Πα 9 Δεκεμβρίου 22

08-12-2022: Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών


Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη βραδινές ώρες, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Θεσσαλίας, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, ο συλληφθείς κατελήφθη να κατέχει επιμελώς κρυμμένο 1 γραμμάριο ηρωίνης το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

08-12-2022: Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός που απασχολούνταν ως διευθυντικό – εποπτικό προσωπικό φύλαξης εργοστασίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός που απασχολούνταν ως διευθυντικό – εποπτικό προσωπικό φύλαξης εργοστασίου

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι απασχολείται ως διευθυντικό- εποπτικό προσωπικό φύλαξης εργοστασίου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων που συλλέχθηκαν από τοπική Αστυνομική Υπηρεσία, η οποία διενεργεί έρευνα για τη διακρίβωση των συνθηκών έκρηξης στο εν λόγω εργοστάσιο τον περασμένο Μάρτιο.

Από την επακόλουθη ανάλυση προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, εισέρχονταν καθημερινά στο εργοστάσιο, ενώ παράλληλα είχε δώσει σχετικές οδηγίες προκειμένου να καταγράφεται ως «επισκέπτης» στο σχετικό τηρούμενο βιβλίο.

Επιπλέον, από τη σωματική έρευνα και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και σε όχημα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, βιβλία παράδοσης – παραλαβής και εισόδου – εξόδου επισκεπτών καθώς και πλήθος εγγράφων, από τα οποία προκύπτει η απασχόλησή του στην εταιρεία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

07-12-2022:Τάκης Θεοδωρικάκος: «O ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει μίσος και διχασμό – Ας σεβαστούμε όλοι τη Δικαιοσύνη που θα κρίνει για τις ευθύνες»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «O ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει μίσος και διχασμό – Ας σεβαστούμε όλοι τη Δικαιοσύνη που θα κρίνει για τις ευθύνες»

 • Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου
 • Το 2008 δεν θα επαναληφθεί

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε με δήλωσή του στο τραγικό συμβάν με τον 16χρονο, στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει τα γεγονότα και θα κρίνει για τις ευθύνες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση χρησιμοποιώντας εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού και  ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών.  Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου, επισήμανε ο Υπουργός.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία με βάση το Σύνταγμά μας είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό.

Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στο δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτήν την επώδυνη υπόθεση.

Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας μάλιστα μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε.

Ματαιοπονούν, δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης. Πουθενά και από κανένα.

Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο Νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθύνω την συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα».

07-12-2022: Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου: «Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου εκσυγχρονίστηκε από πέρυσι ο κανονισμός της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταδιώξεις, ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τις κάμερες καταγραφής που θα φέρουν οι αστυνομικοί και κινήθηκε άμεσα η πειθαρχική διαδικασία στο περιστατικό του 16χρονου Ρομά»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου: «Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου εκσυγχρονίστηκε από πέρυσι ο κανονισμός της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταδιώξεις, ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τις κάμερες καταγραφής που θα φέρουν οι αστυνομικοί και κινήθηκε άμεσα η πειθαρχική διαδικασία στο περιστατικό του 16χρονου Ρομά»

 

 • Συνέντευξη Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου για το περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά

 Η Ελληνική Αστυνομία, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, κίνησε άμεσα και σε πλήρη σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, την προανακριτική και πειθαρχική διαδικασία για το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά, τόνισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου σε συνεντεύξεις που παραχώρησε.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η ΕΛ.ΑΣ έχει πλαίσιο και κανονισμούς δράσης, εκπαιδεύει συνεχώς τους αστυνομικούς γύρω από τις καταδιώξεις και τη χρήση όπλων και σε κάθε περίπτωση που υπάρχει παρεκτροπή επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Μάλιστα ο Υφυπουργός επισήμανε πως το πρωτόκολλο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει επικαιροποιηθεί ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές από αστυνομίες άλλων κρατών.

Δείτε τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ στους γονείς του τραυματία 16χρονου Ρομά και να είναι ταχεία η ανάρρωση και να μπορέσει πραγματικά να κερδίσει αυτή τη δύσκολη μάχη ζωής την οποία δίνει. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ένα τραγικό περιστατικό.

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, του Υπουργού του κ. Θεοδωρικάκου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κινήθηκε άμεσα η όλη προανακριτική διαδικασία υπό την άμεση εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής. Οι αυτοψίες έγιναν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και επίσης οι πειθαρχικές διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έχουν ασκηθεί από πλευράς εισαγγελικής Αρχής κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και απολογείται τη Παρασκευή.

Κατά συνέπεια, θέλω να επισημάνω ότι από πλευράς πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κινηθήκαμε άμεσα, έτσι όπως επιβάλει ο δικαιϊκός μας πολιτισμός, δίχως λαϊκισμούς και θα έλεγα παρά τον ευτελισμό στον πολιτικό λόγο που επιχειρείται από  ορισμένους.

Με εντολή του Υπουργού, του κ. Θεοδωρικάκου, συνεστήθη επιτροπή στην οποία μάλιστα μου είχε αναθέσει ο Υπουργός την ευθύνη της εποπτείας. Δημιουργήθηκε στο Αρχηγείο η επιτροπή η οποία ενσωμάτωσε και τις καλές πρακτικές από ξένες αστυνομίες. Έκανε αρκετές επισκέψεις στο εξωτερικό και φτιάχτηκε θα έλεγα μια επικαιροποίηση του κανονισμού που θα πρέπει να ακολουθείται για τις καταδιώξεις.

Επιτρέψτε μου όμως μία γενική παρατήρηση. Η Ελληνική Αστυνομία έχει πλαίσιο που τη διέπει, έχει κανονισμούς, εκπαιδεύει το προσωπικό συνεχώς, τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και το προσωπικό πρώτης γραμμής, σε συνέχεια ακολουθεί συντηρητικές εκπαιδεύσεις γύρω από το πώς θα πρέπει να γίνουν καταδιώξεις και διδασκαλίας για τη χρήση των όπλων και σε κάθε περίπτωση εκεί που υπάρχει παρεκτροπή, επιβάλλονται οι κυρώσεις.

Θα πρέπει από την άλλη πλευρά να υπενθυμίσω ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι από τους αρχαιότερους κρατικούς θεσμούς στο ελληνικό κράτος, έχει πάνω από 200 χρόνια ιστορία, κατά συνέπεια ας πούμε έχει εμπειρίες, σέρνει ιστορία από το παρελθόν, δεν ήρθε από το πουθενά για να ακολουθούμε μία ισοπεδωτική πολιτική που από ορισμένους το τελευταίο διάστημα.

Καταρχήν όπως είπα και πριν αμέσως μετά το περιστατικό πέρσι στο Πέραμα, με πρωτοβουλία του Υπουργού κύριου Θεοδωρικάκου, συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων από το Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει βγει το πρωτόκολλο, ασφαλώς ξέρει ο αστυνομικός τι πρέπει να κάνει. Το πρωτόκολλο αυτό επικαιροποίησε προηγούμενα τα οποία υπήρχαν, μάλιστα υπήρξαν επισκέψεις της ομάδας εργασίας στο εξωτερικό, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες και ενσωμάτωσαν πραγματικά καλές πρακτικές.

Ως προς τη χρήση των όπλων, έχουμε το αυστηρότερο πλαίσιο από όλες τις Ευρωπαϊκές  χώρες. Κατά συνέπεια ας πούμε ότι σαφώς υπάρχει πλαίσιο, διδάσκεται καθημερινά, οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής, εκπαιδεύονται συνεχώς και περνούν και συντηρητικές εκπαιδεύσεις. Θα πρέπει όμως από την άλλη πλευρά να καταλάβουμε ότι ο αστυνομικός, σε κλάσματα δευτερολέπτου και υπό πολύ μεγάλη ένταση που δημιουργείται πάνω σε ένα πλαίσιο καταδίωξης, καλείται να ενεργήσει.

Οι ομάδες  ΔΙ.ΑΣ., ένας θεσμός πετυχημένος στη χώρα μας, εφαρμόστηκε από το 2010 και μετά και μάλιστα ήμουνα αρχηγός τότε και με πρωτοβουλία μου, δεδομένου ότι αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ένα σημαντικό γεγονός, ότι πάρα πολλοί κινούνται μέσα στον αστικό ιστό, με τα γνωστά προβλήματα τα κυκλοφοριακά και κυρίως είχαμε να αντιμετωπίσουμε, που ευτυχώς τώρα δεν υπάρχουν σε τέτοια ένταση αυτά τα περιστατικά που είχαμε στο παρελθόν, μετά από τεράστιες προσπάθειες που έκανε η Ελληνική Αστυνομία και εξουδετέρωσε εγκληματικές ομάδες. Θυμίζω πως στο παρελθόν είχαμε ένοπλες συγκρούσεις , σας θυμίζω τις επιθέσεις με τα καλάσνικοφ και έπρεπε από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας να εξασφαλιστεί μια ταχεία δύναμη επέμβασης, προκειμένου ας πούμε να μπορέσουν πραγματικά αυτές οι ομάδες να εξουδετερωθούν. Και έχουν εξουδετερωθεί και οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. έχουν προσφέρει όλη αυτή τη δεκαετία τεράστιο έργο, στο πλαίσιο πάντα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Τα στατιστικά μας στοιχεία δείχνουν πραγματικά μια σημαντική μείωση στην εγκληματικότητα και κυρίως στη μεσαία εγκληματικότητα που απασχολεί τον πολύ κόσμο. Απλώς θέλω να σας πω ότι η εγκληματικότητα σήμερα, τα στοιχεία για το 2022 και το 2021, σε σχέση με το 2019 και 2018 έχουν μία μείωση της τάξης 25%-30%.

Η ελληνική αστυνομία είναι παρούσα καθημερινά, οι αστυνομικοί που εξήλθαν από τις σχολές, 1.000 άτομα έμειναν όλα στην Αθήνα και έχουν επανδρώσει τις μάχιμες υπηρεσίες και τις πεζές περιπολίες και έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι περιπολίες το βράδυ.

Έρχομαι τώρα και στο θέμα των Ρομά. Είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, στο οποίο η ελληνική αστυνομία καλείται και έρχεται τελευταία να αντιμετωπίσει, καθώς έχει ένα ρόλο κατασταλτικό.

Διότι δεκαετίες ολόκληρες ακολουθήθηκαν  λάθος πολιτικές  προς τα θέματα της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των Ρομά στην κοινωνία , επιδοματικές πολιτικές επιδόματα τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν οδηγήσει πουθενά  μέχρι σήμερα

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση με εντολή του Πρωθυπουργού  του κ Μητσοτάκη  έχει συστήσει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τους Ρομά το οποίο αρχίζει και εφαρμόζεται και προβλέπει μία σειρά δράσεων που αφορούν  την κοινωνική επανένταξη των ατόμων  αυτών, είναι δύσκολη κατηγορία συμπολιτών μας γνωρίζουν όλοι υπάρχουν ισχυρές εγκληματογόνες περιοχές. Η  Ελληνική Αστυνομία  ενεργεί όλα αυτό το χρονικό διάστημα που είμαστε κυβέρνηση με σχεδιασμό σε  τους χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη εγκληματική δραστηριότητα από Ρομά και έχουμε και σημαντικά αποτελέσματα ως προς τα θέματα των απορρυπάνσεων  που ταλαιπωρούν πολύ τον κόσμο  από της διακίνησης ναρκωτικών , από τα θέματα ληστειών και κλοπών.

Επίσης, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα ο διεθνής  διαγωνισμό για τις κάμερες  και θα υπάρχουν κάμερες και στα περιπολικά αλλά και ενσωματωμένες σε κάθε αστυνομικό προκειμένου να καταγράφεται κάθε περιστατικό στο οποίο θα επιλαμβάνεται. Είναι στην τελική του φάση ο διαγωνισμό και πολύ σύντομα θα προμηθευτούμε  τον αριθμό των καμερών που προβλέπεται, περίπου 2000, όπου θα συνεισφέρουν σημαντικά στα θέματα της ακριβούς καταγραφής κάθε περιστατικού που επιλαμβάνεται ο αστυνομικός

 

 

 

05-12-2022: Τ. Θεοδωρικάκος: Η Πολιτεία  επιβραβεύει με πράξεις τα στελέχη που με καθημερινή αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορά της

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τ. Θεοδωρικάκος: Η Πολιτεία  επιβραβεύει με πράξεις τα στελέχη που με καθημερινή αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορά της

 

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στην  ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για εφάπαξ καταβολή 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού.  Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Εφάπαξ ενίσχυση με 600 ευρώ σε όλους τους ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Πολιτεία ευχαριστεί και επιβραβεύει με πράξεις τα στελέχη που με καθημερινή αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορά της.»

