Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200603-10-2006: Oμιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Νομάρχη Ηλείας για τους ετεροδημότες

03-10-2006: Oμιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Νομάρχη Ηλείας για τους ετεροδημότες

Ήλθα κοντά σας ως συμπατριώτης, αγαπητοί συμπατριώτες, για να δηλώσω την ολόθερμη συμπαράστασή μου προς τον Πέτρο Αχιλλεόπουλο. Η συνέλευσή σας σήμερα προδιαγράφει τη νίκη που είναι νίκη αναγέννησης για την Ηλεία στις 15 Οκτωβρίου με Νομάρχη τον Πέτρο Αχιλλεόπουλο.

 

Θέλω να σας πω ότι καταθέτω τη μαρτυρία μου για το ήθος, την επιστημοσύνη, την προσωπικότητα, την όρεξη για δουλειά του Πέτρου Αχιλλεόπουλου. Είμαι εντυπωσιασμένος από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχα μαζί του για τον συλλογισμό, που είναι κινητήρια δύναμη για να πάμε μπροστά. Λέει: «σαν να είναι μια ειρωνεία της ιστορίας ο τόπος της αρχαίας Ολυμπίας, ο τόπος του Επικουρείου Απόλλωνα, ο τόπος της Κυλλήνης και της Αλίφειρας και της Γλαρέντζας, ο τόπος της Φολόης και της “Ριβιέρας” της Δυτικής Ελλάδας να είναι στην 51η θέση της ανάπτυξης όλων των Νομών».

 

Έτσι λοιπόν, μαζί με την μαρτυρία μου όσον αφορά τη “Ριβιέρα” της Ελλάδος, είναι και στην επιστημονική σου αρμοδιότητα (ενν. απευθυνόμενος στον υποψήφιο Νομάρχη) – και προσβλέπουμε πολλά για εκείνη τη θάλασσα και εκείνη την ακτή από το Κατάκολο μέχρι την Κυπαρισσία, απ’ την Κυλλήνη. Θέλω να σας πω, μαζί με την μαρτυρία μου, καταθέτω και τη διαμαρτυρία μου γι’ αυτήν την ειρωνεία της ιστορίας. Ασφαλώς και η  Ηλεία, κύριοι συνάδελφοι, Βουλευτές, κύριε Υπουργέ Πάνο Παναγιωτόπουλε, που αφίχθεις τώρα, κύριε Γενικέ Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κύριοι πολιτευτές, ασφαλώς καταθέτω τη διαμαρτυρία μου για εκείνους που συνετέλεσαν, ώστε να εμφανιστεί αυτή η ειρωνεία της ιστορίας. Δεν είναι αντιδικία με κανέναν. Είναι διαμαρτυρία ως κινητήρια δύναμη, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι αυτή είναι η στιγμή της αποκατάστασης των πραγμάτων, της αναγέννησης της Ηλείας και σας εννοώ όλους εσάς, αυτής της συνέλευσης, ως αγγελιοφόρους της νίκης, με επιχείρημα, με πειθώ, με αποφασιστικότητα.

 

Η τελευταία παρατήρησή μου. Η Νέα Δημοκρατία θα στέρξει πρώτη. Ούτως ή άλλως, για την ανάπτυξη της Ηλείας, για αυτά που χρωστάει η κεντρική διοίκηση σε εκείνον τον ευλογημένο τόπο, αλλά σ’ αυτήν την επίσπευση και απόφαση και θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή, χρειαζόμαστε τον επιμελητή μαζί με το συμβούλιό του. Τον προγραμματιστή, τον οραματιστή, τον σχεδιαστή των συνεργασιών. Συνεργασία με τους Δήμους της Ηλείας, συνεργασία με την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και αυτό είναι ο τρόπος για να βγαίνει μπροστά ένας τόπος από τη μιζέρια και την καχεξία.

 

Τον εμπιστευόμαστε και φυσικά θα έχουμε την ιδεώδη συνεργασία με τα άριστα αποτελέσματα. Εγώ ήρθα εδώ, συμπαραστάτης σήμερα. Θα είμαι δίπλα σας και αύριο, δηλαδή με Νομάρχη Πέτρο Αχιλλεόπουλο και Νομαρχία στον δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

 

Εμπρός με αυτοπεποίθηση, με το δίκιο με το μέρος μας. Να μην το χάσουμε για μία ακόμη φορά. Ναι, προχωρούμε! Σας ευχαριστώ θερμά.

Τελευταίες Αναρτήσεις