός ο στίχος είναι σα να συνετάγη για τα σημερινά εγκαίνια. Για την σημερινή συνάντησή μας το έλεος και η μακροθυμία του Θεού με την αλήθεια –προσαρμόστε τα αυτά στην σωστή κλίμακα για την Διοίκηση μας, για την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, για το Υπουργείο μας και την Αστυνομία μας, για το Αστυνομικό Τμήμα μας συνηντήθησαν με την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη. Αυτοί είναι οι στόχοι μας! Έτσι συγκροτούμε τις Υπηρεσίες μας με στόχους, έτσι ξεδιπλώνει την διοικητική του αποτελεσματικότητα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σήμερα και αύριο, συνεχίζει το ίδιο έργο επιταχυνόμενο , έτσι οργανώνεται μια σύνδεση των αρχών που κηρύττει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαγκαδά με εμάς τους απλούς και ταπεινούς.
Με ρωτάει πού τα ξέρω; Απαντώ δεν τα ξέρω, τα πιστεύω! Απαντώ δεν είμαστε Υπουργοί της Κοσμικής εξουσίας , δεν είμαστε αξιωματικοί, στρατηγοί και οπλίτες της Αστυνομίας , είμαστε το ΄΄Βασίλειον ιεράτευμα΄΄ Σεβασμιότατε. Δηλαδή εδώ σε αυτό τον ευλογημένο τόπο που συναντόμεθα σήμερα κάνουμε έναν διάλογο με την ιστορία , κάνουμε έναν διάλογο και η σκέψη μας τρέχει πίσω σε αυτούς που με το αίμα τους επότισαν αυτό το έδαφος και το κράτησαν . Εδώ είναι παραπέρα στα 5 λεπτά δρόμου που λέει ο Παναγιώτης ο Ψωμιάδης ο Λαγκαδάς με τις μάχες του τις νικηφόρες .
Λαχανά, Λαγκαδάς, Κιλκίς , Δοϊράνη έτσι εκρατήθηκε! Ύστερα πάμε στο χθές και στο σήμερα όπου ευγενικές μορφές καλλιέργησαν την γη . Ευγενικές μορφές ανέστησαν σπίτια και οικογένειες , κοσμήματα της ελληνικής κοινωνίας: εσείς! Γι’ αυτό σας βλέπω ως σοβαρούς, ιερούς , ενδιάμεσους στην διοίκηση και στην δημοκρατική νομιμότητα. Αξίζετε να σας υπηρετούμε με την δημοκρατική νομιμότητα, με το νόμο, τις λέξεις που είπε στην ευχή του.
Εδώ στήσαμε ΄΄αμυντήριον΄΄ για την δημοκρατία και τις αρχές μας και ΄΄ορμητήριον΄΄ στη μάχη με το κακό και θα νικήσουμε! Νικάμε γιατί αντλούμε δύναμη από τον ευγενικό πληθυσμό της Ασσήρου και της ευρύτερη περιοχής . Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και υπερήφανος να μετέχω σε αυτή την συμβολική εορτή-συνάντηση τη σημερινή. Ναι την έχετε την μεσιτεία μου προς την Κυβέρνησή μας και για την παράγραφο της κοινωνικής πρόνοιας που πρωταγωνιστείτε ποιμαντικά ?γιε Δέσποτα και για την παράγραφο του περιβάλλοντος.
Εδώ ήρθα για τα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Ασσήρου και κυρίως για να σας πω ότι η επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα, αυτός είναι ο ορισμός οι Στρατηγοί μας είπαν , ο Αρχηγός και ο Στρατηγός ότι κάνουμε μια αναδιάρθρωση για να κατοχυρώσουμε την τάξη και την νομιμότητα και την ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα, αλλά θέλω να ξέρετε η επίσκεψη σας στο Αστυνομικό Τμήμα Ασσήρου ή το τηλεφώνημα σας για την αίτηση συμπαράστασης και βοήθειας να ξέρετε ότι για εμάς την Αστυνομία, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως , την διοίκηση μας είναι ηθική επιταγή!
Ήρθαμε εδώ για να φτιάξουμε αυτό το Κατάστημα συμπαράστασης και ανταπόκρισης στις ηθικές σας επιταγές . Αυτός είναι ο νέος ορισμός του αστυνομικού τμήματος . Δεν ήρθαμε εδώ για να φτιάξουμε θώκον εξουσίας! Όχι! Είμαστε εδώ για να συγκροτήσουμε το ΄΄αμυντήριον΄΄ και το ΄΄ορμητήριον΄΄ για το καλό, το αγαθό , την δημοκρατική νομιμότητα , την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εδώ στον ενδιαφέροντα αυτόν ιστορικόν χώρον , έτσι ώστε να μείνετε απερίσπαστοι στα ειρηνικά σας έργα, να κατακτήσετε οικονομική ανάπτυξη και ευημερία , ευτυχία θα έλεγα στα σπίτια σας στην ?σσηρο στο Λαχανά, στην περιοχή του Λαγκαδά, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Είμαστε εδώ ως παραστάτες, υπηρέτες και εφαρμοστές της δημοκρατικής νομιμότητας. Έτσι θα δουλέψει το Αστυνομικό Τμήμα Ασσήρου .
Σας ευχαριστώ θερμά, καλές δουλειές, ειρηνικά έργα σε αυτό το Κατάστημα, σε αυτούς τους πολίτες που το αξίζετε. Είμαι υπερήφανος για εσάς. Σας ευχαριστώ θερμά. Σας ευχαριστώ.
 
 
ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ: Και μεγάλος ποιητής ακούσατε τι ωραία που τα είπε.

Τελευταίες Αναρτήσεις