 

05-12-2022: 91.425 τροχονομικοί έλεγχοι και 19.522 παραβάσεις το διάστημα από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

91.425 τροχονομικοί έλεγχοι και 19.522 παραβάσεις το διάστημα από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2022

Το 68% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 91.425 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 19.522 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

 • 3.154 στη Θεσσαλονίκη,
 • 3.145 στην Αττική,
 • 2.134 στη Θεσσαλία,
 • 1.716 στην Κρήτη,
 • 1.686 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 1.398 στην Ήπειρο,
 • 1.203 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 1.184 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 1.015 στην Πελοπόννησο,
 •   880 στη Στερεά Ελλάδα,
 •   675 στα Ιόνια Νησιά,
 •   477 στο Βόρειο Αιγαίο,
 •   452 στη Δυτική Μακεδονία και
 •   403 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

 • 6.940 για παράνομη στάθμευση,
 • 4.115 για υπερβολική ταχύτητα,
 •   983 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
 •   676 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 •   644 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 •   486 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
 •   373 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
 •   339 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 •   297 ανασφάλιστα οχήματα,
 •   216 για παραβίαση σηματοδότη,
 •   132 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
 •   101 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 •   101 για υπέρβαρο φορτίο,
 •    94 για φθαρμένα ελαστικά,
 •    62 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
 •    62 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 •    53 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
 •    39 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
 •    33 για αντικανονική χρήση φώτων,
 •    25 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 •    20 για παραβίαση προτεραιότητας,
 •      7 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και
 •   724 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 260 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 144 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 • 39 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 14 για μη χρήση κράνους,
 • 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 • 7 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
 • 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 • 1 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
 • 1 για θόρυβο και
 • 68 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 8 ζεύγη πινακίδων, 12 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 26 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, μεταφέρθηκαν και 3 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

 

03-12-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κάθε μέρα με πράξεις ας αποδεικνύουμε την ευαισθησία και το σεβασμό μας!»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κάθε μέρα με πράξεις ας αποδεικνύουμε την ευαισθησία και το σεβασμό μας!»

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έκανε την ακόλουθη αναφορά στα social media:

«Κάθε μέρα με πράξεις ας αποδεικνύουμε την ευαισθησία και το σεβασμό μας!».

Η ανάρτηση του  κ. Τάκη Θεοδωρικάκου συνοδεύτηκε και από ένα βίντεο ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας.

03-12-2022: Θεοδωρικάκος:  Ο νόμος διασφάλισε τη λειτουργία των Δήμων – ο ΣΥΡΙΖΑ απασφάλισε με ψέμα και διχασμό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεοδωρικάκος:  Ο νόμος διασφάλισε τη λειτουργία των Δήμων – ο ΣΥΡΙΖΑ απασφάλισε με ψέμα και διχασμό

 • Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου

«Για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται. Επιχειρεί να παραπλανήσει, να αποπροσανατολίσει, να διχάσει. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  με την 2377/2022 απόφασή της έκρινε ότι οι διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι  απολύτως σύμφωνες με το Σύνταγμα.

Η ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των Δήμων ήταν μια  ξεκάθαρη προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που το 2019 οι Έλληνες πολίτες ενέκριναν με την ψήφο τους.

Επειδή είχε προηγηθεί η ιδεοληπτική προσπάθεια της Κυβέρνησης Σύριζα, με το νόμο 4555/18 με τον οποίο επέβαλε το σύστημα απλής αναλογικής και στους Δήμους. Επιχειρώντας να διαλύσει την λειτουργία τους και να καταλύσει την δυνατότητά τους να σχηματίζουν πλειοψηφίες και να λαμβάνουν αποφάσεις για θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Η άμεση ψήφιση και εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων έτυχε της απόλυτης στήριξης και αποδοχής των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και των στελεχών της αυτοδιοίκησης, στο σύνολό τους. Η ομαλή λειτουργία των Δήμων αποτελούσε και αποτελεί, όχι μόνο πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης, αλλά και επιτακτική ανάγκη για το συμφέρον της κοινωνίας. Και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί έως σήμερα από τα όργανα των Δήμων είναι καθόλα έγκυρες, ισχυρές και απρόσβλητες.

Καλώ την Αξιωματική Αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τα ψέματα και να μελετήσει καλύτερα την απόφαση του ΣτΕ. Κυρίως, όμως, να εγκαταλείψει την επένδυση στην τοξικότητα και τη συνεχή υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, μέσω της διαρκούς εναντίωσης στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

 

02-12-2022: Αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος

 • Τάκης Θεοδωρικάκος προς Πιαντεντόζι: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε στέλεχος της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα» -Εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έναντι οιουδήποτε ιταλικού στόχου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση, στη Ρώμη, με τον ιταλό Υπουργό Εσωτερικών της νέας ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Πιαντεντόζι. Κύριο θέμα της συνάντησης των δύο Υπουργών ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος, με έμφαση το εμπόριο ναρκωτικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε στον ιταλό ομόλογό του την απόλυτη καταδίκη της επίθεσης σε στέλεχος της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα και διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να συλληφθούν το ταχύτερο δυνατό οι δράστες αυτής της ειδεχθούς επίθεσης.

