Τε 29 Μαρτίου 23

28-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Ισχυρό μήνυμα η σύλληψη των τρομοκρατών. Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Ισχυρό μήνυμα η σύλληψη των τρομοκρατών. Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα

Η ετοιμότητα των ελληνικών αρχών, χάρη στην οποία επετεύχθη εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που είχε σκοπό να χτυπήσει εβραϊκούς στόχους στην Αθήνα, δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια του Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, η εξάρθρωση του δικτύου επετεύχθη ύστερα από την αποτελεσματική συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ που διενήργησαν έρευνες σε Αθήνα και Ζάκυνθο.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοδωρικάκος συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί και εγκέφαλος του δικτύου ήταν ομοεθνής τους από το Ιράν και τόνισε ότι η έρευνα θα συνεχισθεί.

Ερωτηθείς για τον Φράχτη στον Έβρο, είπε ότι τα επί πλέον 35 χιλιόμετρα, η σύμβαση κατασκευής των οποίων θα υπογραφεί την Παρασκευή ενώπιον του Πρωθυπουργού, θα ολοκληρωθούν εντός του επομένου 10μήνου. Στόχος, είπε, είναι να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση από την ΕΕ για να ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο με τρία χρόνια η κατασκευή του συνόλου του Φράχτη στο μήκος των 140 χλμ της συνοριογραμμής. Θύμισε δε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 265.000 μεταναστών.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, κάλεσε όλους να συνειδητοποιήσουν ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους. Σε πρώτη φάση θα σταλούν στο νησί 100 επί πλέον αστυνομικοί, ενώ, όπως ανακοίνωσε, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (οικονομική Αστυνομία, ΟΠΚΕ και όποια άλλη χρειασθεί) θα κάνουν ειδικές δράσεις, όποτε και όπου χρειάζεται. «Δεν γίνεται ανεκτή καμία παρανομία», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ είναι «ανάδελφο κόμμα» και αν ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι ρεαλιστικός μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι η ΝΔ είναι η μεγαλύτερη λαϊκή παράταξη της χώρας με αναφορά απ’ ευθείας στο λαό. Επανέλαβε τα μεγάλα διακυβεύματα για την οικονομία, την ανάγκη βελτίωσης των εισοδημάτων, την ολοκλήρωση της προσπάθειας για ανασυγκρότηση του κράτους και την ενίσχυση της ασφάλειας και τόνισε ότι για να διασφαλισθούν όλα αυτά απαιτείται σταθερότητα την οποία μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί. Επίσης κάλεσε τους Έλληνες να αναλογισθούν πόσα επετεύχθησαν στην τετραετία που πέρασε μέσα σε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις.

«Η αντιπολίτευση δεν έχει κυβερνητική πρόταση», είπε και σημείωσε ότι αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συνεργαστεί πράγματι με το ΠΑΣΟΚ θα το έπραττε από το 2015, αλλά τότε προτίμησε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. Σε ό,τι αφορά στη στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνά ότι συνεργάσθηκε με τη ΝΔ και μάλιστα επιτυχημένα, με πρωθυπουργό τον τότε πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Και κατέληξε: «Εμείς στεκόμαστε στην ουσία. Οι πολιτικές μας προτάσεις το έργο και οι δεσμεύσεις μας είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού. Ο λαός θέλει σταθερότητα. Δεν έχει κανένα λόγο να ρισκάρει. Δεν έχει κανένα λόγο να επαναλάβει αποτυχημένα πειράματα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να δώσει την αυτοδυναμία στη ΝΔ».

 

28-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος για το panic button: «Άμεση και ασφαλής ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ από θύματα ενδοοικογενειακής βίας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος για το panic button: «Άμεση και ασφαλής ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ από θύματα ενδοοικογενειακής βίας»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας εφαρμογής panic button για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

«Στη διάθεση των γυναικών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι πλέον η εφαρμογή του panic button. Έχουν τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς ειδοποίησης της ΕΛ.ΑΣ. Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε την βία απέναντι στις γυναίκες».  

Νωρίτερα μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε τονίσει ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία  έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς: «Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή  το πρόγραμμα panic button το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν υπάρξει  θύματα ενδοοικογενειακής  βίας  και υπάρχει κίνδυνος να ξανά υπάρξουν ως θύματα βίας» τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Δίνεται η δυνατότητα σε γυναίκες που βιώνουν μία δύσκολη στιγμή, που απειλούνται, να πατούν ένα κουμπί παρατεταμένα στο κινητό τους τηλέφωνο και να ειδοποιείται  αμέσως  η Ελληνική Αστυνομία και άμεσα να παρεμβαίνει οπουδήποτε βρίσκονται αυτές οι γυναίκες».

28-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: Είναι απαράδεκτο να μη μιλά η αντιπολίτευση και να μην καταδικάζει φαινόμενα βίας εναντίον καθηγητών στα πανεπιστήμια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Είναι απαράδεκτο να μη μιλά η αντιπολίτευση και να μην καταδικάζει φαινόμενα βίας εναντίον καθηγητών στα πανεπιστήμια

 • Τραμπουκισμοί και απειλές κατά καθηγητών είναι ολοκληρωτισμός και φασισμός. Βιάζεται το δικαίωμα της άποψης
 • Την Παρασκευή η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, παρουσία του Πρωθυπουργού για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο
 • Σε λειτουργία το Panic button για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας – Με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό τηλέφωνο ειδοποιείται η ΕΛ.ΑΣ.

Για συνενοχή όσων σιωπούν στον βιασμό του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης στον πανεπιστημιακό χώρο, με αφορμή τις επιθέσεις φοιτητών εναντίον της προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής κυρίας Βάνας Νικολαΐδου, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

Χαρακτήρισε φασιστική αθλιότητα αυτό που συμβαίνει, κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα και κόμματα να λάβουν θέση και διατύπωσε το ερώτημα: «Πού είναι εκείνοι που μιλούσαν για άσυλο ιδεών»;

«Είναι φασισμός και είναι ολοκληρωτισμός. Και θα περίμενα η πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει βγει σύσσωμη και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της κυρίας Νικολαΐδου και απευθύνομαι γι’ αυτό στους περίφημους προοδευτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πού είναι οι απόψεις τους για το άσυλο ιδεών; Εδώ πέρα βιάζεται το δικαίωμα μίας καθηγήτριας να έχει άποψη και να την εκφράζει».

Περίμενα η Πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει πάρει θέση, είπε ο υπουργός και τόνισε ότι είναι ντροπή να μη μιλάει ο κ. Τσίπρας και να μην υπερασπίζεται το δικαίωμα μιας καθηγήτριας να εκφράζει ελεύθερα την άποψή της: «οφείλουν να βγουν και να μιλήσουν με θάρρος και παρρησία. Το ίδιο όλοι οφείλουν να κάνουν και όλοι οι παράγοντες του δημοσίου βίου και τα πολιτικά κόμματα. Αν κάποιον πρέπει να εγκαλείτε, είναι όλοι αυτοί που σιωπούν και με αυτό τον τρόπο καθίστανται συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τη φασιστική αθλιότητα ορισμένων ακραίων αναρχοαριστερίστικων ομάδων στα ελληνικά πανεπιστήμια που μας γυρίζουν σε τραγικές και απίστευτα άσχημες εποχές της Ελλάδας σε συνθήκες τεχνητού διχασμού.

Τραμπουκισμοί και απειλές κατά καθηγητών είναι ολοκληρωτισμός και φασισμός. Βιάζεται το δικαίωμα της άποψης, είπε: «ο κ. Τσίπρας οφείλει να μιλήσει. Έχει την υποχρέωση, να υπερασπιστεί δικαίωμα της κ. Νικολαΐδου, κάθε φοιτητή και κάθε καθηγητή να έχει την άποψη του και την αντίληψη του και πρέπει να καταδικάσει όλους αυτούς τους το αναρχοαριστεριστές, οι όποιοι με τον πιο φασιστικό και ολοκληρωτικό τρόπο συμπεριφέρονται έτσι απέναντι σε ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί διαφωνούν με τις απόψεις τους».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η  Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί, όποτε και όπου χρειαστεί σε περίπτωση που απειληθεί η καθηγήτρια κυρία Νικολαΐδου στην άσκηση των καθηκόντων της. «Δεν επιτρέπουμε να πειράξουν άνθρωπο για τις απόψεις του».

Αναφερόμενος στις εκλογές εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας γιατί θα κριθεί για το σύνολο του έργου της αλλά και γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Θύμισε ότι στο παρελθόν υπήρξε επιτυχημένη κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, τον κ. Σαμαρά. Επισήμανε δε ότι το πρόβλημα ουσιαστικά βρίσκεται στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τη στάση του κ. Ανδρουλάκη. Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας όταν χρειαζόταν συνεργασία του 2015 προτίμησε τους ΑΝΕΛ και παραμέρισε το ΠΑΣΟΚ.

Η κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα και ξέρει ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους να εγγυηθεί, την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια. Σε δύσκολες στιγμές κρατήσαμε όρθια την πατρίδα μας και την ενισχύσαμε οικονομικά και γεωπολιτικά, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ό,τι αφορά τον Φράχτη στον Έβρο ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή παρουσία του Πρωθυπουργού θα υπογραφεί η σύμβαση με τους αναδόχους για επέκταση του Φράχτη κατά 35 χιλιόμετρα. Η επέκταση θα γίνει με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα αποδώσουν οι προσπάθειες για εξεύρεση κοινοτικής χρηματοδότησης του υπολοίπου έργου. Τόνισε ότι ο Φράκτης θα επεκταθεί στο σύνολο του ποταμού Έβρου για να οχυρώσει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε. με την Τουρκία

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα είπε ότι ενισχύεται η παρουσία της αστυνομίας και των περιπολιών στις γειτονιές όλης της χώρας. Αυξήθηκαν  κατά 70 οι  καθημερινές περιπολίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, ύστερα από την τοποθέτηση 600 επί πλέον Ειδικών Φρουρών, ενώ στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν  100 νέοι αστυνομικοί. Είπε επίσης ότι στα αεροδρόμια τοποθετούνται 1.188 αστυνομικοί για ενίσχυση της ασφάλειας καθώς οικονομική ισχύς της χώρας είναι ο τουρισμός και κανένας δεν επισκέπτεται μια χώρα που δεν νιώθει ασφαλής.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως και στη Μύκονο, και στη Σαντορίνη και στη Ζάκυνθο και στην Πάρο και σε άλλα νησιά που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα. Στη Μύκονο τοποθετούνται 100 επιπλέον αστυνομικοί για την τουριστική περίοδο, ενώ ανακοίνωσε  την ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδίου παρεμβάσεων και ειδικών επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την συνολική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στη Μύκονο. Κάλεσε δε τις τοπικές αρχές σε συνεργασία, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να καλύπτονται περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας. Θύμισε ότι το πρόβλημα εξετάσθηκε και σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να συνδράμει στην εφαρμογή του νόμου σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε  ότι τέθηκε σε λειτουργία το Panic button για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Με ένα κουμπί στο κινητό τηλέφωνο θα μπορεί να  ειδοποιείται άμεσα η ΕΛ.ΑΣ. σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

 

27-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος από Λαμία: Άμεση προτεραιότητα η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Mαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος από Λαμία: Άμεση προτεραιότητα η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο 

Στόχος της κυβέρνησης είναι μια μία Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική, που λειτουργεί με διαφάνεια, που θα προσφέρει ασφάλεια σε όλους και παντού, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πολιτική της κυβέρνησης για την ασφάλεια, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στηρίζεται σε δύο πυλώνες:

 1. την προστασία των συνόρων
 2. και την αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές και τις πόλεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Σε ό,τι αφορά στον πρώτο πυλώνα, σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή επί πλέον 35 χιλιομέτρων του Φράχτη, ώστε σταδιακά να καλυφθεί το σύνολο των ελληνοτουρκικών συνόρων, με παράλληλη αναβάθμιση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης. Πρόκειται για ένα έργο που το κόστος του έχει προβλεφθεί από τον Προϋπολογισμό, αλλά με ενέργειες του Πρωθυπουργού επιδιώκεται χρηματοδότηση και από την ΕΕ.

Επί πλέον το 2022 οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο απέτρεψαν με την παρουσία τους την είσοδο στη χώρα μας σε 260 χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Την ίδια περίοδο στην επικράτεια έγιναν 1.491 συλλήψεις διακινητών.

Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο πυλώνα, το 2022, σε σχέση με την περίοδο 2015-2019, κλοπές,, διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες είναι μειωμένες κατά 25% στην Επικράτεια.

Επίσης το 2022 παρουσιάζει και τον μικρότερο αριθμό ανθρωποκτονιών από το 2011 στη χώρα μας και με το μεγαλύτερο ποσοστό εξιχνιάσεων: τελέστηκαν 79 ανθρωποκτονίες και το ποσοστό εξιχνιάσεων (ιδίου και προηγούμενων ετών) ανήλθε στο 88,61%.

Ανάλογα είναι και τα στοιχεία που παρέθεσε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς για την ίδια περίοδο οι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν κατά 32% και οι ληστείες κατά 26%.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην παραβατική δράση των Ρομά στην περιοχή. Όπως είπε το 2022 διαπιστώθηκαν 230 εγκληματικές πράξεις και έγιναν 395 συλλήψεις.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε,  το 2022 η ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, χειρίστηκε 299 υποθέσεις κλοπής σιδηροδρομικού υλικού από Ρομά και έχουν ταυτοποιηθεί ή συλληφθεί 289 δράστες..

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ήφαιστος”, για την αντιμετώπιση των κλοπών επί του σιδηροδρομικού δικτύου, έχουν εκπονηθεί ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα: Γίνονται τακτικές Αστυνομικές  Επιχειρήσεις ανά 15μερο,  έκτακτες εξορμήσεις  πέριξ  και εντός  οικισμών – καταυλισμών και στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις συλλογή και εμπορίας μετάλλων. Σημειώνοντας ότι οι στοχευμένες δράσεις εμφανούς ή αφανούς  αστυνόμευσης διεξάγονται όπου παρατηρείται παραβατική συμπεριφορά.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία των αστυνομικών αρχών με συναρμόδιους φορείς (δημοτικές αρχές, ΔΕΔΔΗΕ), για τη διενέργεια κοινών δράσεων.

27-03-2023: 101.885 τροχονομικοί έλεγχοι και 23.357 παραβάσεις το διάστημα από 19 έως 25 Μαρτίου 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

101.885 τροχονομικοί έλεγχοι και 23.357 παραβάσεις το διάστημα από 19 έως 25 Μαρτίου 2023


Το 63% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 12 έως 18 Μαρτίου 2023, διενεργήθηκαν 101.885 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 23.357 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

 • 3.707 στη Θεσσαλονίκη,
 • 3.091 στην Αττική,
 • 2.541 στη Θεσσαλία,
 • 2.415 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 2.255 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 1.820 στην Κρήτη,
 • 1.640 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 1.426 στην Πελοπόννησο,
 • 1.302 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 1.258 στην Ήπειρο,
 • 541 στη Δυτική Μακεδονία,
 • 512 στα Ιόνια Νησιά,
 • 466 στο Βόρειο Αιγαίο και
 • 383 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

 • 6.180 για παράνομη στάθμευση,
 • 5.377 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 1.222 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
 • 1.214 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 •   781 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 •   612 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
 •   420 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
 •   317 για ανασφάλιστα οχήματα,
 •   259 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 •   233 για παραβίαση σηματοδότη,
 •   185 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
 •   166 για φθαρμένα ελαστικά,
 •   153 για θορύβους,
 •   137 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 •   113 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
 •    81 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 •    66 για υπέρβαρο φορτίο,
 •    57 για καυσαέρια,
 •    39 για παραβίαση προτεραιότητας,
 •    37 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
 •    29 για αντικανονική χρήση φώτων,
 •    25 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 •    21 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
 •    20 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,
 •    20 για μη κίνηση σε δεξιό άκρο οδού,
 •    18 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
 •     9 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και
 • 5.566 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 20 έως 26 Μαρτίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 432 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 375 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 •  33 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 •  17 για παραβάσεις θορύβων,
 •  16 για μη χρήση κράνους,
 •  16 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 •  16 για επίδειξη ικανοτήτων,
 •  16 για αυτοσχέδιους αγώνες,
 •  15 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 •  15 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 •  14 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας,
 •  14 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
 •   3 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και
 • 200 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 18 ζεύγη πινακίδων, 65 άδειες κυκλοφορίας και 58 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, μεταφέρθηκαν 6 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν 2 άτομα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

27-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η αξιωματική αντιπολίτευση καταφεύγει σε ύβρεις, τοξικότητα και λάσπη γιατί δεν έχει προτάσεις»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η αξιωματική αντιπολίτευση καταφεύγει σε ύβρεις, τοξικότητα και λάσπη γιατί δεν έχει προτάσεις»

«Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της χώρας» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Action 24 που παρουσιάζουν ο Γιώργος Κακούσης και η Άννα Λιβαθυνού.

Αναφερόμενος στα διακυβεύματα της επόμενης τετραετίας, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Το πρώτο πράγμα στις εκλογές είναι να δούμε τι ανάγκες έχει η ίδια η κοινωνία, ο Ελληνικός λαός και η πατρίδα μας. Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη πορεία στην οικονομία, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες καλύτερα εισοδήματα για όλους τους Έλληνες και καλύτερες προοπτικές ζωής, ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια στα σύνορα και την ασφάλεια με την ευρύτερη έννοια στο σύνολο της χώρας, ποιος είναι αυτός που μπορεί να ανασυγκροτήσει τον κρατικό μηχανισμό και να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών».

Για την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δρόμο προς τις κάλπες ο Υπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Δε μπορεί επειδή έχουμε εκλογές κάποιοι να αναπαράγουν μίσος και τοξικότητα. Η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα, από σοβαρό, πολιτισμένο, ανθρώπινο διάλογο, όπου φυσικά θα διασταυρώσουμε τα επιχειρήματά μας, θα υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με όρους ανθρώπινου πολιτισμού και όχι πρωτοφανούς ανθρωποφαγίας η οποία ξεφεύγει από κάθε όριο και κάθε λογική».

Επισήμανε δε ότι απαίτηση του ελληνικού λαού είναι ο σεβασμός στους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού. Τονίζοντας ότι «οι Έλληνες έχουν κουραστεί από την αθλιότητα, από τις συκοφαντίες, από την τοξικότητα και από τον διχαστικό λόγο. Σκληρή αντιπαράθεση μπορεί να υπάρξει. Αλλά πρέπει να υπάρξει με  πολιτικά επιχειρήματα, με αντικρουόμενα πολιτικά επιχειρήματα, με διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις όχι όμως με τέτοια τοξικότητα, όχι με έναν λόγο μίσους ο οποίος παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες και δεν έχει καμία σχέση με την εποχή μας».

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη, θύμισε ότι το 2012-2015 το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργός τότε ήταν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο κύριος Σαμαράς, γιατί η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή για τη Νέα Δημοκρατία και τόνισε:

«Πιστεύω λοιπόν, ότι αν κάποιος σκέφτεται πρώτα το συμφέρον της χώρας δεν πρέπει να ξεκινά με τη συζήτηση του ποιος θα είναι Πρωθυπουργός, αναφέρομαι στον κ. Ανδρουλάκη και στο τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Κάθε κόμμα πιστεύω ότι θέλει για Πρωθυπουργό τον αρχηγό του, έτσι συμβαίνει με τα κόμματα εξουσίας.

Εμείς πιστεύουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος για να είναι Πρωθυπουργός και θα είναι Πρωθυπουργός με τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να διευκρινίσει τι θέλει να γίνει στη χώρα και θα πρέπει να αποδεχτεί τις πραγματικότητες και τους συσχετισμούς που θα φέρει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του».

Ερωτηθείς για τη θέση που εξέφρασε ο κ. Νίκος Φίλης ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Δεν έχει καμία δουλειά η συμφωνία των Πρεσπών με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Πρώτα απ’ όλα η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια λαθεμένη συμφωνία, ήταν μία λαθεμένη για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία συμφωνία η οποία δεν ήταν υπέρ των εθνικών συμφερόντων της χώρας». Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε ότι αν η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο, δημιουργούνται οι βάσεις για την καλή γειτονία ανάμεσα στα δύο κράτη.

Αναφερόμενος στην οπαδική βία έκανε λόγο για απάνθρωπες συμπεριφορές και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να εφαρμόζεται ο νόμος. Πιστεύω ότι πρέπει σε αυτό να συνδράμουν επαναλαμβάνω όλοι, η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι αθλητικοί φορείς που οργανώνουν τα πρωταθλήματα οποιουδήποτε αθλήματος και κυρίως οι Ανώνυμες Εταιρίες οι οποίες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, θα πρέπει να συνδράμουν στο χτύπημα του χουλιγκανισμού. Σε αυτή τη βάση ήταν άλλωστε και οι νομοθετικές αλλαγές που έκανε η κυβέρνησή μας μετά τη τραγική δολοφονία του Άλκη Καμπανού».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο είπε, ότι θα εφαρμοστούν από την ΕΛ.ΑΣ. ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την εφαρμογή του νόμου. «Το σύνολο των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να εμπλακεί για να αντιμετωπίσει το πολύπλοκο και πολυπλόκαμο έγκλημα το οποίο υπάρχει στην Μύκονο». Και πρόσθεσε: «Οι νόμοι ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα, οι νόμοι ισχύουν για όλους. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει στη δράση που θα έχουν όλες οι κρατικές υπηρεσίες σε οτιδήποτε της ζητηθεί, και εμείς αυτοτελώς θα κάνουμε αυτά που πρέπει για να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα».

26-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: Καθαρές κουβέντες. Καθαρές λύσεις. Με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Καθαρές κουβέντες. Καθαρές λύσεις. Με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

 • Οι εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες και καθοριστικές

Καθαρές κουβέντες και λύσεις για το αύριο της χώρας, θέλει ο λαός από τα κόμματα, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή τους τον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή  «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, υπογραμμίζοντας ότι το αύριο της χώρας μπορεί να διασφαλιστεί με αυτοδύναμη ΝΔ.

Επισήμανε παράλληλα ότι οι καθοριστικές εκλογές είναι οι πρώτες, καθώς με αυτές θα δείξει ο λαός ποιος θέλει να τον κυβερνήσει, ενώ παράλληλα στις πρώτες εκλογές ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει βουλευτές, καθώς στις δεύτερες θα ισχύσει η λίστα. Γι’ αυτό το λόγο, τόνισε, δεν πρέπει να λείψει κανείς πολίτης από τις κάλπες και κάλεσε τα κόμματα να συμβάλλουν ώστε οι εκλογές να γίνουν σε ήρεμη, πολιτισμένη και δημοκρατική ατμόσφαιρα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η αυτοδυναμία αποτελεί προϋπόθεση σταθερότητας και ο λαός γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πειράματα, για αστάθεια και για οπισθοδρόμηση.

Αναφερόμενος στις προτάσεις των κομμάτων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μια θολή πρόταση που δεν βγαίνει αριθμητικά, ενώ η τοποθέτηση Ανδρουλάκη «βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο» και αντί προτάσεων μιλάει μόνο για πρόσωπα. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε στον κ. Ανδρουλάκη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν στο παρελθόν επιτυχημένη συνεργασία με πρωθυπουργό τον τότε πρόεδρο της ΝΔ, που ήταν πρώτο κόμμα, τον κ. Σαμαρά.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, είπε ότι είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η ανασυγκρότηση του κράτους.

Περιγράφοντας τους λόγους που πρέπει να ψηφίσει κάποιος ψηφοφόρος τη ΝΔ είπε ότι αυτοί είναι:

 1. Η αξιοπιστία της ΝΔ, καθώς μέσα σε πολλές εξωγενείς κρίσεις υλοποίησε όλες τις δεσμεύσεις της.
 2. Το γεγονός ότι η ΝΔ ακούει τη φωνή της κοινωνίας.
 3. Η δυνατότητά της να διορθώνει λάθη και αδυναμίες.

Σε αντίθεση με τη ΝΔ η αντιπολίτευση επιλέγει, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, την καταστροφολογία και τη λάσπη. Και αναφερόμενος στη λίστα Πολάκη την χαρακτήρισε βαθιά ολοκληρωτική, επικίνδυνη και φασιστική, ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανείς αθλιότητες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ολοκληρωτικές αντιλήψεις που αποτελούν ντροπή για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εκτίμησε δε ότι ο κ. Τσίπρας θα μετανιώσει που έβαλε ξανά τον Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη διεθνή θέση της χώρας μας τόνισε ότι χάρη στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα η Ελλάδα πλέον είναι ισχυρή και αξιοσέβαστη. «Η Ελλάδα είναι ο ισχυρότερος παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου», είπε.

Ερωτηθείς για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει έμπορο ναρκωτικών εξήρε το έργο της Δίωξης Ναρκωτικών, επισημαίνοντας ότι η εγκληματικότητα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Τόνισε ότι γίνεται σκληρή δουλειά και υπάρχουν σημαντικές επιτυχίες και υπογράμμισε ότι η αστυνομία έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας γιατί εγγυάται την ασφάλεια. Ανακοίνωσε δε ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουν τοποθετηθεί 1.200 επί πλέον αστυνομικοί στα αεροδρόμια και στις εισόδους της χώρας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα στους αστυνομικούς γιατί κάνουν το πιο δύσκολο και το πιο επικίνδυνο επάγγελμα.

 

25-03-2023: Διορισμός Υπαλλήλων Προκήρυξης 9Κ/2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διορισμός Υπαλλήλων Προκήρυξης 9Κ/2021

Την Παρασκευή 24/03/2023, εκδόθηκε ΦΕΚ στο οποίο ανακοινώνονται τα πρώτα 81 ονόματα ΔΕ Φύλαξης νεοδιορισμένων υπαλλήλων της προκήρυξης 9Κ/2021 που τοποθετούνται στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.

Η προκήρυξη 9Κ/2021 αφορά τον οριστικό πίνακα διοριστέων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, τριακοσίων ενενήντα οκτώ (398) θέσεων τακτικού προσωπικού, κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλαδών ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης για τη στελέχωση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μέσω της εν λόγω προκήρυξης, εκκινείται η διαδικασία λειτουργίας και στελεχώνεται πλήρως από προσωπικό το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, καθώς και ενισχύονται από υπαλλήλους λοιπά Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εργάζεται καθημερινά για την στελέχωση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων με διαφάνεια, πραγματοποιώντας χρόνια αιτήματα του προσωπικού και μένοντας πιστή σε δεσμεύσεις που έχει εξαγγείλει, με κύρια μέριμνα της την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, των εργαζομένων, αλλά και των κρατουμένων, διατηρώντας συνέπεια λόγων και έργων και ακολουθώντας τόσο τις επιταγές του κράτους δικαίου, όσο και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς κατευθύνσεις.

25-03-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Πατριωτισμός και ελευθερία εμπνέουν πάντα τους Έλληνες»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Πατριωτισμός και ελευθερία εμπνέουν πάντα τους Έλληνες»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media για την Εθνική επέτειο του 1821 και την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αναφέρει:

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο αγώνας για την Ελευθερία της Πατρίδας μας θα εμπνέει τις γενιές των Ελλήνων. Γιατί ο Πατριωτισμός, η Ελευθερία και η Χριστιανική Πίστη είναι αξίες συνυφασμένες με τον Ελληνισμό στο πέρασμα των αιώνων! Χρόνια πολλά Ελλάδα!».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε σήμερα στο Παλαιό Φάληρο και στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου για την πανηγυρική δοξολογία. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων και παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση.