Τε 8 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Απρίλιος 200810-04-2008: Επιθεωρήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Περιφερειακές Αστυνομικές Υπηρεσίες

10-04-2008: Επιθεωρήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Περιφερειακές Αστυνομικές Υπηρεσίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τσιατούρας πραγματοποίησε κατά το διάστημα 8 και 9/4/2008 έκτακτες επισκέψεις – επιθεωρήσεις σε Περιφερειακές Υπηρεσίες, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Αντώνιο Μπάμιατζη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο κ. Στέργιο Αποστολίδη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Tαξίαρχο κ. Παύλο Νικολαΐδη.
 
Ειδικότερα, ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε αρχικά (8/4/2008) την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Ακολούθως, μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας (8/4/2008) και συναντήθηκε με την Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, με την οποία συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 
Στις 09-04-2008 ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και συναντήθηκε με τον Νομάρχη Καστοριάς κ. Κωνσταντίνο Λιάντση και τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Τσαμίση.
Συνεχίζοντας τις επισκέψεις, ο κ. Αρχηγός μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης και συναντήθηκε με τον Νομάρχη Κοζάνης κ. Γεώργιο Δακή.
 
Στις Αστυνομικές Διευθύνσεις που επισκέφθηκε ο κ. Αρχηγός, μιλώντας στις συγκεντρώσεις των Αξιωματικών, επέστησε την προσοχή ώστε οι επικεφαλής Αξιωματικοί των Διευθύνσεων οι οποίες βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές της Χώρας μας, να δραστηριοποιούν το προσωπικό των Υπηρεσιών τους, με σκοπό αυτές να αποτελούν ανάχωμα για την εισαγόμενη εγκληματικότητα.
 
Ιδιαίτερα, επισημάνθηκε η επίδειξη μεγάλης προσοχής, για να αποτρέπεται η παράνομη μετανάστευση, το λαθρεμπόριο, η εμπορία ανθρώπων, η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, η εμπορία βρεφών, η παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και ταξιδιωτικών εγγράφων και η κυκλοφορία κλαπέντων οχημάτων.
 
Σε ό,τι αφορά την τήρηση των γενικών αρχών, ως προς τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, ο κ. Αρχηγός ζήτησε από τους Αξιωματικούς να ενεργοποιηθούν και να κατευθύνουν το προσωπικό τους στην εκτέλεση των καθηκόντων του, η οποία θα πρέπει να διακρίνεται από ευγενή και αξιοπρεπή συμπεριφορά προς τους πολίτες, αλλά και σταθερότητα στις νόμιμες ενέργειες.
 
Επιπλέον, επεσήμανε ότι θα πρέπει η αστυνομική δραστηριότητα να μην διακρίνεται από τυπολατρική και γραφειοκρατική συμπεριφορά. Να είναι ουσιαστική στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να υπάρχει δραστηριοποίηση για την ουσιαστική αστυνόμευση, με κίνηση περιπολιών, εφαρμογή της νομοθεσίας, έλεγχο των τροχονομικών παραβάσεων που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα (μέθη, υπερβολική ταχύτητα, αυτοσχέδιοι αγώνες) και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
 
Ο κ. Αρχηγός υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τις αρχές τής διοίκησης και τους Κανονισμούς του Σώματος, οι Αξιωματικοί θα πρέπει να καθοδηγούν και να ελέγχουν τους υφισταμένους τους και σε κάθε περίπτωση το ήθος, η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα, η αμεσότητα των ενεργειών και η εργατικότητα θα αποτελούν κριτήρια για την αξιολόγηση όλου του αστυνομικού προσωπικού.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις