Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200704-09-2007: Σύσκεψη των Ηγεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για θέματα παράνομης μετανάστευσης

04-09-2007: Σύσκεψη των Ηγεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για θέματα παράνομης μετανάστευσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 04/09/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σε συνέχεια επιστολών του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Ηλία Σιωνίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα (04-09-2007) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας Σύσκεψη μεταξύ των Ηγεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
 
Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Ηλίας Σιωνίδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Μαρής, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπής, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Μαργαρίτης Ντομάζης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ταξίαρχος Βασίλειος Γατσάς, ο Επόπτης του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Σαρλής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Αντώνιος Πιτσουλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Λιμενικής Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Νάκος, ο Αναπληρωτής Διευθυντού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μάκκας και ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Μαρής.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:
  • την εντατικοποίηση των δράσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών των δύο Σωμάτων, με σκοπό την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας και
  • την ενδυνάμωση της συνεργασίας και συντονισμού σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης του φαινομένου. 
Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν απόψεις για τις νέες μορφές που παρουσιάζει το φαινόμενο και να διατυπώσουν προτάσεις για την ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ.:210 6977505
Fax:210 6929764
e-mail:elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις