Σα 8 Οκτωβρίου 22

07-10-2022: Σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Σέρβο ομόλογό του Aleksandar Vulin στην Αλεξανδρούπολη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Σέρβο ομόλογό του Aleksandar Vulin στην Αλεξανδρούπολη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος  θα έχει σύσκεψη εργασίας με τον Σέρβο Υπουργό Εσωτερικών Aleksandar Vulin στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

 • 11.45 Σύσκεψη εργασίας (ξενοδοχείο Astir)
 • 12.30 Δηλώσεις των δύο Υπουργών
 • 14.15 Μετάβαση στον φράχτη στις Φέρες

06-10-2022: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας για τον Έβρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας για τον Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα,  Matthew Lodge. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας, ενώ ο Υπουργός έθεσε το ζήτημα της συνεχώς εντεινόμενης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα σύνορα της με την Τουρκία, στον Έβρο. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων, αλλά και στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα, στο Σχέδιο «Ακρίτας» που βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή εξέλιξη, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Βρετανός Πρέσβης υπογράμμισαν το καλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της αστυνομικής συνεργασίας και της ασφάλειας.

05-10-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή – Θέτουμε σε εφαρμογή το 10410 για την προστασία των ζώων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή – Θέτουμε σε εφαρμογή το 10410 για την προστασία των ζώων»

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται ο πενταψήφιος αριθμός 10410 της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την προστασία των ζωών. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες για άμεση επικοινωνία, καθημερινά από 07:00 έως 23:00, με το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Στον πενταψήφιο αριθμό 10410 θα έχουν τη δυνατότητα, στο εξής, να καταγγέλλουν τυχόν κακοποιήσεις ζώων και γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την προστασία τους, με την Αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα.

Σε ανάρτησή του στα social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει:

«Η προστασία των ζώων αποτελεί για κάθε κοινωνία ζήτημα παιδείας και πολιτισμού. Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή. Ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 10410 της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των τετράποδων φίλων μας.

Θέτουμε από σήμερα ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες της Αστυνομίας μας. Όλοι μαζί εκπέμπουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση κάθε μορφής ζωής».

04-10-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος για τα 48 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας: «Η ΝΔ εγγυάται την ασφάλεια, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος για τα 48 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας: «Η ΝΔ εγγυάται την ασφάλεια, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή»

Με αφορμή τα 48α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη στην κάτωθι ανάρτηση στους λογαριασμούς του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«48 Χρόνια μετά τη γέννηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την αναγέννηση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Της μεγάλης λαϊκής παράταξης που ενώνει τους Έλληνες, που εμπνέεται από τις αξίες του πατριωτισμού, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης.

Και που σήμερα, σε μια περίοδο διεθνών αναταραχών και προκλήσεων, εγγυάται στην πράξη, ως υπεύθυνη κυβέρνηση, την ασφάλεια, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή.

Ενωμένοι, προχωράμε μπροστά»!

03-10-2022: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας και την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων& Σύσκεψη Εργασίας με Τοπικούς Θεσμικούς Φορείς του Νησιού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

 Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας και την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων& Σύσκεψη Εργασίας με Τοπικούς Θεσμικούς Φορείς του Νησιού

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων εργασίας που πραγματοποιεί στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το νησί της Κέρκυρας, όπου είχε συνάντηση, εκτός από τη Διεύθυνση, τους εργαζόμενους και τους κρατουμένους του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, και με θεσμικούς φορείς της νήσου, με θέμα τη διερεύνηση επιλογών κατάλληλου οικοπέδου, προκειμένου να ανεγερθεί νέο, σύγχρονο Κατάστημα Κράτησης στο νησί.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής συζήτησε για τα τρέχοντα ζητήματα της φυλακής με την Διευθύντρια, κα Λ. Σταύρου, τον Αρχιφύλακα και τους εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών, ενώ έλαβε λεπτομερή ενημέρωση για τη διαχείριση, την καθημερινότητα και όλες τις δράσεις (εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κλπ.) που λαμβάνουν χώρα στο εν λόγω Κατάστημα Κράτησης.

Εν συνεχεία, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα εκπαίδευσης στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Καταστήματος, να συνομιλήσει με τον αρμόδιο εκπαιδευτικό λειτουργό και τους μαθητές – κρατουμένους και να διαπιστώσει την πολύ καλή δουλειά πού γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Ακολούθως, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο Θ.Αθανασόπουλο, και στον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας, κ. Σ.Σκολαρίκη, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα όσον αφορά την άψογη συνεργασία της με τη διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας.

Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας ήταν η σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Σ.Γκίκα, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας, κας Μ.Υδραίου, και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, κ. Ι. Κοντού, με θέμα την διερεύνηση κατάλληλων επιλογών οικοπέδου για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου Καταστήματος Κράτησης, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου και μικρής χωρητικότητας κτιριακού συγκροτήματος. Συμφώνησαν να επανέλθουν σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να προχωρήσει γρήγορα και με διαφάνεια η επίλυση του χρόνιου αιτήματος των θεσμικών φορέων της νήσου.

03-10-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «700 νέοι αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Αθήνα και τα προάστια της Αττικής»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «700 νέοι αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Αθήνα και τα προάστια της Αττικής»

 • « Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε την ανομία στα Πανεπιστήμια εμείς την αντιμετωπίζουμε»

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε αναφέρθηκε στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου, την υποκριτική στάση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα, την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τις επιχειρήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας στον Έβρο με τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Γνώριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την φοιτητική εστία και δεν έκαναν τίποτα

Το πρόβλημα στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου ήταν μεγάλο και πριν από τρία χρόνια. Υπάρχουν ενημερωτικά σημειώματα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2018, τα οποία που δείχνουν μεγάλη παραβατικότητα, εγκληματικότητα. Μάλιστα τα σημειώματα αυτά περιείχαν ονόματα, τα βασικά στοιχεία των αρχηγών των εγκληματικών οργανώσεων τα οποία  συνελήφθησαν στην πρόσφατη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Θυμίζω ότι συνελήφθησαν 32 άνθρωποι, και 17 εκ των οποίων ζούσαν μέσα στη φοιτητική εστία ή τη χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Δεν υπάρχει περίπτωση η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι σε γνώση της πράγματα και να μην παρεμβαίνει, παρά μόνο αν δεν το επιτρέπει κάποια πολιτική βούληση. Επομένως, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να κάνει κανείς είναι προς εκείνους που κυβερνούσαν τότε την χώρα, προς την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος με τον πλέον υποκριτικό τρόπο μιλάει σήμερα για το θέμα των φοιτητικών εστιών και των Πανεπιστημίων. Για ποιο λόγο επέτρεψαν να ανδρωθεί το καθεστώς της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις φοιτητικές εστίες, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία;

Καθαρίσαμε τη φοιτητική εστία- Αντιδράσεις χωρίς λογική

Στη φοιτητική εστία, υπήρχαν δύο τρεις όροφοι ολόκληροι από τους οποίους ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένοι οι φοιτητές. Ήταν ο τόπος στον οποίο οργανώνονταν οι δουλείες αυτών των εγκληματικών οργανώσεων. Το λέω αυτό γιατί την ημέρα που έγινε η επιχείρηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μας είπαν τι πράγματα είναι αυτά; Γιατί ταλαιπωρεί η αστυνομία τους φοιτητές, γιατί τους βάζει σε κινδύνους, γιατί πυροβόλησε η αστυνομικός αυτόν που πήγε να τη σκοτώσει, κλπ.

Η πραγματικότητα είναι ότι στην πρόσφατη επιχείρηση ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με τον τρόπο που περιέγραψα και δεν αντιδρούσε για το γεγονός ότι τα παιδιά, οι φοιτητές βρίσκονταν σε ένα χώρο και συναγελάζονταν υποχρεωτικά με σεσημασμένους κακοποιούς. Θυμίζω ότι σε βάρος του επικεφαλής που τραυματίστηκε από τις σφαίρες της αστυνομικού, εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα, ο τύπος δηλαδή κρυβόταν επί δύο και τρία χρόνια στην εστία και για μεγάλο διάστημα είχε πάει στην Αλβανία. Κατά τον ίδιο τρόπο η Αστυνομία έδρασε και στο ΑΠΘ και όπου αλλού χρειάστηκε.

Ενίσχυση της αστυνομική δύναμης στο λεκανοπέδιο και αύξηση των περιπολιών

Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε σ’ αυτό το Υπουργείο είπα ότι ο στόχος είναι να ενισχύσουμε την παρουσία της αστυνομίας δίπλα στους πολίτες.  Το Σάββατο ορκίστηκαν 708 νέοι αστυνομικοί και το σύνολο τους αυτή τη βδομάδα θα αναλάβει υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο της ΓΑΔΑ. Για ποιο λόγο; Διότι εδώ βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας στη χώρα, ενώ εδώ μόλις το 1/3 από τους 56000 αστυνομικούς. Θα ενδυναμωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολεί εκεί έξω. Στις επόμενες 15 ημέρες, θα γίνουν ανακοινώσεις για το πόσο θα αυξηθούν και οι νυχτερινές περιπολίες οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία αποδίδουν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.

Δεν θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας για παράνομους μετανάστες και είμαι ξεκάθαρος σ΄αυτό. που μαζεύουν παράνομους μετανάστες. Τους μεταφέρουμε σε ΠΡΟΚΕΚΑ και από ‘κει γίνονται οι διαδικασίες που πρέπει για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα της μετανάστευσης. Αυτός είναι ο λόγος που πάρα πολύ τακτικά μεταβαίνω ο ίδιος στον Έβρο. Παρακολουθώ από κοντά την τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ να κρατήσει ισχυρά τα σύνορα μας διότι κάθε μέρα αποτρέπουν 1500 με 2000 παράνομους μετανάστες που κυρίως  νυχτερινές ώρες  επιχειρούν να μπουν στην Χώρα.

 

 

03-10-2022: 107.755 τροχονομικοί έλεγχοι και 23.506 παραβάσεις το διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

107.755 τροχονομικοί έλεγχοι και 23.506 παραβάσεις το διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022

Το 70% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022, διενεργήθηκαν 107.755 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 23.506 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

 • 4.238 στην Αττική,
 • 2.334 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 2.116 στην Κρήτη,
 • 2.210 στη Θεσσαλονίκη,
 • 2.206 στη Θεσσαλία,
 • 2.004 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 1.675 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 1.426 στην Ήπειρο,
 • 1.319 στην Πελοπόννησο,
 • 1.199 στη Στερεά Ελλάδα,
 •    795 στα Ιόνια Νησιά,
 •    744 στο Νότιο Αιγαίο,
 •    632 στη Δυτική Μακεδονία και
 •    608 στο Βόρειο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

 • 7,424 για παράνομη στάθμευση,
 • 5.650 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 1.403 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
 • 1.191 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 •    851 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 •    610 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
 •    458 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
 •    417 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 •    413 ανασφάλιστα οχήματα,
 •    243 για παραβίαση σηματοδότη,
 •    209 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
 •    185 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 •    132 για φθαρμένα ελαστικά,
 •    109 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 •      89 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
 •      54 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
 •      46 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
 •      40 για αντικανονική χρήση φώτων,
 •      32 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 •      20 για παραβίαση προτεραιότητας,
 •        7  για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και
 • 3.923 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 875 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 372 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 • 70 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 46 για μη χρήση κράνους,
 • 26 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
 • 24 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
 • 18 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 • 8 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 • 2 για ηχορύπανση,
 • 2 για αυτοσχέδιους αγώνες,
 • 1 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 • 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 • 1 για επίδειξη ικανοτήτων και
 • 173 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 54 ζεύγη πινακίδων, 83 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 144 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, μεταφέρθηκαν και 27 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

 

 

02-10-2022: Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες χθες, Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, αστυνομικός κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος υπηρετώντας σε Γραφείο Όπλων υπηρεσίας της Θεσσαλίας προέβη σε 13 περιπτώσεις, στην έκδοση αδειών πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων, οι οποίες, είτε έφεραν πλαστογραφημένες υπογραφές, είτε είχαν διορθώσεις ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, είτε δεν βρέθηκαν οι ατομικοί φάκελοι των συμβαλλομένων μερών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχαν πραγματοποιηθεί από τον συλληφθέντα οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες, για την παραλαβή και καταχώριση του, ενώ παράλληλα βρέθηκαν στο τηρούμενο αρχείο εκδοθείσες άδειες αγοράς και κατοχής του όπλου καταφανώς πλαστές.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

02-10-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στην απειλή στον Έβρο απαντάμε με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και ενότητα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στην απειλή στον Έβρο απαντάμε με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και ενότητα»

 • Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει δυναμώσει και βγαίνει εκτός ελέγχου
 • Αν ο κ. Τσίπρας έχει εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του παρελθόντος για το ζήτημα της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια, θα πρέπει τώρα να το αποδείξει στηρίζοντας την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
 • 708 νέοι αστυνομικοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής στη μάχη κατά της εγκληματικότητας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα». Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας στον Έβρο, με την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων από την Τουρκία. Επιπρόσθετα υπογράμμισε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ελληνικών αρχών με την εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας» για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Θεοδωρικάκος επέκρινε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θυμίζοντας την υποκριτική στάση του κόμματος, το οποίο στο παρελθόν δεν ψήφισε καμία νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα, υπενθύμισε  ότι η κατάσταση στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου ήταν σε γνώση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2018 και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα να στηρίξει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στα Πανεπιστήμια. Ολοκληρώνοντας εξήγγειλε την περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπηρετώντας ασφάλεια των πολιτών με 708 νέους αστυνομικούς.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι δυνάμεις μας στον Έβρο

Κάθε δεύτερη μέρα ακούμε πραγματικά όλο και πιο ακραίες και πιο επιθετικές οι δηλώσεις από τους Τούρκους πολιτικούς. Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι πάρα πολύ ενισχυμένη στρατιωτικά και έχει δυναμώσει τη θέση της, με ισχυρές γεωστρατηγικές συμμαχίες. Αυτά είναι στοιχεία που κάνουν τον κ. Ερντογάν να βγαίνει εκτός ελέγχου και να επιτίθεται ρητορικά. Τα σχέδιά του δεν βγαίνουν στον Έβρο. Εκεί υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία που σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό έχει βάλει ένα στοπ στις παράνομες μεταναστευτικές ροές που επιχειρεί ο κ. Ερντογάν  να στέλνει συγκροτημένα και συνεχώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει τίποτε. Τα σύνορα είναι απροσπέλαστα. Το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει την κατασκευή του φράχτη στο σύνολο του ποταμού Έβρου, για επιπλέον 140 χιλιόμετρα και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Με ψυχραιμία, με ενότητα, με ετοιμότητα, με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε απειλή.

Ενισχύουμε τη συνεργασία με τους στρατηγικούς μας εταίρους

Η κυβερνητική μας προσπάθεια στον Έβρο βρίσκει σήμερα διεθνή υποστήριξη.   Προχθές ήταν εδώ ο Ισραηλινός Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο οποίος εξεδήλωσε την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση. Ήδη είχαμε επισκεφτεί τον Έβρο με τον Βούλγαρο συνάδελφό μου ενώ Είχαμε πάει στο συγκεκριμένο σημείο με τον Βούλγαρο συνάδελφο ενώ πρέπει να σας πω ότι και την επόμενη Κυριακή θα μεταβώ ξανά στον Έβρο, για να έχω εκεί  συνάντηση και με τον Σέρβο ομόλογο μου. Οι πάντες σήμερα θέλουν η Ελλάδα να σταματά εκεί τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. Γιατί εκεί είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία, εκεί είναι τα σύνορα του Δυτικού κόσμου με την Τουρκία. Γι’ αυτό η Ευρώπη οφείλει να στηρίζει την πατρίδα μας στην σπουδαία προσπάθεια που κάνει. Να στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία, τον Ελληνικό Στρατό, το Ελληνικό κράτος συνολικά.

Με πράξεις βάζουμε τέλος στην ανομία στα Πανεπιστήμια- Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  δεν έκανε απολύτως τίποτα 

Βάζουμε τέλος σε κάθε ανομία και στο καθεστώς εγκληματικότητας σε πανεπιστημιακούς χώρους. Στη φοιτητική εστία, τη συγκεκριμένη στου Ζωγράφου, υπήρχαν στοιχεία από το 2018. Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το αντιμετωπίσει. Γνώριζαν ότι εκεί υπήρχε εγκληματική οργάνωση, υπήρχε συμμορία, με τους συγκεκριμένους κακοποιούς που συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία πριν από λίγες ημέρες και δεν κάνανε απολύτως τίποτα. Είναι απαράδεκτο σήμερα να υποστηρίζουν όλα αυτά, την ώρα που η ελληνική οικογένεια διεκδικεί για τα παιδιά της το όνειρο των ίσων ευκαιριών στη μόρφωση, την ώρα που αυτά τα παιδιά έχουν περάσει στο Πανεπιστήμιο και δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν το νοίκι για να έρθουν από την επαρχία στην Αθήνα. Γι’ αυτό υπάρχουν οι φοιτητικές εστίες, για να καλύπτονται τα πιο αδύναμα νοικοκυριά και να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους. Η συγκεκριμένη φοιτητική εστία είχε μετατραπεί σε καταφύγιο και ορμητήριο εγκληματιών και σεσημασμένων κακοποιών. Η Αστυνομία επενέβη και η φοιτητική εστία καθαρίστηκε.

Οι περιπολίες των Ο.Π.Π.Ι έχουν μοναδικό στόχο την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια

Έχουν κυρίως προληπτική δράση. Οι Ειδικοί Φρουροί που στελεχώνουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, άλλωστε δεν έχουν όπλο. Αυτός είναι ο λόγος που στις περιπολίες που κάνουν στους ανοιχτούς Πανεπιστημιακούς χώρους, συνοδεύονται και από άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, κυρίως από αστυνομικούς των Τμημάτων της περιοχής, του Ζωγράφου και της Καισαριανής. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ενθουσιασμένοι από αυτήν την αύξηση των περιπολιών και από τη σύλληψη των συγκεκριμένων κακοποιών, γιατί αυτοί είχανε ρημάξει τον κόσμο στις περιοχές αυτές και τροφοδοτούσαν διάφορες εγκληματικές καταστάσεις.

Υποκριτική η στάση του κ. Τσίπρα

Βρίσκω υποκριτική τη στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Οταν ήταν Κυβέρνηση δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Όταν φέραμε τον Ιούλιο του 2019 τον νόμο που καταργούσε το άσυλο, τον καταψήφισαν. Όταν προχθές μπήκε η Ελληνική Αστυνομία μέσα στη φοιτητική εστία για να την καθαρίσει από κακοποιούς και εγκληματίες, μας είπε ότι αναστατώσαμε τα παιδιά, ότι πήγαν πολύ πρωί οι αστυνομικοί, ότι έκαναν και διάφορες πράξεις, οι οποίες ήταν επικίνδυνες. Μήπως θέλουν απέναντι σε κακοποιούς και σε εγκληματίες η Ελληνική Αστυνομία να κάθεται να τους κοιτάζει και αφήσει να χτυπήσουν και να σκοτώσουν και κανέναν αστυνομικό; Η Αστυνομία κάνει σωστά την δουλεία της. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την ελευθερία και την ίδια τη Δημοκρατία.

Αν ο κ. Τσίπρας έχει εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες που είχε στο παρελθόν στο ζήτημα αυτό, θα πρέπει τώρα να το αποδείξει με τη στήριξη του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ποιος λογικός άνθρωπος δεν θέλει στα Πανεπιστήμια να υπάρχει ασφάλεια και ηρεμία για τα παιδία μας, για τους καθηγητές, για τους Πρυτάνεις, για τους εργαζομένους.

