Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΑρχείοΕυαγγελίδης Αρχείο02-02-2006: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για θέματα στέγασης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

02-02-2006: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για θέματα στέγασης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 02/02/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Λεωνίδα Ευαγγελίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα (2-2-06), στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύσκεψη για ζητήματα στέγασης των Υπηρεσιών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών & Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Νικολόπουλος, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) κ.κ. Γεώργιος Ξηραδάκης και Κωνσταντίνος Γκράτσιος αντίστοιχα, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα όπως:

  •  Η  αντιμετώπιση και επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων Yπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.3389/2005 ´´Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα´´ (Σ.Δ.Ι.Τ.), στην οποία παρέχεται η δυνατότητα εφαρμογής, με διαφανείς διαδικασίες, των πλέον σύγχρονων και διεθνώς αποδεκτών χρηματοδοτικών δομών στα Προγράμματα Στέγασης του Δημοσίου (Sale & Leaseback, Sale Construct & Leaseback, Operating Leasing κ.λ.π.).
  •  Η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη  και αυτό που έχει προγραμματισθεί και αφορά, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, τη Β΄& Γ΄ φάση των Αστυνομικών Σχολών στην Αμυγδαλέζα, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις: Ηρακλείου, Αχαΐας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Αλεξανδρούπολης και Γρεβενών, καθώς και μεγάλο αριθμό Αστυνομικών Υπηρεσιών, επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος, σε διάφορες περιοχές της Χώρας μας. 
  •  Η εξέταση της δυνατότητας αξιοποίησης της περιουσίας του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών (Τ.Α.ΑΣ.), μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων. 
  •  Η υπαγωγή στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και άλλων υπηρεσιών, όπως η συντήρηση, η καθαριότητα, ο εξοπλισμός κ.λ.π. των κτιρίων διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, (σε πρώτη φάση της Γ.Α.Δ.Α., της Σχολής Αξιωματικών και των Διευθύνσεων Μεταγωγών – Αλλοδαπών Αττικής), για την παροχή περισσότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών, στο πλαίσιο βελτίωσης των όρων υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού του Σώματος.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                          e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις