Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200703-10-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο...

03-10-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 3393581, 210 3393604
 
 
 
 
Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Είναι έτοιμος ο εκλογικός νόμος;
 
ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Όταν θα είναι έτοιμος και περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή, θα σας ενημερώσω.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Πότε υπολογίζετε, κύριε Υπουργέ;
 
ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Όταν θα έρθει η ώρα θα σας ενημερώσω. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει στα σημεία εκείνα, τα οποία έχει επισημάνει. Δηλαδή, ενίσχυση της κυβερνητικής σταθερότητας, χωρίς όμως να θίγονται οι βασικές πτυχές της αναλογικότητας που ο νόμος περιέχει.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Και μόλις ψηφιστεί, είμαστε έτοιμοι για εκλογές; Για πρόωρες εκλογές; Μέσα στο 18μηνο;
 
ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Βγάζετε, πολλές φορές, συμπεράσματα τα οποία είναι δικά σας. Σας λέω και πάλι ότι τα συμπεράσματα αυτά, αν βγαίνουν, είναι αυθαίρετα. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν είχαμε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για τον εκλογικό νόμο.
Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε τα θέματα, τα οποία αναπτύχθηκαν κατά την ?τυπη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στη Λισσαβόνα. Σημαντικά θέματα για την ευρωπαϊκή πολιτική και, επομένως, τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολιτική αυτή. Ζητήματα που αφορούν στον τομέα της λαθρομετανάστευσης και, ιδίως, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας όπου και το Υπουργείο Εξωτερικών αναπτύσσει παράλληλη πρωτοβουλία προς την Κομισιόν. 
Το δεύτερο ζήτημα το οποίο συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό είναι, από τη στιγμή που ψηφίζεται ο νόμος για τη διαχείριση του Δ’ Κ.Π.Σ., το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), πώς θα ξεκινήσουμε αμέσως το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο δίνουμε τόση έμφαση, ιδίως σε επίπεδο απλοποίησης διαδικασιών. Κάναμε αυτόν τον προγραμματισμό και, από εκεί και πέρα, για ό,τι περαιτέρω χρειασθεί, θα ενημερωθείτε. Σας ευχαριστώ.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις