Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200711-12-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη με εκπροσώπου της SUPERLEAGUE

11-12-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη με εκπροσώπου της SUPERLEAGUE

     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
AΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 
 
 
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης συναντήθηκε σήμερα (11-12-2007), στο Αρχηγείο του Σώματος με εκπροσώπους της SUPERLEAGUE, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της αντιμετώπισης της αθλητικής βίας στα γήπεδα και της μετακίνησης των οργανωμένων φιλάθλων, βάσει και των γεγονότων που προέκυψαν σε πρόσφατους αγώνες σε Θεσσαλονίκη και Τρίπολη.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν, από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τσιατούρας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης Υποστράτηγος κ. Στέφανος Σκότης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Αρχηγείου. Τη SUPERLEAGUE εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Κυριακός και ο υπεύθυνος Ασφαλείας κ. Αθανάσιος Μαχαιράς.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανασκόπηση και αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και επαναβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία των δύο πλευρών.
 
Ο κ. Αρχηγός, στην τοποθέτησή του, επεσήμανε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου (2006-2007), που οφείλεται και στην απόφαση της SUPERLEAGUE για τη λήψη και τήρηση του μέτρου της μη μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων. Επανέλαβε δε την έκκληση, την οποία είχε κάνει και στην έκτακτη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου 2007, για συνέχιση του μέτρου αυτού καθ’ όλη τη διάρκεια και της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, δεδομένου ότι η διάθεση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων και μέσων για τη λήψη μέτρων τάξης κατά τις μετακινήσεις οργανωμένων φιλάθλων αποβαίνει σε βάρος της αστυνόμευσης. Διαβεβαίωσε, επίσης,  ότι η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή και νόμιμη συνδρομή στη SUPERLEAGUE.
 
Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της ήδη καλής συνεργασίας και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, νέας συνάντησης σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να ρυθμιστούν λεπτομέρειες εφαρμογής των αποφασισθέντων.   

             

Τελευταίες Αναρτήσεις