Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΑιλιανός ΑρχείοΑιλιανός 200610-04-2006: Ομιλία του νέου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Πρέσβυ ε.τ. κ. Κωστή Αιλιανού κατά την τελετή ανάληψης...

10-04-2006: Ομιλία του νέου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Πρέσβυ ε.τ. κ. Κωστή Αιλιανού κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του

Κύριε Υπουργέ, κ. Γενικέ Γραμματέα, κύριοι Αρχηγοί, κύριε Διοικητά της ΕΥΠ, Στρατηγοί και Επιτελάρχες, κυρίες και κύριοι, κατ` αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κ. Υπουργέ θερμότατα για τα καλά λόγια τα οποία είπατε. Ήδη ο πήχυς είναι πάρα πολύ ψηλά και τον βάλατε ακόμα ψηλότερα, αλλά θα θελήσω και θα κάνω ό,τι μπορώ να είμαι στο ύψος των περιστάσεων. Όσο για σ` ένα Λεωνίδα μου, είσαι μεγαλύτερος και ακολουθώ τα βήματά σου. Αυτό μου είναι πολύ ευχάριστο.               

Δεν θα είμαι τόσο μεστός στα λίγα λόγια που θα σας πω, όσο ήταν ο Πρέσβυς κ. Ευαγγελίδης, δεδομένου ότι εκείνος έχει την εμπειρία του σ` αυτό το Υπουργείο ήδη δύο χρόνια τώρα, αλλά οπωσδήποτε αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω κι εγώ μερικά λόγια για το πώς βλέπω τη μελλοντική θητεία μου εδώ.
                  
Πρώτα – πρώτα η απόφασή σας κ. Υπουργέ να μου εμπιστευθείτε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου του οποίου προΐστασθε, αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή, αλλά και πηγή ηυξημένων ευθυνών. Θέλω να σας ευχαριστήσω εγκάρδια κ. Υπουργέ, ξέρω πόσο κρίσιμη είναι η θέση αυτή και σας διαβεβαιώνω, ότι θα πράξω παν το δυνατό να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας, αλλά στις προσδοκίες όλων υμών και στις απαιτήσεις της νέας αποστολής μου.
                  
Η νέα μου θέση αποτελεί για μένα μια νέα πρόκληση. Γνωρίζω σαν ένας απλός πολίτης, την αποστολή και το έργο ύψιστα κοινωνικό τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Και τα δύο Σώματα συμβάλλουν αποφασιστικά στη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε απρόσκοπτα ο πολίτης να απολαμβάνει τα αγαθά της δημοκρατικής ζωής στην καθημερινότητά της.
                  
Μόνο μέσα στο πλαίσιο μιας ειρηνικής ζωής με τη θέσπιση αρχών και υπό συνθήκες ασφαλείας μπορεί ο πολίτης να παράγει έργο για το καλό του τόπου, για το καλό της πατρίδας, για το καλό του συνόλου. Έτσι το διαρκές και μέγα ζητούμενο αποτελεί η κατοχύρωση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη.
                  
Αντιλαμβάνομαι πλήρως, κ. Υπουργέ, τις ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά μέσα σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον εσωτερικά και διεθνώς για την προάσπιση των αγαθών που προανέφερα. Στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που απορρέουν από τα ανωτέρω δεν θα φεισθώ κόπων.
                  
Και ας τονίσω κ. Υπουργέ, κύριοι Αρχηγοί, κύριοι Επιτελάρχες, ότι για την επίτευξη των υψηλών κοινών μας στόχων προσφέρω τη συνεργασία μου και ζητώ τη δική σας.
                  
Το έργο μου δεν είναι εύκολο και στο μέτρο που διαδέχομαι τον πολύ ικανό προκάτοχό μου. Με τον Πρέσβυ κ. Ευαγγελίδη, όπως ακούσατε ήδη, συνδεόμαστε από πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί μαζί, τον έχω διαδεχθεί, τον γνωρίζω καλά και τον εκτιμώ πολύ, είμαστε φίλοι.
                  
Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να ακολουθήσω τις παρακαταθήκες τις οποίες έθεσε και τις οποίες μας ανέφερε, συνεχίζοντας το πετυχημένο έργο του. 
                  
Κύριε Υπουργέ, μ` αυτό το πνεύμα αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Τελευταίες Αναρτήσεις