Ενισχύουμε μέρα με την ημέρα την παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου Αττικής

Αυτή την εβδομάδα  προστίθενται στην δύναμη της ΕΛ.ΑΣ 708 νέοι αστυνομικοί καθώς ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους. Τοποθετούνται στα Αστυνομικά Τμήματα και τις Υπηρεσίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής που συγκεντρώνεται σήμερα μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας. Σήμερα καταγράφεται μείωση της εγκληματικότητας κατά 25%. Αυτά είναι στοιχεία επίσημα και αν θέλει κανείς να τα αμφισβητήσει ας το κάνει. Οι ληστείες, οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι εισβολές σε σπίτια, είναι κατά 25% λιγότερες από ότι ίσχυε το 2019.

12 νέα γραφεία ενδοικογενειακής βίας

Ιδρύουμε άλλα 12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, 2 ακόμα στην Αττική, στην Καλλιθέα και στο Μενίδι, ένα στη Θεσσαλονίκη και 9 στις μεγάλες πόλεις της χώρας με εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Στα 10 από τα 12 αυτά τα γραφεία, επικεφαλής είναι Αξιωματικός γυναίκα της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι θέλουμε οι γυναίκες να έχουν όλη την άνεση να απευθύνονται και να ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσει η αστυνομία με ευαισθησία και αλληλεγγύη το πρόβλημα. Γιατί πάνω από όλα είναι ανθρώπινη ζωή και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για αυτό.

Στηρίζουμε έμπρακτα τον Αστυνομικό

Στον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό χρωστάμε. Χρωστάει η κοινωνία και χρωστάει και το Ελληνικό κράτος και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να αναγνωριστεί η επικινδυνότητα του επαγγέλματος.  Αυτό προϋποθέτει έχει μερικές οικονομικές συνέπειες που μελετώνται και τις  γνωρίζουν και οι αστυνομικοί μας, ότι ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Κυβέρνηση και το σύνολο της χώρας θέλει να το κάνουμε.  κάνουμε βήματα,

Έχουμε λύσει θέματα των αστυνομικών από το βαθμολόγιο μέχρι την επέκταση των νυχτερινών στις 64 ώρες. Επαναλαμβάνω, κάνουμε  και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να ανταποκριθούμε στο χρέος μας απέναντι σε αυτούς.

01-10-2022: Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 

Το κόμμα που κυβέρνησε 4,5 χρόνια αγνοεί ακόμα και τα βασικά: Ότι οι εστίες στις οποίες αναφέρεται η ανακοίνωση του ανήκουν στο Πανεπιστήμιο και όχι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ούτε στο Υπουργείο Παιδείας.

Ότι, δε, αιτιάσεις τους για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν εκπλήσσουν κανέναν, δεδομένου ότι δεν είναι οικεία πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ ανάδοχος να επιλέγεται από 3 και πλέον διαφορετικές προσφορές, όταν απαιτείται μόνο μια, και οι ανάδοχοι να εκπληρώνουν κανονικά το έργο, όταν οι δικοί τους τα άφηναν εκκρεμή με τη δική τους αδιαφορία και ανοχή.

Αλλά ακόμη χειρότερα, εδώ το ίδιο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για σχεδόν 40 ημέρες!

Ο Πρωθυπουργός των «αυταπατών» επιχειρεί από χθες να απεκδυθεί «τα πιστεύω» του στο ζήτημα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων, με τρόπο άγαρμπο και υποκριτικό:

Γιατί, πρώτον, ήταν εκείνος που εναντιώθηκε σφόδρα στην νομοθετική ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του Ασύλου, καταψηφίζοντάς την.

Γιατί, δεύτερον, ήταν οι βουλευτές του που πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις κατά των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Γιατί, τρίτον, ήταν η ίδια η νεολαία του κόμματός του που έσπευσε να καταγγείλει την επιχείρηση της Αστυνομίας εντός των εστιών, λίγο πριν από την εξάρθρωση των συμμοριών.

Η εστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορμητήριο εγκληματικότητας και τώρα αποδίδεται στους φοιτητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι οι προσπάθειες τις Κυβέρνησης για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια έχουν σήμερα τη στήριξη όλων των Ελλήνων. Γι αυτό και, κουνώντας της το δάκτυλο, προσπαθεί να αποποιηθεί το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν.

Ευτυχώς για την Ελλάδα και δυστυχώς για  τον κ. Τσίπρα, οι Έλληνες το θυμούνται καλά.