Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200607-05-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα μετά το πέρας της πορείας στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού...

07-05-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα μετά το πέρας της πορείας στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού FORUM (06-05-2006)

Αθήνα, 7/5/2006
 
 
ΔΗΛΩΣΗ
 

«Όλα πήγαν καλά. Είχαμε μία πολύ σοβαρή επιχείρηση, η οποία στην δική μου εκτίμηση και φυσικά του Αρχηγείου είχε δυο όψεις. Η μία όψη ήταν να είμασταν, ως Αστυνομία και ως κοινωνία, φιλόξενοι προς τους διεθνείς επισκέπτες και εν γένει ως προς το Ευρωπαϊκό FORUM και η άλλη, έπρεπε να αποκρούσουμε τις δραστηριότητες των ακτιβιστών.
 
Επετύχαμε σχετικώς, όπως λένε και τα στατιστικά δεδομένα, για τα οποία με ενημέρωναν συνεχώς, γιατί τελούσα σε επαφή, κρατούσα επαφή με τον Αρχηγό και τον Γαδάρχη και τους Επιτελείς. Τα στατιστικά στοιχεία, λένε ότι είχαμε ασήμαντες ζημιές από τους ακτιβιστές και κρατήσαμε την ομαλή ροή της πορείας.
 
Αν προσέξατε, η Αστυνομία εφρόντιζε να μη διακοπεί η ομαλή ροή της πορείας. Επετύχαμε στους στόχους μας, υπήρξαμε φιλόξενοι ως προς το FORUM– αυτό έχει τη διεθνή διάσταση- και φυσικά αμυντικοί και αποκρούσαμε τις δραστηριότητες των ακτιβιστών. Ήρθα εδώ, για να συγχαρώ τους Επιτελείς μου και τις Ειδικές Ομάδες των Αξιωματικών των επιχειρησιακών. Διεβίβασα τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους μετασχόντες στην επιχείρηση και μας απασχολεί τώρα το πώς θα κατευοδώσουμε τους ξένους επισκέπτες και το πώς θα έχουμε μια ήσυχη νύχτα.
 
Η επιφυλακή πάλι με το ίδιο αντικείμενο, δεν έχει αρθεί πλήρως και νομίζω ότι κατενόησαν και οι συμπολίτες μας Αθηναίοι για τις όποιες  ¨αβαρίες¨ είχαμε από την Τροχαία από τους αποκλεισμούς των δρόμων, γιατί υπηρετούσαμε κάτι σοβαρότερο και υψηλότερο, όπως σας το περιέγραψα προηγουμένως.
 
Θέλω να εκτιμήσουμε και την προσφορά-ετοιμότητα και προσφορά και του Πυροσβεστικού και δημόσια να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους Επιτελείς και τους επιχειρησιακούς Αξιωματικούς και Οπλίτες.
 
Σας ευχαριστώ, χαίρεται».
 

Τελευταίες Αναρτήσεις