Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200701-10-2007: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα τις εξαφανίσεις ανηλίκων στο πλαίσιο του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Amber Alert Hellas (Αθήνα, 1-4/10/2007)

01-10-2007: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα τις εξαφανίσεις ανηλίκων στο πλαίσιο του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Amber Alert Hellas (Αθήνα, 1-4/10/2007)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 1/10/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, διοργανώνει από σήμερα (1-10-2007) σε ξενοδοχείο της Αθήνας, τετραήμερο Διεθνές Σεμινάριο, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών και την υποστήριξη του Συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Η θεματολογία του σεμιναρίου, αφορά τη διεξαγωγή ερευνών για τα εξαφανισθέντα παιδιά και την εφαρμογή της διαδικασίας AMBER ALERT. Το Πρόγραμμα Amber Alert αποτελεί μια μέθοδο έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών και των Αρχών αναφορικά με περιστατικά εξαφανισμένων παιδιών και λειτουργεί μέσω της σύμπραξης σαράντα (40) κρατικών και ιδιωτικών φορέων.
 
Στο Σεμινάριο συμμετέχουν αστυνομικοί, δικαστικοί, στελέχη από το Λιμενικό Σώμα / Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ε.Κ.Κ.Α. /Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλοι εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, καθώς και εμπειρογνώμονες από δέκα έξι (16) χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ασίας και από τέσσερις (4) Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς (INTERPOL, EUROPOL, EUROJUST και SECI).
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Σεμιναρίου. Στην ομιλία του ο κ. Αρχηγός,  αναφέρθηκε στο υψηλότατο επίπεδο των επτά (7) εκπαιδευτών του Διεθνούς Κέντρου για τα εξαφανισθέντα και κακοποιημένα παιδιά (International Center for Missing and Exploited Children/ ICMEC), οι οποίοι συμμετέχουν στη υλοποίηση αυτού του σεμιναρίου, ευχαρίστησε το Σύλλογο το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρωτοπόρα προσπάθειά του να εισάγει το Σύστημα AMBER ALERT  στη Χώρα μας, με την προοπτική να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επέκταση και καθιέρωσή του σε περιφερειακό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και επισήμανε του τρεις βασικούς άξονες στους οποίους κινείται αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
 
– στη διεθνή αστυνομική και δικαστική συνεργασία
– στη διυπηρεσιακή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς, σε εθνικό επίπεδο και
– στη δια βίου εκπαίδευση του Αστυνομικού προσωπικού.
 
Τέλος, εισαγωγικές ομιλίες εκφώνησαν ο κ. Ηρακλής Μοσκόφ, Εμπειρογνώμονας Β΄ ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ruben Rodriguez, Πρόεδρος του Σεμιναρίου και ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 

 

Τελευταίες Αναρτήσεις