Κυ 26 Μαρτίου 23

26-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: Καθαρές κουβέντες. Καθαρές λύσεις. Με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Καθαρές κουβέντες. Καθαρές λύσεις. Με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

 • Οι εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες και καθοριστικές

Καθαρές κουβέντες και λύσεις για το αύριο της χώρας, θέλει ο λαός από τα κόμματα, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή τους τον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή  «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, υπογραμμίζοντας ότι το αύριο της χώρας μπορεί να διασφαλιστεί με αυτοδύναμη ΝΔ.

Επισήμανε παράλληλα ότι οι καθοριστικές εκλογές είναι οι πρώτες, καθώς με αυτές θα δείξει ο λαός ποιος θέλει να τον κυβερνήσει, ενώ παράλληλα στις πρώτες εκλογές ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει βουλευτές, καθώς στις δεύτερες θα ισχύσει η λίστα. Γι’ αυτό το λόγο, τόνισε, δεν πρέπει να λείψει κανείς πολίτης από τις κάλπες και κάλεσε τα κόμματα να συμβάλλουν ώστε οι εκλογές να γίνουν σε ήρεμη, πολιτισμένη και δημοκρατική ατμόσφαιρα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η αυτοδυναμία αποτελεί προϋπόθεση σταθερότητας και ο λαός γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πειράματα, για αστάθεια και για οπισθοδρόμηση.

Αναφερόμενος στις προτάσεις των κομμάτων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μια θολή πρόταση που δεν βγαίνει αριθμητικά, ενώ η τοποθέτηση Ανδρουλάκη «βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο» και αντί προτάσεων μιλάει μόνο για πρόσωπα. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε στον κ. Ανδρουλάκη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν στο παρελθόν επιτυχημένη συνεργασία με πρωθυπουργό τον τότε πρόεδρο της ΝΔ, που ήταν πρώτο κόμμα, τον κ. Σαμαρά.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, είπε ότι είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η ανασυγκρότηση του κράτους.

Περιγράφοντας τους λόγους που πρέπει να ψηφίσει κάποιος ψηφοφόρος τη ΝΔ είπε ότι αυτοί είναι:

 1. Η αξιοπιστία της ΝΔ, καθώς μέσα σε πολλές εξωγενείς κρίσεις υλοποίησε όλες τις δεσμεύσεις της.
 2. Το γεγονός ότι η ΝΔ ακούει τη φωνή της κοινωνίας.
 3. Η δυνατότητά της να διορθώνει λάθη και αδυναμίες.

Σε αντίθεση με τη ΝΔ η αντιπολίτευση επιλέγει, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, την καταστροφολογία και τη λάσπη. Και αναφερόμενος στη λίστα Πολάκη την χαρακτήρισε βαθιά ολοκληρωτική, επικίνδυνη και φασιστική, ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανείς αθλιότητες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ολοκληρωτικές αντιλήψεις που αποτελούν ντροπή για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εκτίμησε δε ότι ο κ. Τσίπρας θα μετανιώσει που έβαλε ξανά τον Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη διεθνή θέση της χώρας μας τόνισε ότι χάρη στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα η Ελλάδα πλέον είναι ισχυρή και αξιοσέβαστη. «Η Ελλάδα είναι ο ισχυρότερος παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου», είπε.

Ερωτηθείς για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει έμπορο ναρκωτικών εξήρε το έργο της Δίωξης Ναρκωτικών, επισημαίνοντας ότι η εγκληματικότητα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Τόνισε ότι γίνεται σκληρή δουλειά και υπάρχουν σημαντικές επιτυχίες και υπογράμμισε ότι η αστυνομία έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας γιατί εγγυάται την ασφάλεια. Ανακοίνωσε δε ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουν τοποθετηθεί 1.200 επί πλέον αστυνομικοί στα αεροδρόμια και στις εισόδους της χώρας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα στους αστυνομικούς γιατί κάνουν το πιο δύσκολο και το πιο επικίνδυνο επάγγελμα.

 

25-03-2023: Διορισμός Υπαλλήλων Προκήρυξης 9Κ/2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διορισμός Υπαλλήλων Προκήρυξης 9Κ/2021

Την Παρασκευή 24/03/2023, εκδόθηκε ΦΕΚ στο οποίο ανακοινώνονται τα πρώτα 81 ονόματα ΔΕ Φύλαξης νεοδιορισμένων υπαλλήλων της προκήρυξης 9Κ/2021 που τοποθετούνται στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.