Ο Υπουργός ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πιαντεντόζι για το επιχειρησιακό σχέδιο «Ακρίτας» για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα και τον Έβρο, καθώς η παράνομη μετανάστευση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία αλλά θέτει σε δοκιμασία το σύνολο της Ε.Ε. , τις ευρωπαϊκές αξίες και το Διεθνές Δίκαιο.

 

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας:

«Είχαμε πράγματι εξαιρετικές συνομιλίες με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, της φίλης Ιταλίας, τον κύριο Piantedosi.

Καταρχήν εξέφρασα την αυτονόητη και απόλυτη καταδίκη της σημερινής επίθεσης σε στέλεχος της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα και διαβεβαίωσα ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Αρχές ασφαλείας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συλληφθούν το ταχύτερο δυνατό οι δράστες αυτής της επίθεσης, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα κινούνται στον αναρχικό χώρο, καθώς επίσης έχω δώσει εντολή να ενισχυθούν περαιτέρω όλα τα μέτρα ασφαλείας έναντι οιουδήποτε ιταλικού στόχου στην πρωτεύουσα.

Σε ό,τι αφορά το βασικό τμήμα των συνομιλιών μας, η κοινή μας βούληση είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την ήδη πάρα πολύ καλή αστυνομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά από κοινού τις προκλήσεις της παράνομης μετανάστευσης και του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος.

Ενημέρωσα αναλυτικά τον ομόλογό μου για τις συστηματικές προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική φύλαξη των ελληνικών συνόρων που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης στον Έβρο, σύνορα με την Τουρκία, με την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΚΡΙΤΑΣ», προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά η εργαλειοποίηση των δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράνομων μεταναστών από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας.

Ο Ιταλός ομόλογός μου εξέφρασε την στήριξη και την αλληλεγγύη της φίλης Ιταλίας σε αυτές τις προσπάθειές μας, συμφωνήσαμε επίσης να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την αστυνομική συνεργασία και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος με έμφαση το εμπόριο των ναρκωτικών.

Προσκάλεσα τον κύριο Υπουργό να έρθει στην πρωτεύουσα της πατρίδας μας, το απεδέχθη με πολύ μεγάλη χαρά, με ενθουσιασμό θα έλεγα, και ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα από κοινού, πέρα από την Αθήνα, να επισκεφθούμε και τα σύνορά μας, εκεί που έχουν όλοι καταλάβει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, όπως το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν αφορά μόνο και την Ιταλία, αλλά το σύνολο της Ευρώπης καθώς αποτελεί δοκιμασία για τις ευρωπαϊκές μας αξίες και για το Διεθνές Δίκαιο. Γι’ αυτό οφείλουμε εκεί να αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο, φυλάει αποτελεσματικά τα σύνορά της και βοηθά στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι είναι πρόβλημα συνολικό για όλη την Ευρώπη».

 

02-12-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Ιταλίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Ιταλίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος»

 • Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Ιταλό ομόλογό του, στη Ρώμη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Piantedosi. Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε αναλυτικά τον ιταλό ομόλογό του για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «Ακρίτας» στον Έβρο, ενώ συμφωνήθηκε η ενίσχυση και αναβάθμιση της αστυνομικής συνεργασίας των δύο κρατών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

Με ανάρτησή του στα media, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Συναντήθηκα σήμερα στη Ρώμη με τον Υπουργό Εσωτερικών της νέας ιταλικής Κυβέρνησης, Matteo Piantedosi. Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε ακόμη περισσότερο την αστυνομική συνεργασία των δύο κρατών για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αποτελεσματικά τις προκλήσεις της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος. Ενημέρωσα αναλυτικά σε αυτό το πλαίσιο τον Ιταλό συνάδελφό μου για την εφαρμογή του Σχεδίου “Ακρίτας” στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης των παράνομων μεταναστών. Μου εξέφρασε την ξεκάθαρη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ιταλίας για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων στα σύνορα μας».