Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200602-07-2006: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην τελετή προς τιμή των 244 νέων Υπαστύνομων Β(01-07-2006)

02-07-2006: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην τελετή προς τιμή των 244 νέων Υπαστύνομων Β(01-07-2006)

Αθήνα 01-07-2006

 

Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ για την αποφοίτησή τους νέους Υπαστυνόμους της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα αισθήματα που με συνέχουν είναι δύο, αγάπη και σεβασμός. Αγάπη και σεβασμός προς τους νέους Αξιωματικούς. Αγάπη και σεβασμός ως προς τις οικογένειές τους. Αγάπη και σεβασμός, προς το πτυχίο της αξίας και του ήθους που παίρνετε. Επιτρέψτε μου να σας πω δύο σκέψεις. 

Διακόσια σαράντα τέσσερα παιδιά Αξιωματικοί, κάνουνε εμάς όλους υπερήφανους για αυτό που είναι. Δηλαδή τον Αρχηγό, τον Υπαρχηγό, τον Επιτελάρχη, τον Επιθεωρητή, τους Στρατηγούς, τον Ακαδημιάρχη, όλους εμάς. Διακόσια σαράντα τέσσερα παιδιά κάνουν διακόσια σαράντα τέσσερα σπίτια ευτυχισμένα απόψε και τη Δευτέρα, γιατί έβγαλαν παιδιά Αξιωματικούς της Αστυνομίας. Διακόσια σαράντα τέσσερα παιδιά, προσέξτε το, γιατί είναι μια σκέψη εφαρμοσμένης κοινωνιολογίας. Διακόσια σαράντα τέσσερα παιδιά κάνουν διακόσια σαράντα τέσσερα χωριά, ή συνοικίες ή πόλεις ή περιοχές της Ελλάδος, να είναι ευτυχισμένες και υπερήφανες διότι έβγαλαν διακόσιους σαράντα τέσσερις Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι πολύ ωραίο και σας ευχαριστούμε γιατί μας το προσφέρετε σε μας στον Υπουργό σας, στους Αξιωματικούς σας, στους καθηγητές σας. Εσείς μας το προσφέρατε αυτό, επειδή διαβάσατε, επειδή θελήσατε να γίνετε Αξιωματικοί, επειδή είσαστε πολύ επιμελείς στις σπουδές σας. Έτσι είναι τα επιτεύγματα τα ανθρώπινα. Εγώ έρχομαι απλά να το πιστοποιήσω από την υπεύθυνη θέση του Πολιτικού Προϊσταμένου. Αλλά να μην με βλέπετε σαν Πολιτικό Προϊστάμενο, να με βλέπετε σαν Πολιτικό Παραστάτη σας γιατί είσαστε άνθρωποι του νόμου.

Έτσι μετατίθεμαι στη δεύτερη σκέψη που σας υποσχέθηκα. Ο νόμος έχει την έννοια τη διανεμητική, από το διανέμω, τα μάθατε αυτά ή στο Ποινικό ή στις Γενικές Αρχές του Δικαίου ή στη Δικονομία. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω την πρωταρχική σημασία. Είναι νομή, διανομή, κατανομή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για τον πολίτη. Εσείς θα φροντίζετε, είσαστε οι εφαρμοστές αυτής της έννοιας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών. Είναι όμορφη η έννοια του ανθρώπου του νόμου. Σας συγχαίρω για αυτό που γίνατε. Είναι σχεδόν ιερή η έννοια. Δεν είναι απλά ο Δικαστής που τέμνει τις διαφορές και δικάζει. Είσαστε οι πρώτοι διαγνώστες του καλού και του κακού και κατ΄ επέκταση οι προασπιστές του καλού. Εκείνοι οι οποίοι εξουδετερώνετε, στο πεδίο της μάχης το κακό. Σας ευγνωμονούμε ως κοινωνία για αυτό που αναλάβετε. Περάσατε το σχολείο το πρώτο, θα περάσετε και άλλα σχολεία μέσα στην καριέρα σας, στη σταδιοδρομία σας. Όπως είπε και ο Τάσος Δημοσχάκης, θέλω και εύχομαι να πετύχετε στο μεγάλο σχολείο της ζωής, που είναι καριέρα δική σας, οικογένεια και όλοι θα είμαστε υπερήφανοι για σας. Καλή αντάμωση στο πεδίο της επιτυχημένης σταδιοδρομίας. Συγχαρητήρια, καλή σταδιοδρομία. Σας ευχαριστώ.  

Τελευταίες Αναρτήσεις