Η προκήρυξη 9Κ/2021 αφορά τον οριστικό πίνακα διοριστέων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, τριακοσίων ενενήντα οκτώ (398) θέσεων τακτικού προσωπικού, κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλαδών ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης για τη στελέχωση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μέσω της εν λόγω προκήρυξης, εκκινείται η διαδικασία λειτουργίας και στελεχώνεται πλήρως από προσωπικό το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, καθώς και ενισχύονται από υπαλλήλους λοιπά Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εργάζεται καθημερινά για την στελέχωση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων με διαφάνεια, πραγματοποιώντας χρόνια αιτήματα του προσωπικού και μένοντας πιστή σε δεσμεύσεις που έχει εξαγγείλει, με κύρια μέριμνα της την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, των εργαζομένων, αλλά και των κρατουμένων, διατηρώντας συνέπεια λόγων και έργων και ακολουθώντας τόσο τις επιταγές του κράτους δικαίου, όσο και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς κατευθύνσεις.

25-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Πατριωτισμός και ελευθερία εμπνέουν πάντα τους Έλληνες»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Πατριωτισμός και ελευθερία εμπνέουν πάντα τους Έλληνες»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media για την Εθνική επέτειο του 1821 και την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αναφέρει:

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο αγώνας για την Ελευθερία της Πατρίδας μας θα εμπνέει τις γενιές των Ελλήνων. Γιατί ο Πατριωτισμός, η Ελευθερία και η Χριστιανική Πίστη είναι αξίες συνυφασμένες με τον Ελληνισμό στο πέρασμα των αιώνων! Χρόνια πολλά Ελλάδα!».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε σήμερα στο Παλαιό Φάληρο και στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου για την πανηγυρική δοξολογία. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων και παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση.

22-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: « Η ελληνική ναυτιλία σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: « Η ελληνική ναυτιλία σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων »

 • Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση του κράτους
 • Στις επόμενες εκλογές οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουμε ποιός Πρωθυπουργός εγγυάται τη σιγουριά, την σταθερότητα και την αξιοπιστία για να πορεύεται η χώρα στο αύριο με ασφάλεια και στέρεες προοπτικές

«Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί τη δύναμη κρούσης της εθνικής μας οικονομίας και μοχλό ανάπτυξης, ενώ σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην τεράστια συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας των 5.500 πλοίων στην ανάπτυξη, παραθέτοντας στοιχεία για το ρόλο της σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.

«Η επόμενη τετραετία είναι κρίσιμη και αποφασιστική με δύο προτάγματα: τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας και την ανασυγκρότηση του Κράτους: με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια, σε όλες της τις εκδοχές, κυρίως όμως την ενίσχυση και θωράκιση των συνόρων, αλλά και την επιπλέον ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουμε ποια παράταξη, ποιος πρωθυπουργός μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον της οικονομίας, την πορεία της Πατρίδας μας με ασφάλεια» και πρόσθεσε: «τέσσερα χρόνια αποδείξαμε ότι ξέρουμε να αναγνωρίζουμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Εργαζόμαστε σκληρά, με όραμα για την Πατρίδα μας και με συγκεκριμένο σχέδιο, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, σταθερότητα αξιοπιστία για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης, Δόκιμος Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού και σπουδαστής της ΑΕΝ Μακεδονίας για το απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα που επέδειξε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ως επιβαίνων στο τρένο σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Η ελληνική ναυτιλία σηματοδοτεί την Ελλάδα της ανάπτυξης και των ανοιχτών οριζόντων

Είναι τιμή και ευθύνη για ένα πολιτικό πρόσωπο να απευθύνει ομιλία στους ανθρώπους που ανοίγουν δρόμους ανάπτυξης και δημιουργίας και πρωταγωνιστούν στην Ελληνική Ναυτιλία: η οποία προχωρά δυναμικά μπροστά, μέσα στις συνθήκες του παγκόσμιου ανταγωνισμού και σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων και των επιτυχιών.

Σε μια εποχή που μαζεύονται μαύρα σύννεφα ενός νέου κύκλου κρίσης -με την κατάρρευση τραπεζικών κολοσσών, τον κίνδυνο ευρύτερων αναταραχών στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τον πληθωρισμό και τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων- η Ελληνική Οικονομία, για να είναι βιώσιμη και ισχυρή, έχει ανάγκη από μία πανίσχυρη Ελληνική Ναυτιλία: σύγχρονη και ανταγωνιστική, περιβαλλοντική, ικανή να κάνει τις αλλαγές που πρέπει για να συνδράμει στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα.

Και ασφαλώς είναι σπουδαίο το γεγονός ότι μέσα στις μεγάλες δυσκολίες των τελευταίων ετών η Ελληνική Ναυτιλία των 5.500 πλοίων -το 21% του διεθνούς εμπορικού στόλου- έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και μας δημιουργούν αίσθημα υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης:

 • το 31,78% του παγκόσμιου στόλου πετρελαιοφόρων,
 • το 25,01% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου,
 • το 22,35% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG),
 • το 15,60% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς χημικών & προϊόντων πετρελαίου,
 • το 13,85% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς Υγροποιημένου Αερίου Πετρελαίου (LPG)
 • και το 9,33% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανήκει σε ελληνικά χέρια!

Προσφέροντας στην Πατρίδα μας πολλές δεκάδες χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας, έσοδα και συνάλλαγμα, ασκώντας πολλαπλασιαστικές επιδράσεις σε πλείστους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Τα έσοδα από παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών προσεγγίζουν τα 20 δις ευρώ.

Σήμερα τα έσοδα από παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών προσεγγίζουν τα 20 δις ευρώ. Επιχειρώντας με ασφάλεια πλέον μία προβολή, τα τελικά μεγέθη συναλλάγματος θα ξεπεράσουν σημαντικά τα 20 δις ευρώ ή στο 7% του ΑΕΠ και αντιστοιχούν στο 4,5% της απασχόλησης.

Η τεράστια συνεισφορά της ναυτιλίας στην ανάπτυξη της χώρας και η συμβολή της στην εθνική οικονομία είναι αδιαμφισβήτητη. Ιδίως, αν λάβουμε υπόψη ότι δε δαπανάται ούτε ένα ευρώ για την επιδότηση του κλάδου.

Η πρόκληση είναι να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που μας παρέχει η Ελληνική Ναυτιλία και να τροφοδοτήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Παρά τις κρίσεις των τελευταίων ετών η Ελλάδα είναι σήμερα πιο δυνατή και γεωστρατηγικά αναβαθμισμένη

 Τα τελευταία χρόνια περάσαμε μεγάλες κρίσεις και δοκιμασίες. Παρά τις μεγάλες κρίσεις τα τελευταία 4 χρόνια η Ελλάδα ενισχύθηκε σημαντικά.

Η Πατρίδα μας σήμερα είναι πιο δυνατή. Αναβαθμισμένη γεωστρατηγικά, ενισχυμένη γεωπολιτικά και στρατιωτικά.

Με ισχυρές συμμαχίες, με δύναμη αποτροπής που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση.

Στον τομέα της ασφάλειας, δύο είναι οι προτεραιότητές μας: η προστασία των συνόρων και η ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές.

Η ασφάλειά μας ξεκινά από τα σύνορά μας.

Το 2022 οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομία απέτρεψαν – με την εγρήγορση και την παρουσία τους- την παράνομη είσοδο στην Ευρώπη σε 260 χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Φτάνουν στα σύνορά καθοδηγούμενοι από αδίστακτα δουλεμπορικά κυκλώματα. Με την ανοχή και ορισμένες φορές με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών!

Την ίδια περίοδο στην επικράτεια έγιναν 1.491 συλλήψεις διακινητών.

Χωρίς την παρουσία αυτών των σύγχρονων Ευρωπαίων ακριτών, που λειτουργούν αποτρεπτικά και αποτελεσματικά, θα είχαν κινηθεί στα σύνορα τα εκατομμύρια των μεταναστών που περιμένουν να μπουν στην Ευρώπη.

Η Κυβέρνησή μας έλαβε την απόφαση για αναβάθμιση των μέτρων προστασίας στα σύνορα, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου  «Ακρίτας» που υλοποιούμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 • Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε, σε πρώτη φάση, στην κατασκευή άλλων 35 χιλιομέτρων του τεχνητού εμποδίου -του λεγόμενου φράχτη- στον Έβρο, ο οποίος επί του παρόντος εκτείνεται σε 37,5 χιλιόμετρα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτεται στο σύνολο του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης.
 • Μέσα στο 2023 η συνοριοφυλακή μας ενισχύεται με άλλα 400 άτομα.

Ταυτόχρονα, δίνουμε καθημερινό αγώνα για ασφάλεια στις γειτονιές.

Ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας.

Όλοι οι νέοι αστυνομικοί τα τελευταία δύο χρόνια τοποθετήθηκαν στην Αττική, όπου η εγκληματικότητα είναι αυξημένη σε σχέση με την επαρχία.

 • Συνολικά 3.666 αστυνομικοί ανέλαβαν υπηρεσία στην ασφάλεια του πολίτη στην Αττική το 2020, το 2021 και το 2022.
 • Και, από τις 20 Ιανουαρίου υπηρετούν στα ΑΤ της Αττικής 600 νέοι ειδικοί φρουροί. Με βάση τα κενά οργανικών θέσεων και τα στοιχεία πληθυσμού και εγκληματικότητας κάθε περιοχής. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη ξεκινήσει περιπολίες και εδώ, στον Πειραιά.

Η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα – κλοπές/διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες- που αφορά τον πολίτη, παρουσιάζει σημαντική μείωση σε σύγκριση με τον μέσο όρο της περιόδου 2015-2019.

 • Από 12,12% έως 35,69%!

Άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας και εγκληματικότητας: Δε γίνονται ανεκτά στη δική μας λογική.

 • Προχωρήσαμε στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου.
 • Με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο γίνεται πράξη το αυτονόητο: η δημιουργία βιβλιοθήκης για τα παιδιά του ελληνικού λαού που σπουδάζουν.
 • Μπήκε τέλος σε καταλήψεις: στη Λάρισα, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη κα.

Αποδίδουμε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στους πραγματικούς δικαιούχους: τους πολίτες.

Εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση κάθε απειλής.

Αναβαθμίσαμε την εκπαίδευση, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό, δώσαμε έμφαση στην εξωστρέφεια και τις διεθνείς συνεργασίες, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να καταστεί κέντρο αναφοράς για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Δημιουργήσαμε 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας. Με επικεφαλής, κυρίως, γυναίκες αξιωματικούς, για να αντιμετωπίσουμε τα κύματα βίας με θύματα, κυρίως, γυναίκες.

Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω στη θέση  του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών μια άξια γυναίκα, την Μελίνα Τραυλού. Η οποία, με τη σειρά της, έχει αποδείξει στην πράξη πως εμπιστεύεται και τιμάει όχι μόνο την ελληνική σημαία στα πλοία της, αλλά και τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης.

Όπως στο «Neptune Galene”, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που κατασκευάστηκαν στην Κορέα και ξεκίνησε με γυναίκα αξιωματικό τα ταξίδια του στις παγκόσμιες θάλασσες.

Η έμπρακτη εμπιστοσύνη στις γυναίκες δεν είναι μόνο ζήτημα κοινωνικού συμβολισμού. Αλλά, κυρίως, συνείδηση αναγκαιότητας να προχωρήσουμε μπροστά, αποβάλλοντας στερεότυπα και αποτυχημένες προκαταλήψεις παλαιότερων εποχών.

Η  Ναυτιλιακή Κοινότητα έχει να επιδείξει,  έντονη κοινωνική, πολιτισμική και ανθρωπιστική προσφορά. Μουσεία, νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα έχουν ακόμη και τη βάση της ύπαρξής τους, στον Εφοπλιστικό και γενικότερα στο Ναυτιλιακό Κόσμο. Στα χρόνια της κρίσης πολλοί ήταν οι άνθρωποι από τη Ναυτιλιακή Κοινότητα που στήριξαν με δωρεές, το Λιμενικό Σώμα, τη Ναυτική Εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και συνεχίζουν να τον κάνουν.

Για όλα αυτά ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μα κυρίως ως Έλληνας, επιτρέψτε μου να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Κυρίες και κύριοι,

πριν 3 εβδομάδες η χώρα μας συγκλονίστηκε από ένα τραγικό δυστύχημα. Που μας βύθισε όλους στη λύπη και την οδύνη, καθώς χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και δυστυχώς κυρίως νέα παιδιά.

Πριν από λίγο βραβεύσαμε τον Ανδρέα, ένα παιδί μεγαλωμένο από απλούς ανθρώπους. Η μητέρα του τις προηγούμενες ημέρες έχει κλάψει από την αγωνία της. Σήμερα έκλαψε από υπερηφάνεια .

Ασφαλώς τα αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας θα πρέπει να αναδειχθούν με απόλυτη διαφάνεια. Οι ευθύνες να αποδοθούν και οι ένοχοι να τιμωρηθούν μέχρι τέλους.

Εξίσου σημαντικό είναι το να οδηγηθούμε στα σωστά συμπεράσματα. Αυτό οφείλουμε ως ορθολογικοί άνθρωποι.

Τέσσερα χρόνια πετύχαμε πολλά. Όχι όλα. Επί τέσσερα χρόνια κάναμε πράξεις αυτά που είχαμε πει το 2019. Αλλά, έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε.

Η επόμενη τετραετία είναι κρίσιμη και αποφασιστική με δύο προτάγματα: τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας και την ανασυγκρότηση του Κράτους: με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια, σε όλες της τις εκδοχές.

Το 2019 είπαμε στους Έλληνες ότι η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα.

Γιατί, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει ευημερία.

Το 2023 είναι σαφές πως η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση του Κράτους.

Η ασφάλεια δεν αφορά μόνο στην εγκληματικότητα και την προστασία των συνόρων.

Η ασφάλεια αφορά: στο εύρος και την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, το κόστος διαβίωσης και οικονομικές απειλές, την εφοδιαστική αλυσίδα και την διατροφική επάρκεια, φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, τις μετακινήσεις και τις υποδομές, το γεωστρατηγικό περιβάλλον.

Γιατί, ζούμε σε μία ταραγμένη εποχή, σε μία ταραγμένη περιοχή, σε έναν κόσμο σε αναταραχή.

Σε λίγες εβδομάδες έχουμε μπροστά μας την κρίσιμη αναμέτρηση των εθνικών εκλογών.

Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουμε ποια παράταξη, ποιος πρωθυπουργός μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον της οικονομίας, την πορεία της Πατρίδας μας με ασφάλεια.

Τέσσερα χρόνια αποδείξαμε ότι ξέρουμε να αναγνωρίζουμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας.

Εργαζόμαστε σκληρά, με όραμα για την Πατρίδα μας και με συγκεκριμένο σχέδιο, με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, σταθερότητα αξιοπιστία για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά.

Οι Έλληνες τον Μάιο του 2023 πρέπει να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Δεν είναι ώρα να επαναλάβουμε λαθεμένα πειράματα, δεν είναι ώρα για επανάληψη λαθών.

Μαζί μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, που οικοδομούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε και άλλο την πατρίδα μας.

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι και πυξίδα με σωστό προσανατολισμό.

Για να πορεύεται στο αύριο με ασφάλεια και στέρεες προοπτικές.

21-03-2023: 1.188 αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.188 αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα εκτός από όμορφη χώρα είναι και ένας ασφαλής προορισμός- Στηρίζουμε τον τουρισμό και δημιουργούμε νέες αναπτυξιακές προοπτικές

Βασίλης Κικίλιας: Η ασφάλεια βασικό στοιχείο για τα ταξίδια- Περιμένουμε μια πολύ δυνατή τουριστική σεζόν

Με 1.188 αστυνομικούς ενισχύονται, σε πρώτη φάση, αεροδρόμια και πύλες εισόδου στη χώρα μας, εν όψει της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Στόχος της συνεργασίας των δυο υπουργείων, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος είναι να επιβεβαιωθεί διεθνώς ότι η Ελλάδα εκτός από μια όμορφη χώρα είναι και ένας ασφαλής προορισμός και γι’ αυτό οικοδομείται ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για κάθε επισκέπτη και φίλο που έρχεται στην πατρίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε, υποστηρίζουμε τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κλάδο, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές προοπτικές.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για την απόφασή του με την οποία ενισχύεται η πολύ σοβαρή δουλειά που είχε γίνει πέρυσι. Τόνισε ότι βασικό στοιχείο για να ταξιδέψει κανείς είναι η ασφάλεια, επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και εκτίμησε ότι κι εφέτος θα έχουμε μια πολύ δυνατή τουριστική σεζόν.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«1188 εκπαιδευμένοι αστυνομικοί προστίθενται αυτές τις μέρες στις υπηρεσίες ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Και σταδιακά θα προστεθούν όσοι ακόμη απαιτηθούν, εκεί καθώς και στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και τα υπόλοιπα σημεία εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα. 

Το μήνυμα που σήμερα επιβεβαιώνουμε διεθνώς είναι ένα, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια όμορφη χώρα, αλλά και ένας απολύτως ασφαλής προορισμός.  

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού οικοδομούμε το ισχυρό δίχτυ ασφάλειας και φιλοξενίας, για κάθε επισκέπτη και φίλο που έρχεται στην Πατρίδα μας. 

Υποστηρίζουμε, με αυτόν τον τρόπο, τον ελληνικό τουρισμό, ενισχύουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου, που δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές και εισοδήματα για όλους τους Έλληνες».

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Ο τουρισμός παραμένει και ενισχύεται ακόμα παραπάνω ως η βαριά βιομηχανία της χώρας. Είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης με δημιουργία θέσεων εργασίας. Για αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο ευχαριστούμε, γιατί η πρώτη εικόνα που έχει ο ταξιδιώτης και ο τουρίστας στη χώρα είναι οι πύλες εισόδου, τα αεροδρόμια και οι χερσαίες πύλες εισόδου.

Πέρυσι έγινε μία πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία συνεχίζεται και ενισχύεται εφέτος.

Αισθανόμαστε ότι αυτή η μοναδική τουριστική εμπειρία που μπορούμε να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες και στους τουρίστες, πλέον σε μία σεζόν η οποία μόνο μεγαλώνει και επεκτείνεται, θα είναι τέτοια που θα έρθει να ακουμπήσει πάνω στην ασφάλεια, βασικό στοιχείο για να ταξιδέψουν οι άνθρωποι στις μέρες μας.

Προσδοκούμε μία πολύ δυνατή τουριστική σεζόν και πολλαπλά έσοδα για την μέση ελληνική οικογένεια». 

 

21-03-2023: Σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλη τη χώρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλη τη χώρα

Η αποδοτικότερη συνεργασία και ο συντονισμός όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, για την καλύτερη εφαρμογή των υπηρεσιακών σχεδίων της αστυνομίας με στόχο την ασφάλεια των πολιτών τέθηκε επί τάπητος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και το επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με επικεφαλής το νέο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα για:

 • Την αύξηση των περιπολιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα όλης της χώρας, όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα
 • Την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα στον Έβρο και  την αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών
 • Την πλήρη φύλαξη κρίσιμων υποδομών και στόχων
 • Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικούς προορισμούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου
 •  Τη διαφύλαξη της τάξης και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών ενόψει των επόμενων εκλογών

Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση του κέντρου συντονισμού της ΕΛ.ΑΣ. στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) για τη διαχείριση των αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων καθώς και των συγκεντρώσεων και πορειών. Το κέντρο συντονισμού θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού, Ελευθέριου Οικονόμου και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου και θα συντονίζει συνολικά τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων όλων των Διευθύνσεων που συμμετέχουν στη λήψη μέτρων.

 

20-03-2023: 103.011 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.111 παραβάσεις το διάστημα από 12 έως 18 Μαρτίου 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

103.011 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.111 παραβάσεις το διάστημα από 12 έως 18 Μαρτίου 2023

Το 66% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 12 έως 18 Μαρτίου 2023, διενεργήθηκαν 103.011 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 24.111 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

 • 4.322 στην Αττική,
 • 4.198 στη Θεσσαλονίκη,
 • 2.461 στη Θεσσαλία,
 • 1.992 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 1.944 στην Κρήτη,
 • 1.916 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 1.755 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 1.322 στην Πελοπόννησο,
 • 1.216 στην Ήπειρο,
 •    985 στη Στερεά Ελλάδα,
 •    587 στο Βόρειο Αιγαίο,
 •    576 στα Ιόνια Νησιά,
 •    435 στη Δυτική Μακεδονία και
 •    402 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

 • 7.687 για παράνομη στάθμευση,
 • 5.184 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 1.183 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
 • 1.139 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 •    654 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 •    601 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
 •    529 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
 •    350 για ανασφάλιστα οχήματα,
 •    284 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 •    242 για παραβίαση σηματοδότη,
 •    197 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
 •    179 για θορύβους,
 •    177 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 •    150 για φθαρμένα ελαστικά,
 •    109 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
 •      87 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 •      60 για καυσαέρια,
 •      57 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,
 •      49 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
 •      47 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 •      42 για αντικανονική χρήση φώτων,
 •      37 για παραβίαση προτεραιότητας,
 •      34 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
 •      17 για υπέρβαρο φορτίο,
 •      10 για μη κίνηση σε δεξιό άκρο οδού,
 •        5 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
 •        5 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,
 •        2 για παραβίαση προτεραιότητας πεζών σε διάβαση,
 •        2 για παραποιημένα ασφαλιστήρια και
 • 4.994 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 13 έως 19 Μαρτίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 450 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 284 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 • 52 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας,
 • 22 για μη χρήση κράνους,
 • 16 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 • 14 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 • 13 για επίδειξη ικανοτήτων,
 • 12 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 •   8 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
 •   1 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και
 • 146 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 13 ζεύγη πινακίδων, 22 άδειες κυκλοφορίας και 15 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, μεταφέρθηκε 1 όχημα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

19-03-2023 : Η μάχη κατά της διαφθοράς ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μάχη κατά της διαφθοράς ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

 • Συνεχής η προσπάθεια για βελτίωση του έργου της ΕΛ.ΑΣ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει δείξει την απέχθεια του για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Έχει δαιμονοποιήσει τη δράση της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των συνόρων και το έργο της για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, δυσφημίζοντάς την διεθνώς. Παρ’ όλο που τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Και τώρα, τελείως συμπτωματικά, επαναλαμβάνει τα περί Greek mafia, αποκρύβοντας δολίως ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου τα έστειλε στη Δικαιοσύνη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών του, φρόντισε με τις πλημμέλειές του να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Σε ό,τι αφορά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ έγιναν με αξιοκρατία και μοναδικό κριτήριο να μπει τέλος σε πολυετή κατεστημένα σε κρίσιμες υπηρεσίες που, αποδεδειγμένα, δεν έκαναν όπως πρέπει το καθήκον τους ενάντια στη διαφθορά. Αυτό τελικά ενόχλησε και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από ό,τι φαίνεται και τον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματα τους.

 

17-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος από τη Μάνη: «Πανίσχυρες διαχρονικές αξίες: Πατριωτισμός, ελευθερία αλληλεγγύη. Με αυτές πορευόμαστε!»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος από τη Μάνη: «Πανίσχυρες διαχρονικές αξίες: Πατριωτισμός, ελευθερία, αλληλεγγύη. Με αυτές πορευόμαστε!»

 

 • Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση – Η διχόνοια οδηγεί σε τραγωδίες 
 • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του ’21

Τη διασφάλιση της ενότητας των Ελλήνων έθεσε ως προϋπόθεση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει μπροστά, σε ομιλία και δηλώσεις του στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Αρεόπολη, κατά την επέτειο των 202 ετών από την έναρξη της Επανάστασης. Όπως τόνισε, «πορευόμαστε με τις αξίες των πρωτεργατών της Επανάστασης, τον πατριωτισμό, την ελευθερία και την αλληλεγγύη!»

Εκπροσωπώντας την τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στην διαχρονική ανάγκη οι Έλληνες να προχωρούν πάντα ενωμένοι τονίζοντας ότι η διχόνοια οδηγεί πάντα σε αποτυχία.

«Οι Έλληνες είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και οποιαδήποτε πρόκληση όταν είμαστε ενωμένοι. Και πέφτουμε σε τραγωδίες και αποτυχίες όταν ανάμεσά μας σπέρνεται το δηλητήριο της διχόνοιας. Ενωμένοι, λοιπόν, σήμερα οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Στη Μάνη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα κρατάμε ισχυρά τα μηνύματα της σημερινής επετείου. Για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες πάνω από όλα είναι η αγάπη μας για την πατρίδα μας, ο πατριωτισμός, η ελευθερία και η αλληλεγγύη. Και ένα ισχυρό μάθημα που οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ. Οι Έλληνες είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και οποιαδήποτε πρόκληση όταν είμαστε ενωμένοι. Και πέφτουμε σε τραγωδίες και αποτυχίες όταν ανάμεσά μας σπέρνεται το δηλητήριο της διχόνοιας. Ενωμένοι, λοιπόν, σήμερα οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι προχωράμε μπροστά, με γνώμονα τον πατριωτισμό, την ελευθερία και την αλληλεγγύη, φυλάμε τα σύνορά μας στον Έβρο και στο Αιγαίο, διασφαλίζουμε την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια της πατρίδας μας και των πολιτών».