Πε 29 Σεπτεμβρίου 22

29-09-2022: Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Omer Bar-Lev.  Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκη και του Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στην Αθήνα  Noam Katz,  συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας. Οι δύο χώρες άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν την ασφάλεια. Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη στάση της Τουρκίας που επιχειρεί την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων ασκώντας πίεση στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέφερε ότι η χώρας τηρεί το Διεθνές Δίκαιο, σέβεται την ανθρώπινη ζωή και με το σχέδιο «Ακρίτας» η  Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και κατοίκους της περιοχής  υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Νωρίτερα, οι δύο υπουργοί παρακολούθησαν ειδικές επιχειρησιακές ασκήσεις επίλεκτων μονάδων της ΕΚΑΜ στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας  στο Μαρκόπουλο. Επίσης, έγινε παρουσίαση βιντεοληπτικού υλικού από επιχειρήσεις της Αστυνομίας και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

28-09-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η δόκιμος αστυνομικός δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία»  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η δόκιμος αστυνομικός δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία»

 •  Απαραίτητη η ασφάλεια στην προσπάθεια αναβάθμισης των πανεπιστημίων

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή Mega  «Live news». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο αναφέρθηκε στην επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα Πανεπιστημίων και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εγκληματικής δραστηριότητας μέσα σ’ αυτά. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η δόκιμος αστυνομικός που έδινε πληροφορίες στους κακοποιούς δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Οι φοιτητικές εστίες στεγάζουν το όνειρο κάθε φοιτητή και όχι κακοποιούς

Οι φοιτητικές εστίες και τα Πανεπιστήμια είναι για τους φοιτητές, είναι οι χώροι που στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας να σπουδάσει το παιδί της, να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να στηρίξουν την ενοικίαση ξεχωριστών δωματίων ή σπιτιών για τα παιδιά τους και γι’ αυτό υπάρχουν οι φοιτητικές εστίες που δυστυχώς, εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και εγκληματικότητας.  Σε χώρους στους οποίους διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά που μένουν εκεί . Γι’ αυτό επενέβη η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιχείρηση.

Αναβαθμίζουμε τα πανεπιστήμια και τις φοιτητικές εστίες

Όλοι μαζί περάσαμε ένα μήνυμα: Αναβαθμίζουμε το πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες, προσφέροντας πρώτα απ’ όλα ασφάλεια στα παιδιά, στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους και προστασία σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία των πάντων και γιατί σεβόμαστε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αυτά που έχουμε δώσει όλοι μας προκειμένου να υπάρχουν αυτές οι υποδομές, οι τόσο αναγκαίες για την παιδεία μας.

Τρεις εγκληματικές οργανώσεις, 32 συλλήψεις

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις με 32 κακοποιούς οι οποίοι για πολλά χρόνια έκαναν εμπόριο ναρκωτικών, είχαν όπλα και συμμετείχαν σε ληστείες στην ευρύτερη περιοχή. Οι πολίτες από τις περιοχές του Ζωγράφου και της Καισαριανής καταλαβαίνουν τι λέω και είναι βέβαιο ότι θα ανακουφιστούν από αυτήν τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν έχει θέση στην Αστυνομία

Η δόκιμη αστυνομικός, οι πράξεις της οποίας είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού. Θα ακολουθηθούν όλες οι δέουσες διαδικασίες, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στις τάξεις την Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ελληνική Αστυνομία είναι για ανθρώπους που θέλουν να υπηρετούν αυτή την χώρα, τους πολίτες, τον Ελληνικό λαό και την ασφάλεια όλων μας.

Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί και περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, υπάρχει παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οποίος μετέδιδε πληροφορίες που αφορούσαν την δράση της Ελληνικής Αστυνομίας σε κακοποιούς, δεν μπορεί να έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Έκαναν το καθήκον τους  

Δεν είναι δυνατόν κάποιος να μην ενοχλείται από εγκληματίες που πωλούν ναρκωτικά και που έχουν περίστροφα μέσα στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου και  να την έχουν μετατρέψει σε  ορμητήριο για τις εγκληματικές τους δράσεις και να ενοχλείται από την επέμβαση της Αστυνομίας. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν αυτό που πρέπει και έχουν την επιδοκιμασία κάθε λογικού πολίτη.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία να γνωρίζουμε είχαν συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία αποτελούσαν αποδεικτικά στοιχεία. Δεν ήταν πρόχειρες καταγγελίες ότι οι εστίες είχαν μετατραπεί σε χώρους παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Θα καθόμασταν να το σκεφτούμε πολύ για το τι θα πει ο καθένας; Έπρεπε να κάνουμε το καθήκον μας, γιατί η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τα παιδιά μας πρώτα απ’ όλα, τους φοιτητές και ασφαλώς και τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια.

Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων συγκροτούνται από νέους και νέες που ήταν χθεσινοί φοιτητές. Είναι εκεί και έχουν αναλάβει τα καθήκοντα τους να περιπολούν στους χώρους των campus ακριβώς για να προστατεύσουν τους φοιτητές. Είναι σε πλήρη συνεννόηση με τις Πρυτανικές Αρχές, διότι δε μπορεί να γίνεται διαφορετικά. Οι Πρυτάνεις έχουν την ευθύνη της Διοίκησης, έχουν σχέδια ασφαλείας και επειδή τα campus είναι ανοιχτά, δεν είναι περιφραγμένα και δεν είναι και εύκολο καθόλου να γίνουν περιφραγμένα, γι’ αυτό το λόγο έχει ζητηθεί και τα παιδιά της Πανεπιστημιακής Αστυνομία μαζί και με άλλους αστυνομικούς περιπολούν, για να ασφαλίσουν το χώρο από ναρκωτικά, από βιαιοπραγίες κλπ. Και θα αναπτύξουμε πρωτοβουλίες που όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες το επόμενο διάστημα θα δουν ότι είναι πολύ μεγάλη η χρησιμότητα των Ο.Π.Π.Ι., για τους ίδιους και την ασφάλεια τους.

Να στηρίξει η αντιπολίτευση την προσπάθεια για ασφάλεια στα Πανεπιστήμια

Ο σκοπός μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και τίποτε άλλο. Και γι’ αυτό, είναι καθολικό αίτημα και θα ήθελα να ζητήσω να καλέσω πάλι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, να δούνε θετικά τις προσπάθειες για ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Κάνουμε το αυτονόητο. Κάνουμε αυτό που υπάρχει σε κάθε Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Να νιώθουν ασφάλεια οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι, ώστε να μπορούν τα Πανεπιστήμια να αναβαθμιστούν και να προσφέρουν ελευθερία γνώσης, έρευνας, επικοινωνίας και σοβαρές προοπτικές επαγγελματικές στα παιδιά.

 

 

 

 

28-09-2022: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για τον Έβρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για τον Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνη. Ο Υπουργός έθεσε το ζήτημα της απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα σύνορα της με την Τουρκία στον Έβρο, μέσα από την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο Σχέδιο «Ακρίτας» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός και ο Αμερικανός Πρέσβης συζήτησαν και την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ στον κρίσιμο τομέα της αστυνομικής συνεργασίας και της ασφάλειας.

28-09-2022: Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Γάλλο πρέσβη 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Γάλλο πρέσβη 

 • Ενημερώθηκε για την κατάσταση στον Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε το πρωί με τον Γάλλο Πρέσβη, Patrick Maisonnave. Ο Υπουργός έθεσε στον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στην Ελλάδα, το ζήτημα της απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η Ευρώπη στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο μέσα από την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο Σχέδιο «Ακρίτας».

27-09-2022: Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Υφυπουργού Υγείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Υφυπουργού Υγείας

Σήμερα Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, με την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζωή Ράπτη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση σύνταξης Μνημονίου Συνεργασίας των δύο φορέων, προκειμένου να αποτυπωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο να αντιμετωπίζει κυρίως τα νέα δεδομένα στον τομέα της ψυχιατρικής, αλλά και ευρύτερα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασθενών κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης συγκεκριμένων δράσεων από το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με ένα καίριο ζήτημα, δηλαδή την κάλυψη όλων των ελλείψεων στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και σε άλλες δομές των Καταστημάτων Κράτησης, σε ιατρικό προσωπικό με ειδικότητα ψυχιατρικής, ώστε όλοι οι κρατούμενοι, που χρήζουν ψυχιατρικής – ψυχοθεραπευτικής βοήθειας, να μπορούν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα.

Η πρωτοβουλία έρχεται σαν συνέχεια των συχνών επαφών της πολιτικής ηγεσίας των δύο Υπουργείων, που έχει ως στόχο τη συνεχή παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους έχοντες ανάγκη έγκλειστους συνανθρώπους μας.

27-09-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς»

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου:

«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας.

Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες.

Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους.

Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του».

 

26-09-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τα επαναλαμβανόμενα τουρκικά fake news δεν θα έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τα επαναλαμβανόμενα τουρκικά fake news δεν θα έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο  twitter απάντησε στο ανυπόστατο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας SABAH περί δήθεν ύπαρξης και δεύτερου στρατοπέδου Κούρδων τρομοκρατών στο Λαύριο. Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Η συνεχής κατευθυνόμενη επανάληψη των fake news σε τούρκικα μέσα μαζικής ενημέρωσης για στρατόπεδα τρομοκρατών στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Πρόκειται για μυθεύματα και το γνωρίζει όλος ο κόσμος».

26-09-2022: Ρυθμίστηκε η πλήρωση των κενών θέσεων που προέκυψαν από τις μεταθέσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρυθμίστηκε η πλήρωση των κενών θέσεων που προέκυψαν από τις μεταθέσεις

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) Γρηγόρη Γερακαράκο. Παρουσία του Aρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα ρυθμίστηκε η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων που προέκυψαν από τις τακτικές μεταθέσεις των αντίστοιχων βαθμών, που είχαν προκηρυχθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, τον Ιανουάριο του 2022. Επίσης, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι έχει προβλεφθεί σημαντικός αριθμός μεταθέσεων στον τακτικό κύκλο του Ιανουαρίου 2023.

26-09-2022: 101.735 τροχονομικοί έλεγχοι και 22.768 παραβάσεις το διάστημα από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

101.735 τροχονομικοί έλεγχοι και 22.768 παραβάσεις το διάστημα από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022

 

Το 68% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 101.735 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 22.768 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

 • 2.669 στην Αττική,
 • 2.667 στη Θεσσαλία,
 • 2.469 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 2.284 στην Κρήτη,
 • 2.182 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 1.712 στη Θεσσαλονίκη,
 • 1.615 στην Πελοπόννησο,
 • 1.580 στην Ήπειρο,
 • 1.482 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 1.248 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 1.076 στο Νότιο Αιγαίο,
 •    723 στα Ιόνια Νησιά,
 •    557 στη Δυτική Μακεδονία και
 •    504 στο Βόρειο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

 • 6.045 για παράνομη στάθμευση,
 • 5.665 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 1.551 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 • 1.441 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
 •    750 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 •    540 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
 •    419 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
 •    375 ανασφάλιστα οχήματα,
 •    260 για παραβίαση σηματοδότη,
 •    242 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 •    202 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 •    192 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
 •    120 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
 •    119 για φθαρμένα ελαστικά,
 •    118 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 •      69 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
 •      53 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
 •      31 για αντικανονική χρήση φώτων,
 •      20 για παραβίαση προτεραιότητας,
 •      19 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 •      10 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και
 • 4.527 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 19 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 585 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 390 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 • 33 για υπερβολική ταχύτητα
 • 26 για μη χρήση κράνους
 • 11 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
 • 14 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
 • 14 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
 • 29 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
 • 3 για ηχορύπανση
 • 4 για αντικανονικούς ελιγμούς
 • 6 για χρήση κινητού τηλεφώνου
 • 5 για επίδειξη ικανοτήτων
 • 245 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 55 ζεύγη πινακίδων, 73 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 96 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, μεταφέρθηκαν και 13 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

26-09-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι αξίες του Παύλου Μπακογιάννη είναι διαχρονικές και πανίσχυρες»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι αξίες του Παύλου Μπακογιάννη είναι διαχρονικές και πανίσχυρες»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media μνημονεύει τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης από άνανδρους τρομοκράτες. Ο οραματιστής της εθνικής συμφιλίωσης και της ενότητας. Που τόλμησε να υπερβεί τους στερεότυπους διαχωρισμούς και τις παραδοσιακές προκαταλήψεις του παρελθόντος. Ο πολιτικός της σύνεσης και του μέτρου. Που δεν αναλώθηκε στην ευκολία των μικροκομματικών συγκρούσεων και δεν υπέκυψε στην εφήμερη γοητεία τους. Αλλά, που στάθηκε πάνω από αυτές και ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο της σύνθεσης. Το πολιτικό στίγμα του Παύλου Μπακογιάννη, δεν συμβάδισε με την κομματική οξύτητα της εποχής του και δεν εξαντλείται σε αυτή. Υπηρετεί ευρύτερες οραματικές επιδιώξεις, βασίζεται στη δύναμη της ελεύθερης αντίληψης και της μετριοπάθειας. Είναι πάντα ευδιάκριτο με πατριωτική ανάγνωση των περιστάσεων, με εφαρμογή της λογικής, με ματιά μακροπρόθεσμη, με ορίζοντα στρατηγικό. Θυμόμαστε σήμερα τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ως μια μαύρη επέτειο, κατά την οποία τραυματίστηκαν βαριά η Ελευθερία και η Δημοκρατία στη χώρα που τις γέννησε. Τιμάμε σήμερα τη μνήμη του, αναλογιζόμενοι πως οι σφαίρες εκείνη τη μέρα σίγησαν μεν τη φωνή του – γιγάντωσαν, όμως, τις ιδέες του. Είναι οι αξίες που συνθέτουν την αέναη παρακαταθήκη του. Που επιτάσσουν, μεταξύ άλλων, την ομόθυμη και καθολική καταδίκη της τρομοκρατίας, χωρίς αστερίσκους. Και που, σήμερα, συνεχίζουν να μας εμπνέουν».