Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΑιλιανός ΑρχείοΑιλιανός 200705-06-2007: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με τον Γενικό Διευθυντή του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας

05-06-2007: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με τον Γενικό Διευθυντή του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 05/06/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός συναντήθηκε σήμερα (5-6-2007), στις 09:00, στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, με τον Γενικό Διευθυντή του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας κ. Mathias Vogl, τον οποίο συνόδευε ο Πρέσβυς της Αυστρίας στην Αθήνα κ. Herbert Kröll.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Αυστριακού Γενικού Διευθυντή από τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, στο πλαίσιο προώθησης των διμερών επαφών των δύο Υπουργείων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Γεώργιος Γαλιάτσος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου Ταξίαρχος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κασαπάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Κορδάτος, ο αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Μπούρχας και ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. Τσώνης Νικόλαος.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
 
  • η ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ασύλου,
  • η συνεργασία των αρμόδιων Υπηρεσιών των δύο χωρών, ενόψει της διεξαγωγής στην Αυστρία του Πρωταθλήματος EURO 2008 και ειδικότερα, η μεταφορά,  μέσω του ΚΕ.ΜΕ.Α., της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που απέκτησε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως κατά τη διοργάνωση και ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004,
  • η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης Κρίσεων και διεξαγωγής Ασκήσεων ετοιμότητας,
  • η συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και
  • η εφαρμογή της Συνθήκης PRUM.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, αντελλάγησαν εθιμοτυπικά δώρα.  
 
Στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεώς του στη χώρα μας, ο Γενικός Διευθυντής του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας επισκέφθηκε χθες (4-6-2007) τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) και συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο Ιωάννη Μπούτσικα.
 
Επισκέφθηκε επίσης, τον Θάλαμο Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) και ξεναγήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ασφάλειας (O.K.A.), καθώς και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.).
 
Τέλος, παρατέθηκε χθες (4-6-2007) προς τιμή του, από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, επίσημο δείπνο.
 
 
   
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις