Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200610-04-2006: Ομιλία του Υπουργού Δημoσίας Τάξεως στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του Γενικού Γραμματέα

10-04-2006: Ομιλία του Υπουργού Δημoσίας Τάξεως στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Γενικού Γραμματέα

Κύριε Γενικέ, κύριε Αρχηγέ, κύριε Υπαρχηγέ, κύριε Επιτελάρχα, Στρατηγοί, κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού, κύριε Διοικητά της ΕΥΠ, Στρατηγοί, κυρίες και κύριοι, είμαι στην ευχάριστη θέση και είμαι και εξαιρετικά τιμώμενος, να σας ανακοινώσω σήμερα τα ευχάριστα όσον αφορά την ολοκλήρωση της διοικητικής δομής και διάρθρωσης σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου μας.
 
Τα ευχάριστα, διότι έχουμε μία αξιοποίηση αξίων ανθρώπων, έναν εμπλουτισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου μας και πάντα ταύτα λαμβάνουν χώρα κατά ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο. Έχουμε ευχάριστες αλλαγές. Απέρχεται απ` την θέση του Γενικού Γραμματέως ο ε.τ. Πρέσβυς κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης και απέρχεται χωρίς να απομακρύνεται.
 
Σας προαναγγέλλω ότι θα είναι ο νέος Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ. Το ΚΕΜΕΑ σαν θέμα και στοιχείο που εμπεριέχει αξία και αρετή, το συντηρούμε, το βελτιώνουμε και θα επιτείνουμε την καλύτερη απόδοσή του. Αυτό το λέω και γιατί εμμέσως απαντώ σε θέσεις και σκέψεις βιαστικές, επιπόλαιες και άστοχες εντέλει. Έτσι σας προαναγγέλλω ότι ο κ. Ευαγγελίδης θα είναι εκεί. 
 
Ευχαριστούμε τον κ. Ευαγγελίδη για τις υπηρεσίες του, τις υπηρεσίες τις καλές που προσέφερε στο Υπουργείο μας. Ήταν άξιος παραστάτης της πολιτικής ηγεσίας και της προηγουμένης και της παρούσης με εμένα και της φυσικής ηγεσίας και της προηγουμένης και της νέας σε δύο και τρεις και περισσότερους ευαίσθητους τομείς, αλλά θέλω να σημειώσω τους δύο-τρεις ευαίσθητους τομείς, όπως ο πρώτος η διεθνής συνεργασία.
 
Τον ευχαριστούμε δημόσια διότι αξιοποίησε όλη την ακαδημαϊκή του και επαγγελματική του προίκα υπέρ της ελληνικής αστυνομίας στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας. Ένας δεύτερος τομέας που έδρασε και απέδωσε πάλι αξιοποιώντας τη διοικητική του και επαγγελματική του πείρα, ήταν η διοίκηση, η εποπτεία, η συνεργασία με την άλλη πολιτική ηγεσία και τη φυσική ηγεσία, στα θέματα προσωπικού. Ήταν αποτελεσματικός και καλός διπλωμάτης ή διπλωματικός χειριστής.
 
Και το τρίτο ήταν, αυτό το πιστοποιεί ο Στράτος Κυριακάκης για τον καινούργιο του ρόλο, αλλά και ο Αρχηγός για τον προηγούμενό του ρόλο, δηλαδή στη βάση της επιτελικής δουλειάς, επικαλούμαι τον Επιτελάρχη τον νυν και τον Επιτελάρχη τον προηγούμενο, δηλαδή τον σημερινό Αρχηγό  Τάσο Δημοσχάκη.
 
Έτσι είναι ο μικρός απολογισμός τον οποίο τον κάνω επαινώντας δημόσια τον Λεωνίδα Ευαγγελίδη, τον Πρέσβυ που απέρχεται απ` τη θέση του Γενικού Γραμματέως. Τον επαινώ δημόσια και τον ευχαριστούμε δημόσια.
 
Τον  αντικαθιστά διαδεχόμενος αυτόν ένας άξιος διπλωμάτης. Ένας σοβαρός διοικητικός συντελεστής στην ελληνική δημόσια διοίκηση και συγκεκριμένα αναφέρομαι στο γεγονός ότι υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας επί προεδρίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.
 
Το ευδόκιμο της υπηρεσίας του είναι πανθομολογούμενο, αλλά θέλω να σημειώσω στη συνάντησή μας και στη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής, ότι ο Κωστής Αιλιανός δεν είναι παρελθόν. Είναι ζώσα σκέψη, θέληση και δράση για το παρόν και το μέλλον. Αυτή την ζώσα σκέψη, θέληση και δράση αξιοποιούμε εμείς με την επιλογή που κάνουμε στο πρόσωπο του ε.τ. διπλωμάτη πρέσβεως κ. Κωστή Αιλιανού, αναθέτοντας σε αυτόν τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με στερεότητα για την επιτυχία.
 
Έχουμε τη βεβαιότητα της επιτυχίας και αν μου επιτρέπετε ας σημειώσουμε και κάτι το οποίο είναι ένας απόλυτος πλεονασμός, ότι δηλαδή αναβαθμίζεται έτι περαιτέρω το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και το σημειώνω ως απόλυτον πλεονασμόν, διότι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως αναβαθμίζεται με το αποτέλεσμά του, με την άξια φυσική ηγεσία του, κυρίως με το πνεύμα ομάδος για το οποίο είμαι υπερήφανος και εκμεταλλεύομαι τη στιγμή να σας ευχαριστήσω και σήμερα.
 
Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ στρατηγοί και αξιωματικοί, γιατί είσαστε αυτό που είσαστε, κυρίως με το πνεύμα ομάδος, υπέρ του να δράσουμε με αυταπάρνηση, με αυτοθυσία, με βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος, στον πόλεμο κατά της εγκληματικότητας, υπέρ της εύνομης δημοκρατίας και σε τελευταία ανάλυση υπέρ του λαού, υπέρ των πολιτών μας.

Έτσι υποδεχόμαστε τον Κωστή Αιλιανό, έτσι τον ευχαριστούμε που απεδέχθη να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας, γι` αυτούς τους ιερούς σκοπούς, υπέρ της εύνομης δημοκρατίας επαναλαμβάνω. Σας ευχαριστώ θερμά.

Τελευταίες Αναρτήσεις