Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200602-03-2006: Ομιλία Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα,κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ηγεσίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας

02-03-2006: Ομιλία Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα,κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ηγεσίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Αθήνα, 02/03/2006
 
Είναι μεγάλη και ευλογημένη ώρα για την Ελληνική Αστυνομία η σημερινή. Κατευοδώνομε τον Επίτιμο Αρχηγό Γιώργο Αγγελάκο και υποδεχόμαστε το νέο Αρχηγό, τον Τάσο Δημοσχάκη.
 
Είναι σ΄ αυτή την τελετή της παράδοσης και παραλαβής εξαιρετικά σημαντική και τιμητική η παρουσία των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού κατ` ακολουθίαν.
 
Έχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε και κατ` επέκταση στο Πανελλήνιο, ότι οι κρίσεις και οι αποφάσεις μας έλαβαν χώρα με το χέρι στη καρδιά. Έχουμε ήρεμη τη συνείδηση μας για τις αποφάσεις μας. Ζητούμε την κατανόηση όλου του Ελληνικού λαού  στο σημείο ότι είχαμε να κρίνουμε μεταξύ αξίων. Δύσκολη κρίση. Τα κριτήρια μας ήσαν η αξιοσύνη και η εντιμότητα. Και θα σας πω και μια λεπτομέρεια. Η μόνη πίεση στην οποία ενδώσαμε σχετικά όπως οφείλαμε να ενδώσουμε ήταν η πίεση της επετηρίδας εκ των κάτω. Έτσι πρέπει να εξηγούμεθα, δηλαδή οι αναμένοντες, άξιοι επίσης, να βρουν τον άριστο χώρο για την ανέλιξη τους, το είχαμε στα κριτήρια μας. Στην κορυφή, ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση, τα είπαμε.
 
Θέλω ιδιαιτέρως να τονίσω ή να υπομνήσω, ότι ο Γιώργος Αγγελάκος, ήταν κυβερνητική επιλογή. Του έδωσε η Πολιτεία και η Κυβέρνηση την εμπιστοσύνη της και την τίμησε. Ο Τάσος ο Δημοσχάκης εκτός από τα στοιχεία της αξιοσύνης και της εντιμότητας, που είχαμε και σε άλλους να σημειώσουμε είχε μια ποικιλία ευρύτατη στα καθήκοντα της διοικήσεως και είναι και ο άνθρωπος του Βορρά. Ενδιαφέρει ηθικώς αυτό το στοιχείο. Όλα τα άλλα είναι γνωστά και σε δημόσιες διατυπώσεις όλων των αναλυτών, έχει παρασχεθεί σε μας τους λαβόντες τις αποφάσεις, μια τιμητική, ηθική συναίνεση. Τη χαιρόμαστε. Το βλέπουμε από τον αντίκτυπο των αποφάσεων μας. Έτσι παραλαμβάνει ο Τάσος Δημοσχάκης ως νέος Αρχηγός από τον απερχόμενο Γιώργο Αγγελάκο.
 
Θα παραβιάσω την τάξη του πρωτοκόλλου ή των συνηθειών και θα μου επιτρέψετε να σας αναγνώσω μια επιστολή την οποία απευθύνω στον Γιώργο Αγγελάκο και θα του την εγχειρίσω.
 
«Αρχηγέ και αντιστράτηγε Γιώργο Αγγελάκο,
 
Η Πολιτεία σε τίμησε κατ` αξίαν και σου ανέθεσε την αρχηγία της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ύπατο αξίωμα υπηρέτησες ευόρκως και το τίμησες. Φάνηκες άξιος της εμπιστοσύνης. Και είσαι το συμβολικό παράδειγμα του αυτοδημιούργητου που επιτυγχάνει με τις δυνάμεις του, την προσπάθειά του και το  ήθος του.
 
Φεύγεις με το κεφάλι ψηλά. Ευχαριστώ γιατί διευκόλυνες, τω όντι, την Αστυνομία και εμένα, τον πολιτικό προϊστάμενό της, με την κατανόηση και την συναντίληψη που επέδειξες.
 
Δεν είσαι απόστρατος. Είσαι επίτιμος αρχηγός και μεγάλη αξία θεσμικής μνήμης και πείρας. Και ως εκ τούτου πάντα παρών.
 
Με τιμή, Βύρων Πολύδωρας, Υπουργός Δημόσιας Τάξης».
 
Εν συμπεράσματι, έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Με τον Αρχηγό και το Επιτελείο προσβλέπουμε με αισιοδοξία στον μέλλον για τους σκοπούς της Αστυνομίας. Ο σκοπός, το αποτέλεσμα, το επιδιωκόμενο είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες. Ενδιάμεσοι σταθμοί: δεν εξοικειωνόμαστε ως Αστυνομία, δεν συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα και το άνομο, αυτός είναι ο όρκος μας. Θα τον τηρήσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τελευταίες Αναρτήσεις