Σα 4 Φεβρουαρίου 23

04-02-2023: Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επερχόμενης κακοκαιρίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επερχόμενης κακοκαιρίας

Σύσκεψη για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επερχόμενης κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τίθενται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, ευρισκόμενες σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Επιπλέον, με αποφάσεις που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων. Προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά  συνεργεία της Τροχαίας που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί των οχημάτων οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σωστή τους χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτές είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα αντιολισθητικά μέσα και να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών και άλλων Αρχών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υπάρχει ειδικό banner με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

 

03-02-2023: Μήνυση κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυση κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Σήμερα 3-2-2023 ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Μιχάλη Α. Δημητρακόπουλου, έγκληση σε βάρος προσφάτως αποστρατευθέντος αξιωματικού, ο οποίος την ημέρα της αποστρατείας του -όλως συμπτωματικά- κατήγγειλε ότι πριν από περίπου δύο (2) έτη  δήθεν παρενέβη  αντιθεσμικά, ως Αρχηγός τότε της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διενεργηθέντα έλεγχο νεαρών ατόμων. Οι όψιμες ένορκες καταθέσεις του πρόσφατα αποστρατευθέντος αξιωματικού είναι ψευδείς, συκοφαντικές και υπηρετούν πρόδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

03-02-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: Η συνεργασία ελληνικής και αλβανικής αστυνομίας ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η συνεργασία ελληνικής και αλβανικής αστυνομίας ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών

  • Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης Αλβανών Αστυνομικών της Ομάδας RENEA από την ΕΚΑΜ

Την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της αλβανικής αστυνομίας, αποδεικνύει, όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης οκτώ αστυνομικών της ομάδας RENEA από τη γειτονική χώρα στις εγκαταστάσεις των ΕΚΑΜ, στο Μαρκόπουλο.

Το πρόγραμμα, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, αποτελεί άλλο ένα δείγμα διεύρυνσης της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με γνώμονα την προστασία του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες. Και όπως σημείωσε τέτοιου είδους συνέργειες καταδεικνύουν το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

«Τέτοιου είδους δράσεις και η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των στελεχών αμφοτέρων των Μονάδων, ενισχύουν τη διαλειτουργικότητα και την ικανότητα συνέργειας σε περίπτωση διασυνοριακής συνεργασίας, ενώ επιτυγχάνεται μεγάλος βαθμός ετοιμότητας για την αντιμετώπιση προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος. Οι προσπάθειες αυτές είναι καθοριστικές για την εν γένει ενίσχυση και ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας στις δύο χώρες».

Η πρεσβευτής της Αλβανίας στην Ελλάδα κυρία Luela Hajdaraga, ευχαρίστησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη φιλοξενία και τη συνεργασία και τόνισε ότι «αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει, την ασφάλεια αλλά και τις σχέσεις των δύο χωρών».

Η άσκηση που έγινε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ, αφορούσε στην απελευθέρωση επιβατών λεωφορείου που ήταν όμηροι

Η ενίσχυση και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας είχε αποφασισθεί σε συνάντηση που είχαν τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα ο κ. Θεοδωρικάκος με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών κ. Bledar Cuci . Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Αλβανό ομόλογό του οδήγησε στην σύλληψη και παράδοση στην ΕΛ.ΑΣ. του βιαστή του Παλαιού Φαλήρου.

03-02-2023: Έρευνες στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού Ι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Έρευνες στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού Ι

Στο πλαίσιο των οδηγιών που έχουν δοθεί από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σχετικά με την διενέργεια ερευνών σε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα της Χώρας, την Τετάρτη 01/02/2023 εντοπίστηκαν από Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους ναρκωτικές ουσίες σε δύο περιπτώσεις προσπάθειας εισαγωγής τους.

Ειδικότερα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά την είσοδο και την παραλαβή κρατουμένων ανευρέθηκαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες συνολικού βάρους 83 γρ. χασίς στον χώρο υποδοχής, καθώς επίσης εντοπίστηκαν και σε είδη ρουχισμού που έφερε επισκέπτης και προορίζονταν για αλλοδαπό κρατούμενο συσκευασίες επιμελώς κρυμμένες (ραμμένες στο εσωτερικό δύο μπουφάν) συνολικού βάρους 112,5 γρ., πιθανόν ηρωίνης, κατά την διάρκεια προγραμματισμένου επισκεπτηρίου του Καταστήματος.

Οι ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν και παραδοθήκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού, το οποίο προχώρησε σε μία σύλληψη, καθώς και στη διενέργεια προανάκρισης.

02-02-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος:  «Η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης»

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Με αφορμή την άθλια σκευωρία, που στήθηκε από σκοτεινά κέντρα εναντίον μου για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και την κάθαρση που κάνουμε πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα πλήττει σε όλα τα επίπεδα και τον γιο μου Δημήτρη -που το μοναδικό του παράπτωμα είναι ότι είναι γιος μου- θέλω να τονίσω ότι: εφεξής δεν πρόκειται να αναφερθώ στο θέμα, αφού η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο γιος μου εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του, τον κ. Κούγια, ώστε να προσφύγει εναντίον όλων εκείνων που επιχείρησαν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή του. Ως πατέρας μόνο παραπέμπω στη δήλωσή μου: θα τους πάω μέχρι το τέλος.

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη».

01-02-2023: Συνάντηση Εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Συμφωνήθηκε η σύσφιξη των ήδη στενών σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην κατεύθυνση στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι έγκλειστοι στα Σωφρονιστικά Καταστήματα. Ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε στη σύνταξη, από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, συγκεκριμένου “οδικού χάρτη” δράσεων, προκειμένου η Εκκλησία να εντείνει τις πρωτοβουλίες της στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων και να συμβάλλει στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών σωφρονισμού των κρατουμένων και στη δημιουργία Καλών Πρακτικών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις ανθρωπιστικές αξίες.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το διαχρονικό και έμπρακτο ενδιαφέρον του για την όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερη διαβίωση των συνανθρώπων μας στις δομές των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου) και δεσμεύτηκε για τη στενότερη και παραγωγικότερη σχέση της Πολιτείας με την Ελλαδική Εκκλησία στον τομέα του σωφρονισμού και της αντεγκληματικής πολιτικής.

01-02-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την κατάθεση μήνυσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Τους σκευωρούς θα τους πάω μέχρι τέλους»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την κατάθεση μήνυσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Τους σκευωρούς θα τους πάω μέχρι τέλους»

  • «Δεν θα αφήσω κανέναν να παίζει με την τιμή του γιού μου και της οικογένειάς μου»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την έξοδό του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου : «Θα τους πάω μέχρι τέλους», τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας πως δεν θα αφήσει κανέναν να παίξει με την τιμή και την υπόληψη του γιού του και της οικογένειάς του. Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέθεσε μήνυση εναντίον όσων έκαναν λόγο για συγκάλυψη υπόθεσης στην οποία εφέρετο να είχε εμπλοκή ο γιος του.

Παράλληλα, τόνισε ότι η καταγγελία του συκοφάντη και όσων βρίσκονται πίσω του, είχε στόχο να τον πλήξουν ηθικά και πολιτικά και ενημέρωσε ότι μαζί με τη μήνυση κατέθεσε πόρισμα στο οποίο βεβαιώνεται από τους πέντε αστυνομικούς που είχαν διενεργήσει τυχαίο έλεγχο προ 15 μηνών, πως ουδέν μεμπτό βρέθηκε για τους ελεγχόμενους νεαρούς.

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, μετά την κατάθεση της μήνυσης:

«Υπέβαλα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις Αξιωματικού ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται.

Οι πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν  τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων νεαρών, πριν από 15 μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτείς αξιωματικός, κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα και δεν βρεθεί ουδέν μεμπτόν.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί πλέον τμήμα της δικογραφία. Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά, αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως στην κατάθεση του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν  αναφέρθηκε ουσιαστικά στο όνομα μου, άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς .

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς τους σκευωρούς, σε αυτούς που οργάνωσαν  και εκτελούν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμα με την τιμή και την υπόληψη του γιού μου και της οικογένειας μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει».

 

01-02-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η σκευωρία αποκαλύφθηκε – Η κάθαρση θα φθάσει μέχρι τέλους»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η σκευωρία αποκαλύφθηκε – Η κάθαρση θα φθάσει μέχρι τέλους»

  • Το φως της αλήθειας θα κερδίσει το σκοτάδι
  • Καταθέτω μήνυση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του συκοφάντη αστυνομικού

Τη διαβεβαίωση ότι η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία θα πάει μέχρι τέλους και θα ολοκληρωθεί, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, τονίζοντας ότι «το φως της αλήθειας θα κερδίσει το σκοτάδι». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας καταθέτει μήνυση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του απόστρατου αξιωματικού που συκοφαντεί τον γιό του.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες για διαφθορά εντός της Αστυνομίας και με αφορμή τις συνομιλίες που έχουν έλθει στη δημοσιότητα και τις οποίες ο κ. Θεοδωρικάκος έχει παραπέμψει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στη Δικαιοσύνη, είπε: «Σας υπόσχομαι κάτι. Με εγγύηση την πορεία της ζωής μου και την πίστη μου σε αυτά που υπηρετώ, δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Η κάθαρση θα πάει μέχρι το τέλος. Η διαφάνεια θα επικρατήσει, για να μπορούν οι πολίτες να νιώθουν εμπιστοσύνη για το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας».  Ο Υπουργός επισήμανε ότι η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ. συνδέεται και με τις πρόσφατες κρίσεις. «Σπάσαμε αυγά έχοντας την στήριξη του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι εμπιστεύεται το σύνολο των εντίμων αστυνομικών αλλά υπάρχουν και κάποιοι λίγοι επίορκοι, που έχουν παραβεί το νόμο. «Οι επίορκοι θα πάνε εκεί που πρέπει και τίποτα δεν θα μας κάμψει στην υπόθεση αυτή», είπε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του γιού του, ο κ. Θεοδωρικάκος, είπε ότι υπάρχει πόρισμα που θα τεθεί στη διάθεση της Δικαιοσύνης από έρευνα που έγινε από τον υπαρχηγό της Αστυνομίας και από την οποία προέκυψε πως κανείς από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στον τυχαίο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, δεν αναφέρει ότι βρέθηκε κάτι ή έγινε κάποια παρέμβαση. Διατύπωσε μάλιστα το ερώτημα πώς και γιατί ο καταγγέλλων προχώρησε στις καταγγελίες αμέσως μόλις έμαθε ότι αποστρατεύεται.

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του κ. Τσίπρα για αποχή από τις κοινοβουλευτικές διεργασίες, ο κ. Θεοδωρικάκος τη χαρακτήρισε «πολιτική φωτοβολίδα». Και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση καθώς η κοινωνία δεν είναι στη φάση του διχασμού, αλλά επιθυμεί ανάπτυξη και σταθερότητα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Το οργανωμένο έγκλημα για να αντιμετωπιστεί θέλει καθαρούς αξιωματικούς

Πριν λίγες μέρες είχαμε τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με την απόλυτη στήριξη του Πρωθυπουργού και με την απόλυτη αποφασιστικότητα που πρέπει, αποφασίσαμε να κάνουμε κάθαρση σε μία σειρά Υπηρεσίες, τις οποίες με βάση την αξιολόγηση που κάναμε, υπήρχαν προβλήματα και υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ξέρετε, η Ελληνική Αστυνομία κάνει ένα σημαντικότατο έργο με τρεις μεγάλους τομείς:

  1. έχουμε τα σύνορα όπου κάνουμε μία πολύ σκληρή δουλειά και φράξαμε το δρόμο σε 260.000 παράνομους μετανάστες.
  2. έχουμε την καθημερινή αντιμετώπιση της χαμηλής παραβατικότητας, αυτά που προβληματίζουν τους πολίτες και τις γειτονιές, όπου με σκληρή δουλειά και με ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας μειώθηκε αυτή η παραβατικότητα κατά 25% σε σχέση με την τετραετία 2015 – 2019 και ασφαλώς,
  3. έχουμε και την ανάγκη αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος ο οποίος είναι ένας τομέας που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην προβληματίζει τον μέσο πολίτη.

Το οργανωμένο έγκλημα για να αντιμετωπιστεί θέλει καθαρούς αξιωματικούς. Όπου υπάρχει διαφθορά μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών μας είναι άξιοι, τίμιοι και σημαντικοί επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν και μερικοί επίορκοι. Γι’ αυτό έχουμε μία Υπηρεσία, την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία πρέπει να επιλαμβάνεται υποθέσεων επίορκων και να τους πηγαίνει εκεί που πρέπει.

«Ως εκ θαύματος, όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός πρέπει να αποστρατευτεί από την Ελληνική Αστυνομία, γίνονται οι καταγγελίες.  Έρχεται ο επικεφαλής μίας άλλης υπηρεσίας που αποστρατεύεται εκείνο το βράδυ, μισή ώρα προτού αποστρατευθεί, να καταθέσει στην υπηρεσία του άλλου κυρίου που αποστρατευόταν εκείνο το βράδυ…»

Εκεί λοιπόν για πάρα πολλούς μήνες ο άνθρωπος που ήταν διοικητής, διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχει παραμείνει στη θέση του όλο αυτό το διάστημα και επί Νέας Δημοκρατίας, δεν μου παρείχε ενημέρωση και ιδίως δεν μου παρείχε ενημέρωση για θέματα που αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές -γιατί και εγώ πρέπει να είμαι πάρα πολύ εντάξει, πρέπει να αποδειχτούν πράγματα- στελεχών ή αστυνομικών με διάφορους εγκληματίες.

Δεν υπήρχε τέτοιου είδους ενημέρωση και ως εκ θαύματος, όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός πρέπει να αποστρατευτεί από την Ελληνική Αστυνομία. Έρχεται ο επικεφαλής μίας άλλης υπηρεσίας της Άμεσης Δράσης που αποστρατεύεται εκείνο το βράδυ, μισή ώρα προτού αποστρατευθεί, να καταθέσει στην υπηρεσία του άλλου κυρίου που αποστρατευόταν εκείνο το βράδυ, ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ο κύριος Καραμαλάκης που ήταν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πριν από ενάμιση χρόνο, τον πίεσε να κάνει παράνομα πράγματα, να αφήσουν κάποια παιδιά, που είχανε ελεγχθεί από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. ανάμεσα στα οποία και το παιδί μου, ο γιος μου. Πριν ενάμιση χρόνο (!) ότι δήθεν του έδωσε κάποιες εντολές.

Λοιπόν ένα το κρατούμενο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση εκ των πραγμάτων. Ούτε αυτός που πήγε και έκανε αυτή την κατάθεση λέει τίποτα για εμένα. Αλλά διάφορες τηλεοράσεις, διάφορα μέσα το γνωστό ρυπαρογράφημα του κυρίου Βαξεβάνη, το Documento, θα αναπαράγει ιστορίες που δήθεν αφορούν εμένα. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτή την υπόθεση. Είναι μία απλούστατη υπόθεση. Πριν από ενάμιση χρόνο τέσσερις άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. έλεγξαν τέσσερα παιδιά, δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό, μεταξύ των οποίων ήταν και το παιδί μου. Δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό, τελείωσε εκεί η ιστορία. Και βλέπω να γράφουν, ναρκωτικά, το ένα το άλλο, τη στιγμή που δεν υπήρξε απολύτως τίποτα.

 Καταγγελίες Κούγια

Μαζί σας άκουσα, ρώτησα τον κύριο Κούγια , αναφέρεται στον αστυνομικό που έκανε αυτήν την καταγγελία, αυτός που έκανε αυτήν την ψευδή, συκοφαντική και παράνομη καταγγελία και μου είπε ο κύριος Κούγιας ότι έχει η οικογενειακή επιχείρηση με την σύζυγό του, με πρατήρια βενζίνης και κάποια άλλη επιχείρηση. Δεν με ενδιαφέρει αυτό, εγώ μένω σε μία ουσία.

Δεν αναρωτιέται κανένας γιατί όλα αυτά βγήκαν αμέσως μετά τις κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας; Σπάσαμε αυγά και ήταν μία πολιτική επιλογή και απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου.

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πήγα πριν από 16 μήνες και έχω πολύ ήσυχη την συνείδησή μου, ότι καθημερινά εργάζομαι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, με βάση τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης στην οποία υπηρετώ, σε άριστη συνεργασία με τους αστυνομικούς μας, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων, όπου όταν οι άνθρωποι ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους ή υπάρχουν υποψίες και για πολύ χειρότερα πράγματα.

Δεν πρόκειται να με κάμψουν με τις συκοφαντίες και οι σκευωρίες, διότι το φως της αλήθειας είναι πολύ ισχυρότερο από το δικό τους σκοτάδι. Θα συνεχίσω να υπηρετώ την κοινωνία και τις ιδέες τις οποίες πιστεύω, γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω μετά από 38 χρόνια της δουλειάς, δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα. Θα καθαρίσουμε αυτή την υπόθεση. Διαφάνεια παντού για τους πάντες και για τα πάντα.

Καταθέτω μήνυση

Φεύγοντας από εδώ θα επιστρέψω στο γραφείο μου στο Υπουργείο και στις 11:00 θα επισκεφτώ τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταθέσω μήνυση σε βάρος του απόστρατου Αξιωματικού για την θλιβερή, απαράδεκτη και άθλια συκοφαντία του.

Το παιδί μου σπουδάζει και επειδή είναι μικρός τόπος  και το ξέρουν αρκετοί άνθρωποι και άνθρωποι με τους οποίους δεν είμαι ούτε ταυτισμένος πολιτικά, ούτε τίποτα. Χθες, μου έκανε εντύπωση ο Γιώργος Καρατζαφέρης, παράλληλες πορείες στην ζωή, το είχε ζήσει το παιδί σε θερινές διακοπές και είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το παιδί να είναι χρήστης ναρκωτικών ή οτιδήποτε. Το παιδί μου ήταν αθλητής εθνικής ομάδας παίδων του μπάσκετ, ένας εξαίρετος φοιτητής, σπουδάζει στην Ιταλία, είναι επί πτυχίω, του έχουν μείνει λίγα μαθήματα.

Ξέρετε κάτι. Έχει στεναχωρηθεί για ένα πράγμα. Γιατί το αδίκημα που έχει κάνει είναι ότι είναι ο γιος μου. Τίποτε άλλο. Το παιδί μου, δεν υπήρχε περίπτωση να έχει ναρκωτικά. Άκουσα κάποιο απαράδεκτο συνάδελφό σας μάλιστα να μιλάει για κοκαΐνη. Ντροπή και αίσχος… Είναι ντροπή.

Δεν αναφέρομαι στον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το θέμα, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, θέλω να μιλήσουμε μετά παρακαλώ για τις πρόσφατες αποφάσεις και ενέργειες του Προέδρου του και το πώς πορευόμαστε για τις εκλογές για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε συζήτηση.

Προτεραιότητα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Ζήτησα από τον πολύ άξιο και της απολύτου εμπιστοσύνης μας και πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός θα κάνει σπουδαία δουλειά στο Εσωτερικών Υποθέσεων, ο νέος Διοικητής ο κύριος Πούπουζας, ζήτησα να είναι η πρώτη δουλειά, αυτές οι καταγγελίες (για τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας).

Πρέπει να ελεγχθεί ποιες είναι οι πηγές, πως έχουν υπάρξει αυτοί οι διάλογοι. Από πού έχουν προκύψει αλήθεια; Εάν είναι πραγματικοί. Γι’ αυτό έχει επιληφθεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και η Δικαιοσύνη και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου όλοι να πάρουμε τα πορίσματα, να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Αυτή ήταν η προσπάθεια. Εμπιστεύομαι την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών μας, εμπιστεύομαι τους αστυνομικούς μας, τα στελέχη μας. Πιστεύω ότι θα γίνει πολύ σοβαρή δουλειά. Οι ελάχιστοι επίορκοι, όποιοι έχουν παραβεί το νόμο θα πάνε εκεί που πρέπει απ’ την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και απ’ την Εισαγγελία.

Δεν πρόκειται να σταματήσω. Θα γίνουν μηνύσεις κατά παντός άλλου είναι πίσω από αυτή την σκευωρία. Ξεκινάω με τους εκτελεστές. Δύο μήνες πριν από τις εκλογές δύο μήνες πριν από μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση πλήττουν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ,την κυβέρνηση κατ ουσίαν και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για να μην κρυβόμαστε, τώρα είμαστε σε προεκλογική περίοδο, οποιαδήποτε τέτοιου είδους σκευωρία πλήττει την παράταξη.

Καταρχήν δεν είναι η πρώτη φορά που ο αξιότιμος Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την παραίτηση κάποιου Υπουργό, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς μας που να μην έχει ζητηθεί η παραίτηση του.  Δεύτερον δύο μήνες πριν τις εκλογές τι να σας πω τώρα… αξιολογήστε το εσείς.

Η υπόθεση της Greek mafia

Επί δικής τους κυβέρνησης, κυβέρνησης του Συριζα, από το 2015-2017, μέσω επισυνδέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, παρακολουθήθηκαν άτομα και εκεί βρέθηκαν αστυνομικοί να συνομιλούν να ανθρώπους που είναι εγκληματίες. Σχετίζονται με οίκους ανοχής, παράνομα παιχνίδια κλπ. Δεν προνόησε και δεν έκανε τα δέοντα η προηγούμενη Κυβέρνηση. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα για αυτούς. Δεν  το λέει ο Θεοδωρικάκος γιατί είναι Νέα Δημοκρατία.  Δεν προνόησαν όλο αυτό το υλικό να συγκροτηθεί και να απομαγνητοφωνηθεί σε γρήγορο χρόνο, όπως έπρεπε. Πήγαινε από τις Εσωτερικές Υποθέσεις στην Οικονομική Αστυνομία. Καθυστέρησαν.  Καταγράφτηκε σε υλικό, δεκάδες CD ίσως πάνω από 70 CD. Δεν το παρέλαβα εγώ, έχει εξελιχθεί η ιστορία. Έπρεπε λοιπόν επί των ημερών τους να αποκωδικοποιηθεί, να γίνει γραπτό κείμενο,  μπορεί να αξιοποιηθεί. Καθυστέρησαν πάρα πολύ, υπήρξε κίνδυνος να παραγραφής πλημμελημάτων. Διαχώρισαν την δικογραφία ξεχωριστά τα πλημμελήματα ξεχωριστά τα κακουργήματα. Πήγε λοιπόν η ιστορία στην δικαιοσύνη μόνο για τα πλημμελήματα, αθωώθηκαν όλοι διότι αν παρακολουθήσατε ο κ. Εισαγγελέας είπε παιδιά με αυτά εδώ που υπάρχουν  δεν υπάρχει τίποτα.

Θέλω να ρωτήσω κάτι την αξιωματική αντιπολίτευση: είναι ευθύνη του Θεοδωρικακου ; Είναι ευθύνη δική τους,  όταν κάνανε αυτή την δουλειά!

Πάμε τώρα και στην εποχή της νέας Δημοκρατίας και στον Θεοδωρικάκο.

Σας είπα έχει έρθει η ώρα να «σπάσουμε αυγά». Το κάνουμε και θέλουμε την στήριξη όλη της κοινωνίας και όλου του πολιτικού συστήματος, γιατί πιστεύω πως ηθική βάση υπάρχει σε όλες τις παρατάξεις.  Αντί λοιπόν να επιτίθεται ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να συμβάλει θετικά στην προσπάθεια που κάνουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν το κάνει μόνο στην περίπτωση της δημόσιας τάξης αλλά ότι αυτή είναι η συνολική στρατηγική του στην πορεία για τις εκλογές. Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και δεν θα ψηφίσει ξανά τίποτα στο Κοινοβούλιο. Είναι μια πράξη που την θεωρώ πολιτική φωτοβολίδα για να συσπειρώσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στρατηγικά με αυτή την κίνηση ο κ. Τσίπρας δεν θα κερδίσει κάτι,  γιατί η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση οι οποίες να έχουν θέσεις και προτάσεις. Η κοινωνία δεν είναι στην φάση «ελάτε να διχαστούμε και να σκοτωθούμε», είναι «ελάτε να συνεχίσουμε την άνοδο της χώρας να ορθοποδήσουμε. Μείναμε όρθιοι ύστερα από τόσες δοκιμασίες» τέσσερα ολόκληρα χρόνια πάμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων

Δεν θα σταματήσουμε αυτές τις προσπάθειες, έχει γίνει δουλειά στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν θα τελειώσουν όλα σε δύο μήνες. Είμαστε αποφασισμένοι αυτή τη μάχη να την πάμε μέχρι τέλους. Εάν ο ελληνικός λαός πειστεί ότι σε εμάς πρέπει να εμπιστευτεί αυτό τον αγώνα θα μας δώσει την εντολή να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Περιμένω απαντήσεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίες πιστεύω θα υπάρξουν γρήγορα.

Και κάτι τελευταίο που αφορούσε την πρώτη περίπτωση (καταγγελίες για τον γιό μου). Μόλις περιήλθε στην αντίληψή μου το συμβάν, έδωσα εντολή, γραπτή και ξεκάθαρη εντολή στην αστυνομία, για άμεση διαλεύκανση του περιστατικού, το οποίο δεν το γνώριζα. Γνώριζα ό,τι μου είχε πει το παιδί μου. Ότι είχε υπάρξει ένας έλεγχος χωρίς να υπάρξει απολύτως τίποτα. Ζήτησα λοιπόν από την αστυνομία να το ελέγξει. Έγινε έρευνα από την ελληνική αστυνομία, από τον Υπαρχηγό της ελληνικής αστυνομίας και υπάρχει πλέον το πόρισμα με την υπογραφή του Αρχηγού και του Υπαρχηγού, στο οποίο οι αστυνομικοί που έκαναν αυτό τον έλεγχο δηλώνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ουδέν μεμπτό υπήρξε και ουδεμία παρέμβαση έχει υπάρξει στο έργο τους. Αυτά για τους συκοφάντες, τους οποίους θα τους πάω μέχρι τέλους. Γιατί η αλήθεια είναι πολύ πιο δυνατή. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι.

Σας υπόσχομαι κάτι, με εγγύηση την πορεία της ζωής μου και την πίστη μου σε αυτό που υπηρετώ: Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, η κάθαρση θα πάει μέχρι τέλους. Η διαφάνεια θα επικρατήσει για να μπορούν οι πολίτες να νιώθουν εμπιστοσύνη για το σύνολο της ελληνικής αστυνομίας.

Έχω τον απολογισμό των 16 μηνών για τον οποίο είμαι υπερήφανος. Ο απολογισμός της κυβέρνησής μας αυτό το διάστημα είναι εξαιρετικός στο κομμάτι της αστυνομίας. Όπου πέσαμε πάνω σε διαφθορά βλέπετε ότι δεν συμβιβαζόμαστε.

 

 

 

 

 

 

 

01-02-2023: Ανακοίνωση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με δημοσιεύματα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φέρονται αστυνομικοί που υπηρετούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να «εισέβαλαν» στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να υφαρπάξουν σχηματιζόμενη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία εν αποστρατεία Αξιωματικού, δεν ευσταθούν και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα.

31-01-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αμετάκλητη η απόφασή μας να συνεχιστεί η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αμετάκλητη η απόφασή μας να συνεχιστεί η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ»

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη.

Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής  δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε ».