Τε 8 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάρτιος 200802-03-2008 : Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην τελετή μνήμης των θανόντων Αστυνομικών εν ώρα...

02-03-2008 : Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην τελετή μνήμης των θανόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ. 210-3393537,210-3393581
 

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη όλων εκείνων των ηρωικών αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, προστατεύοντας τη ζωή, τις οικογένειες και την περιουσία όλων μας. Και αυτή η σεμνή τελετή είναι η ελάχιστη απόδοση τιμής, το ελάχιστο αντίδωρο, από την πλευρά της Πολιτείας για εκείνους που με αυτοθυσία πρόταξαν την εκπλήρωση του καθήκοντος και την προστασία και ασφάλεια των συμπολιτών τους και της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής, αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους και τους δικούς τους ανθρώπους. 
 
Όλοι αυτοί οι ηρωικοί αστυνομικοί αποτελούν φωτεινό διαχρονικό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και αυταπάρνησης. Η θυσία τους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας όπου, δυστυχώς, οι πράξεις αυτοθυσίας στο όνομα της κοινωνικής αποστολής, του καθήκοντος, του ηθικού και κοινωνικού χρέους και της αλληλεγγύης απαντώνται ολοένα και πιο σπάνια.
 
Οι σκέψεις αυτές ας απαλύνουν, στο μέτρο του δυνατού, τον αβάσταχτο πόνο των συγγενών των νεκρών και ας τους παρηγορούν, δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο, ειδικά τη σημερινή ημέρα που ακολουθεί το Σάββατο των Ψυχών και καθένας έχει έντονη την ανάμνηση και την παρουσία των οικείων του που δεν βρίσκονται πια μαζί μας. 
 
Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία έναντι του χρέους της είναι να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των πεσόντων αστυνομικών. Δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, από τη θέση αυτή, να εκπληρώσουμε αυτό το χρέος μας και ειδικότερα να εξασφαλίσουμε τις εγγυήσεις εκείνες με βάση τις οποίες το αίμα των πεσόντων αστυνομικών να είναι το τελευταίο αίμα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στο βωμό της πάταξης της εγκληματικότητας.
Ας είναι αιώνια η μνήμη τους».

Τελευταίες Αναρτήσεις