Πα 27 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200602-10-2006: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Νομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γεωργίου...

02-10-2006: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Νομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γεωργίου Λιάκου

Θέλω να σας πω μερικές σκέψεις από καρδιάς. Ήρθα εδώ κοντά σας γιατί αγαπώ τα Μέγαρα και τους Μεγαρείς. Στο βιβλίο μου η μείζων Αθήνα που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, κάνω έναν τεκμηριωμένο ιστορικό συλλογισμό. Ότι τα Μέγαρα παραλίγο να ήσαν η δόξα της Αρχαίας Ελλάδος εάν δεν τα νικούσε ο Παρθενών, ο βράχος της Ακρόπολης. Όταν κοιτάξουμε αυτές τις ιστορικές σελίδες θα δούμε τα Μέγαρα με τους δύο λόφους. Θα δούμε τα Μέγαρα με τις δύο θάλασσες. Θα δούμε τα Μέγαρα με το Μεγαρικό πεδίο και με μία αποφασιστικότητα να καταλάβουν θέση στην ιστορία που ήταν στο εγγύς για να γίνουν το κέντρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Έγινε η Ακρόπολη, έγινε ο Παρθενών, έγινε η Αθήνα αλλά ποτέ τα Μέγαρα δεν υστέρησαν σε δόξα και ποιότητα. Γι αυτό αγαπώ τα Μέγαρα και τους Μεγαρείς.
 
Εγώ θέλω να σας πω γιατί κάνω αυτή την αναφορά στις αρχαίες σελίδες της ιστορίας. Γιατί όπως μου είπε ο Γιώργος ο Λιάκος δεν επιτρέπεται για μία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του εικοστού πρώτου αιώνα να μην αξιοποιεί την κληρονομιά της ιστορίας την οποία τιμούν και θαυμάζουν οι Ευρωπαίοι και ο κόσμος όλος. Είναι μου έλεγε, ο Γιώργος ο Λιάκος όπως είναι οραματιστής και προγραμματιστής, είναι άδικο ενώπιον της ιστορίας να μην είναι τα Μέγαρα στην πρώτη θέση για μια αξιοποίηση πολιτισμού.
 
Να μην είναι το Θριάσιο πεδίο. Το Θριάσιο πεδίο είναι ο πρώτος, από τους νεολιθικούς χρόνους, ο πρώτος κάμπος με συστηματική καλλιέργεια σίτου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Να το θυμόσαστε! Το Θριάσιο και το Ράδιον πεδίον είναι οι πρώτοι καλλιεργηθέντες κάμποι από το Ησιόδειων άροτρον εδώ. Για αυτό λέει ο μύθος, που δεν είναι μύθος, είμαστε στα όρια του μύθου και της ιστορίας, ότι εδώ η Δήμητρα εδίδαξε τον Πρωτεσίλαο την καλλιέργεια του σίτου.
 
Λέει ο Γιώργος ο Λιάκος είναι άδικο να έχουμε στα χέρια μας ή στις πατούσες μας κοιτάσματα χρυσού και να μην τα αξιοποιούμε γιατί είμαστε μικροκομματικοί, αδρανείς, τεμπέληδες χωρίς φαντασία. Βρίσκει το ρυθμό, τον παλμό και το δρόμο της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αττικής στο πρόσωπο του Γιώργου του Λιάκου.
 
Η δεύτερη παρατήρηση που θέλω να σας πω είναι πολιτική παρατήρηση. Μαρτυρώ όπως "εμαρτύρησε μαρτυρία" ευλογημένη ο Παπα-Τσάκαλος. Έχει την αξία του. Μαρτυρώ ότι ο Γιώργος Λιάκος είναι ένας καλός, συνεπής νεοδημοκράτης. Ήταν στον Ασπρόπυργο. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πλειοψηφία στον Ασπρόπυργο, δεν είναι απόλυτη πλειοψηφία στον Ασπρόπυργο. Ο Γιώργος ο Λιάκος έβγαινε με απόλυτη πλειοψηφία με πλατιά αγκαλιά, με σεβασμό στον αντίπαλο, με ανθρωπιά, με έννοια αλληλεγγύης δημοτικής. Τώρα θα είναι νομαρχιακή αλληλεγγύη και αυτό είναι πολιτικό ήθος και πολιτική ποιότητα που σας ζητώ να εκτιμήσετε και σας συγχαίρω που εκτιμάτε.
 
Η τρίτη και τελευταία παρατήρηση μου σε αυτή την εξομολόγηση που σας κάνω, δεν σας κάνω προτροπή, σας κάνω εξομολόγηση και δημόσιο έπαινο γιατί έχετε κρίση, καλή προαίρεση και πείσμα για το μέλλον των Μεγάρων και της Δυτικής Αττικής. Η τρίτη παρατήρηση είναι ότι όπως είπε ο πρωθυπουργός μας Κώστας Καραμανλής στο μήνυμά του που το απηύθυνε σε σας, πολλά και ταπεινά αίτια και πολιτικές κράτησαν τη Δυτική Αττική σε χαμηλό επίπεδο. Αυτό ερχόμαστε με το Γιώργο το Λιάκο, όπως είπε και ο Κώστας Καραμανλής να ανατρέψουμε. Να δεσμευτούμε και να δηλώσουμε ότι αυτούς τους ταπεινούς ανθρώπους της Δυτικής Αττικής επιτέλους είτε είναι στο Ζεφύρι, είτε είναι στα ?νω Λιόσια, είτε είναι δεξιά και αριστερά θα τους βγάλουμε στο ξέφωτο, στο κέντρο της σκηνής για να τους εκδηλώσουμε έμπρακτα το σεβασμό μας, την αγάπη μας, την ανθρωπιά μας, την κοινωνική πολιτική.
 
Η ανάδειξη του Γιώργου του Λιάκου στη θέση του Νομάρχου Δυτικής Αττικής είναι κάτι που εμπεριέχει ένα πρόσθετο στοιχείο. Το στοιχείο της συνεργασίας. Εκλέγουμε τον άξιο για να συνεργαστεί με τους Δήμους Μεγάρων, Νέας Περάμου, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Ζεφυρίου, ?νω Λιοσίων, Φυλής, Ερυθρών, Βιλλίων. Είναι εγγύηση για συνεργασία. Είναι πρόταση και εγγύηση να συνεργαστεί με αυτόν τον "θησαυροφύλακα" τον Πέτρο τον Δούκα στο Υπουργείο Οικονομικών, για το φως, να ρίξει φως γι αυτό τον τόπο. Από αυτό το ταμείο του Υπουργείου Οικονομικών το εγχώριο αλλά και από το Ευρωπαϊκό που δίνει τεκμηρίωση, προγραμματισμό, αποδεικτική γραφή, ικανότητα και τρόπο να απορροφήσεις, να επενδύσεις στα προγράμματα που πρέπει να τύχουν χρήσεως και που (θα) καταρτίζει αυτός ο Νομάρχης.
 
Και το τελευταίο, δεν θα το κρύψουμε ας το πούμε και αυτό. Είναι και το πλεονέκτημα μια άψογη, μία αποτελεσματική, μία αφιερωματική συνεργασία. Αφιερωματική για το λαό της Δυτικής Αττικής με τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Περιμένουμε τον Γιώργο τον Λιάκο για να συνεργαστούμε για το καλό αυτών των ωραίων πολιτών, των Μεγάρων και της Δυτικής Αττικής.
 
Εννοείται ότι και εγώ είμαι στη διάθεση σας όχι τώρα που σας προτρέπω και σας επαινώ αλλά και αύριο με Νομάρχη τον Γιώργο Λιάκο για σοβαρή συνεργασία στον τομέα ευθύνης μου που είναι ο τομέας για την ασφάλεια, για την ειρήνη, για την κοινωνική συνοχή. Με αυτές τις σκέψεις σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, συγχαίρω γιατί εκλέγετε απόψε, εντείνετε τις προσπάθειές για ότι το καλύτερο, όπως αρμόζει στον υποψήφιο Γιώργο Λιάκο.
 
Σας ευχαριστώ!

Τελευταίες Αναρτήσεις