Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΑιλιανός ΑρχείοΑιλιανός 200603-05-2006:Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στη Διάσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

03-05-2006:Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στη Διάσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 03/05/2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σχετικά με τον ρόλο της εσωτερικής ασφάλειας στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
με τους γείτονές της 
(Βιέννη, 4 & 5/05/2006)
 
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Πρέσβυς ε.τ., κ. Κωστής Αιλιανός, μεταβαίνει αύριο στη Βιέννη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα λάβει χώρα στις 4 και 5 Mαίου 2006.
 
Τον κ. Γενικό θα συνοδεύουν o Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης και  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος.
 
Σκοπός της Διάσκεψης είναι η εγκαθίδρυση σχέσεων συνεργασίας για την ασφάλεια, ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα κράτη μέλη της και τις γειτονικές χώρες, οι οποίες αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας ( European Neighborhood Policy) καθώς επίσης και με τις Η.Π.Α. και την Ρωσική Ομοσπονδία.    
 
Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης είναι:
  • Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
  • Το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά.
  • Η λαθρομετανάστευση και το άσυλο.
Επίσης, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, προβλέπεται να υιοθετηθεί η "Διακήρυξη της Βιέννης για την εταιρική συνεργασία στο θέμα της ασφάλειας" (Vienna Decleration on Security Partnership).
 
Για περισσότερες πληροφορίες                                             τηλ.  :   210 6977505
                                                                                                     Fax  :  210 6929764
                                                                                               e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις