Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200709-10-2007:Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στη σύνοδο της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (TASK FORCE)

09-10-2007:Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στη σύνοδο της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (TASK FORCE)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
                                                                                                          Αθήνα, 09/10/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 9-10-2007, οι εργασίες της συνόδου της Task Force των Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη, Ολλανδία, υπό την αιγίδα της Πορτογαλικής Προεδρίας, όπου συμμετείχε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημοσχάκης Αναστάσιος.
 
Στην εν λόγω σύνοδο συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Europol, Interpol, Frontex, Eurojust, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι εργασίες της συνάντησης επικεντρώθηκαν σε θέματα επιχειρησιακής σημασίας με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των κοινών Ευρωπαϊκών Αστυνομικών δράσεων στα πλαίσια της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, οι εργασίες της Task Force των Αρχηγών εστιάσθηκαν στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
  •  Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.
  • Το Ευρω-Ασιατικό οργανωμένο έγκλημα όπως διαμορφώνεται σήμερα και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μέσα από κοινές αστυνομικές δράσεις.
  • Η κατάσταση του οργανωμένου εγκλήματος στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
  • Η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, της παιδικής πορνογραφίας και της λαθρομετανάστευσης μέσω συντονισμένων δράσεων, με την υποστήριξη της Ευρωπόλ στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα ανάλυσης πληροφοριών.
  • Η κατάσταση της παραγωγής και διακίνησης ηρωίνης, κοκαΐνης και συνθετικών ναρκωτικών σε Ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο.
 
 
Ο κ. Δημοσχάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στα δυτικά βαλκάνια εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της μείζονος γεωπολιτικής θέσης της Χώρας μας στον εν λόγω χώρο, και παρότρυνε τους ομολόγους του να επισπεύσουν τις εργασίες, μέσω της αναγνώρισης-εντοπισμού στόχων και εν συνεχεία την ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών δράσεων για την εξάρθρωση οργανωμένων εγκληματικών ομάδων και τη σύλληψη των εγκεφάλων τους. Ακόμη, ο κ. Αρχηγός υπογράμμισε την αποτελεσματική συμμετοχή και συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στις εργασίες του επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στα δυτικά βαλκάνια.
 
Με την ευκαιρία της εν λόγω συνάντησης, ο κ. Δημοσχάκης πραγματοποίησε διμερείς επαφές με τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, εν όψει της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Αστυνομικών Σωμάτων, καθώς επίσης και με Αρχηγούς άλλων Ευρωπαϊκών Αστυνομιών με τον οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις