Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Απρίλιος 200803-04-2008: Διμερής συνάντηση Αρχηγών Αστυνομιών Ελλάδος - Αλβανίας (Ιωάννινα, 3 Απριλίου 2008)

03-04-2008: Διμερής συνάντηση Αρχηγών Αστυνομιών Ελλάδος – Αλβανίας (Ιωάννινα, 3 Απριλίου 2008)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 

Αθήνα, 3 Απριλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, συνοδευόμενος από Αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας  πραγματοποίησε, απογευματινές ώρες σήμερα (03-04-2008) στα Ιωάννινα, συνάντηση εργασίας με τον ομόλογο του Αρχηγό της Αστυνομίας της Αλβανίας κ. Ahmet Prenci και Αλβανική Αντιπροσωπεία.
 
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάμιατζης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος Αθανάσιος Παλαιοπάνος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Παύλος Νικολαϊδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων Ταξίαρχος Μαρίνος Γαρνέλης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Ζαρκαδούλας.
 
Από Αλβανικής πλευράς συμμετείχαν ο Γενικός Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων κ. Pellumb Nako, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Αλβανίας στην Αθήνα κ. Andi Likaj και ο Υπασπιστής του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Behar Tafa.   
 
Οι δυο Αρχηγοί συνεργάστηκαν για θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος όπως η παράνομη μετανάστευση, το οργανωμένο έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, η εμπορία ανθρώπων, η αποτροπή της εισόδου εγκληματικών στοιχείων στη Χώρα μας, ο έλεγχος νομιμότητας των οχημάτων που διακινούνται και η ανεύρεση των κλαπέντων.
 
Ειδικότερα, οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν για την εξακολούθηση των αστυνομικών επιχειρήσεων ταυτόχρονης δράσης για την καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας (διακίνησης ανθρώπων, εμπορίας όπλων και ναρκωτικών), καθώς και την ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα της παροχής πληροφοριών μέσω των Εθνικών Γραφείων INTERPOL και των αστυνομικών συνδέσμων.
 
Συμφωνήθηκε ακόμη ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη της συνεργασίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων των όμορων περιοχών των δύο χωρών, καθώς και η αμεσότητα της επικοινωνίας με σκοπό την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και την χωρίς χρονοτριβή δράση.
 
Επαναλήφθηκε, τέλος, η πρότασή μας για την δυνατότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην παροχή εκπαίδευσης στελεχών της Αστυνομίας της Αλβανίας σε κάθε αντικείμενο αστυνομικής δραστηριότητας.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις