Πα 3 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200707-09-2007:Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

07-09-2007:Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 07/09/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης εξερχόμενος σήμερα (07-09-2007) από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προέβη στην εξής δήλωση:
 
«Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την παρουσία της στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος. Με τις δυνάμεις τις οποίες διαθέτει στηρίζει τις πυρόπληκτες οικογένειες και όχι μόνο. Δεν έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα αδικήματα σε βάρος περιουσιακών στοιχείων και προσώπων των περιοχών που προείπα.
 
Σε ότι αφορά τα μέτρα μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι γεγονός ότι αυτές τις ημέρες το επίκεντρο των προεκλογικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων αλλά ταυτόχρονα και των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, θα είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Από τη δική μας πλευρά, έγινε μία ευρεία σύσκεψη με όλους τους επιχειρησιακούς Αξιωματικούς το πρωί και ταυτόχρονα έγινε μία σύσκεψη όλων των Διοικητών του Νομού Θεσσαλονίκης. Έγινε αποτίμηση του όλου σχεδιασμού και από κεί και πέρα δόθηκαν οδηγίες προς κάθε κατεύθυνση.
 
Εδώ και μέρες συνεργαστήκαμε με όλους τους εκπροσώπους των φορέων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και με τα κόμματα ώστε να υπάρξει συνεργασία απόλυτη προκειμένου το ίδιο κλίμα το οποίο έχουμε πετύχει όλοι μαζί, δηλαδή οι πολίτες, τα κόμματα αλλά και η Ελληνική Αστυνομία που οφείλει εκ του νόμου να περιφρουρεί την τάξη, θα πρέπει να συνεχιστεί και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Από την πλευρά όλων των φορέων έχει επιδειχθεί καλό κλίμα και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου όλες αυτές οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης από σήμερα και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, να μην έχουμε κανένα πρόβλημα».
 
Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
 
«Δε σχολιάζω ανακοινώσεις συνδικαλιστικών ενώσεων».
 
Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αίτημα Εισαγγελέα της Θεσσαλονίκης για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Πανεπιστημίου, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
 
«Όλες οι προανακριτικές μας πράξεις, όλες οι ενέργειές μας θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, θα είναι σύμφωνα με το Νόμο και σύμφωνα με τις οδηγίες των Εισαγγελικών Αρχών».
 
Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αίτημα Εισαγγελέα της Θεσσαλονίκης για μη χρήση χημικών από τις Αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη.
 
«Μα αυτός είναι και ο στόχος ο δικός μας. Να μη γίνει χρήση χημικών. Αυτό συνεπάγεται ότι δε θα γίνουν και έκνομες ενέργειες. Εμείς θα προστατεύσουμε την πόλη και γι’ αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με όλους τους εκπροσώπους των φορέων. Θα υπάρξουν σύνδεσμοι μαζί τους. Θα μας ενημερώνουν και θα τους ενημερώνουμε για το κάθε τι».
 
 
 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις