Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 20071-10-2007: Διοργάνωση Σεμιναρίου για την παράνομη διακίνηση κλεμμένων έργων Τέχνης (Αρχαία Ολυμπία, 01-04/10/2007)

1-10-2007: Διοργάνωση Σεμιναρίου για την παράνομη διακίνηση κλεμμένων έργων Τέχνης (Αρχαία Ολυμπία, 01-04/10/2007)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505
FAX: 210 6929764
 
 
 
Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

Σεμινάριο με θέμα «Παράνομη διακίνηση κλεμμένων έργων Τέχνης» διοργανώνεται από το εθνικό Τμήμα CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο ξενοδοχείο Aldermar Olympian Village στη Σκαφιδιά Ηλείας (01-04/10/2007), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν σαράντα (40) υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν χωρών και ειδικότερα Εισαγγελείς, Αρχαιολόγοι, Επικεφαλής των αρμόδιων για την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας αστυνομικών Υπηρεσιών, εξειδικευμένοι στο αντικείμενο του Σεμιναρίου Αξιωματικοί της Αστυνομίας καθώς και εκπρόσωποι της Interpol.    
 
Στο εν λόγω Σεμινάριο παρευρίσκονται ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας και εκπρόσωποι του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ η Ελληνική Αντιπροσωπεία αποτελείται από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής.
 
 
 
Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα αναπτυχθούν θέματα όπως:
  •  Η παρούσα κατάσταση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο αναφορικά με την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων προερχόμενων από λαθρανασκαφές .
  • Η ταυτοποίηση των αντικειμένων αυτών, με σκοπό την απόδειξη της προέλευσής τους και την έναρξη των διαδικασιών επαναπατρισμού τους σύμφωνα με την Σύμβαση UNIDROIT (Ρώμη, 24-06-1995).
  • Το παράνομο εμπόριο αρχαίων έργων τέχνης και η εξεύρεση λύσεων για την καταπολέμηση αυτής της μορφής διασυνοριακού εγκλήματος στο πλαίσιο των Διεθνών Συμβάσεων και Διμερών Συμφωνιών.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη – ξενάγηση στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
 

Τελευταίες Αναρτήσεις