Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200701-12-2007: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια της Κρήτης

01-12-2007: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια της Κρήτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 6977505

 

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης μετέβη χθες (30-11-2007), αυθημερόν, στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφθηκε τον τραυματία Ειδικό Φρουρό, προήδρευσε ευρείας συσκέψεως υπηρεσιακών παραγόντων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης και μετά το πέρας αυτής παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
 
Αρχικά, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβη στο Νομό Ηρακλείου όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, με τον οποίο και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν την Κρήτη.
 
Ακολούθως, μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου επισκέφθηκε, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τον νοσηλευόμενο για εικοστή έβδομη μέρα, Ειδικό Φρουρό Λαζαρίδη Ευστάθιο. Ο κ. Αρχηγός λεπτομερώς ενημερώθηκε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νοσηλευόμενου και τους ευχαρίστησε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους γονείς του Ειδικού Φρουρού τους οποίους και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά για την ηθική και υλική υποστήριξη της πολιτείας, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές της Πολιτικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για γρήγορη ανάρρωση.
 
Απογευματινές ώρες, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, προήδρευσε ευρείας συσκέψεως Υπηρεσιακών παραγόντων, στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Σύρος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος κ. Αντώνιος Βιτωράκης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί καθώς και οι Διοικητές των δυνάμεων που συμμετέχουν στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση που διεξάγεται στην περιοχή.
 
Κατά τη διάρκεια της συσκέψεως, ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δράσεων της αστυνομικής επιχείρησης και στην συνέχεια έδωσε σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για την συνέχιση των ερευνών προς τον σκοπό της σύλληψης των δραστών που τραυμάτισαν τους Ειδικούς Φρουρούς, της εξιχνίασης των ληστειών μηχανήματων αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) και της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας στην περιοχή.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συσκέψεως ο κ. Αρχηγός προέβη σε δηλώσεις   προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια της Κρήτης και με την κατάσταση της υγείας του τραυματία αστυνομικού.

Η δήλωση του κ. Αρχηγού 

Τελευταίες Αναρτήσεις