Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200609-09-2006: Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 71η...

09-09-2006: Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κος ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:
Εκπρόσωπε του Παναγιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κυρίου Ανθίμου, Κύριε Νομάρχα, Αρχηγέ της Αστυνομίας Τάσο Δημοσχάκη, κύριοι συνάδελφοι βουλευτές, κύριοι Στρατηγοί και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κύριοι Πρόξενοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Αστυνομίας και Πυροσβεστικού.
Είναι εξαιρετική τιμή για μένα να εγκαινιάζω το Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 71η Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είμαστε εδώ για να υπονοήσουμε με την παρουσία μας ως Αστυνομία, ότι μετέχουμε στην οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Ελλάδος του Bορρά, των Βαλκανίων της Ευρώπης.

Πώς μετέχει η Αστυνομία; Με το να κατασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και να αφήνει απερίσπαστους και ελεύθερους τους πολίτες να αναπτύσσονται στα ειρηνικά τους έργα. Εν αταξία δεν υπάρχει πρόοδος. Δεν υπάρχει δημιουργία. Εν αταξία υπάρχει μόνον ο χορός των δαιμόνων. Αυτόν τον χορό των δαιμόνων επιχειρούμε να αποσοβήσουμε με όλες τις δράσεις και με την θητεία μας, την υπηρέτησή μας την εύορκη.

Θέλουμε ειλικρινά να δηλώσουμε δημόσια ότι είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία στην ενότητα των δράσεων της κλασικής Ελληνικής Αστυνομίας, των Ειδικών φρουρών και των Συνοροφυλάκων.

Ειδική αναφορά κάνουμε στην με αυταπάρνηση και αυτοθυσία δράση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επανέρχομαι στην Αστυνομία. Τρεις είναι οι στόχοι – σκοποί, το περιεχόμενο του όρκου μας. Ο πρώτος είναι να υπηρετήσουμε τον πολίτη και την εύνομη δημοκρατία. Ο δεύτερος είναι να είμαστε σήμα και εγγύηση για την ασφάλεια του πολίτη και να εμπεδώνουμε αυτό το αίσθημα ασφαλείας, και ο τρίτος είναι: πρόμαχοι στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Στην καταπολέμηση του κακού.

Θέλω να πω για τον φιλήσυχο και ειρηνικό λαό της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδος κατ’ επέκταση, ότι δεν θα δούμε ποτέ, είτε σύνολο λαού, πολιτών, κομμάτι λαού, είτε ακόμη και τον κοινό παραβάτη, δεν θα τον δούμε ως αντίπαλό μας, ποτέ!

Η έγνοια μας είναι για το άλλο έγκλημα. Το οργανωμένο έγκλημα. Των ναρκωτικών, των ασύμμετρων απειλών, της τρομοκρατίας, της "εμπορίας" ανθρώπων και ανθρωπίνων μελών. Ακόμη εκείνων οι οποίοι επιδιώκουν την βία χωρίς μάτια και χωρίς αυτιά. Τους "ήρωες" της τυφλής βίας.

Ναι, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας, που τάσσουμε τις δυνάμεις μας και καταστρώνουμε τα σχέδιά μας και εφαρμόζουμε τα σχέδιά μας για την απόκρουση αυτών των ουσιαστικών πτυχών του σύγχρονου εγκλήματος.

Το λέω αυτό, για να δηλώσω ευθέως ότι δεν είναι το χθεσινό επεισόδιο αστυνομική ύλη. Είναι συμβάν για το οποίο λάβαμε τα μέτρα μας. Είχε το περιθώριο του μη ελέγχειν. Πράγματι ομολογεί και ο Μπάμιατζης ο Στρατηγός, ότι δεν είχαμε και μεγάλη πρόνοια για το μήκος της φωτοβολίδας, το βεληνεκές της φωτοβολίδας.

Αλλά θέλω να δηλώσω, με ήρεμη ματιά και με ειλικρινή διάθεση, ότι δεν είναι το επεισόδιο αυτό προς μεγέθυνση. Εξουδετερώθηκε αμέσως, δεν προκάλεσε την Έκθεση, την ζωή, τον ρυθμό της πόλεως, δεν απετέλεσε αντικείμενο αστυνομικής ύλης. Απετέλεσε ίσως αντικείμενο τηλεοπτικής εκμετάλλευσης.

Όμως, σε όλα υπάρχει όριο και μέτρο. Εμείς εδώ εγκαινιάζοντας το Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, εξηγούμεθα με τον ελληνικό λαό ότι είμαστε αφιερωμένοι στην υπηρέτησή του. Μεταξύ μας δηλώνει ο Υπουργός προς τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, τους Αξιωματικούς και τους Οπλίτες, ότι τους εμπιστεύομαι. 
Ναι, μας ενδιαφέρει να είναι με φρόνημα αυτό το υπέροχο δυναμικό των Αστυνόμων. Φρόνημα και ιδεολογία για τη δημοκρατική νομιμότητα και για τη πατρίδα. 

Επίσης με ενδιαφέρει να δηλώσω το ότι είμαστε ως Αστυνομία και δυνατοί και ψύχραιμοι. Δεν είμαστε νευρικοί, ούτε, προπαντός, να επηρεαζόμαστε από το απειροελάχιστο και να χάνουμε την ηρεμία μας. Και προπαντός, τους βαθείς σκοπούς που υπηρετούμε. Επαναλαμβάνω. Τον ελληνικό λαό, την εύνομη δημοκρατία, τη δημοκρατική νομιμότητα.

Με αυτές τις σκέψεις, είμαι υπερήφανος ότι εγκαινιάζω το Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και σας καλώ σ’ ένα πνεύμα συνεργασίας, συμφιλίωσης και συναπόδοσης στη δράση υπέρ του καλού, όλους. Αξιωματικούς, Οπλίτες και πολίτες.
Σας ευχαριστώ πολύ και σας συγχαίρω για την παρουσία σας εδώ, στα εγκαίνια του Περιπτέρου της 71ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστώ.
 

Τελευταίες Αναρτήσεις