Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200701-01-2007: Ευχές της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας στους εκτελούντες νυκτερινή υπηρεσία την 31-12-2006 μέσω του κέντρου της ΄Αμεσης...

01-01-2007: Ευχές της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας στους εκτελούντες νυκτερινή υπηρεσία την 31-12-2006 μέσω του κέντρου της ΄Αμεσης Δράσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 01/01/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετέβη χθες (31-12-2006) συνοδεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη στο Κέντρο της ’Αμεσης Δράσης Αττικής από όπου μετά την αλλαγή του έτους διαβίβασαν μέσω του ασυρμάτου τις ευχές τους προς τους αστυνομικούς που εκτελούσαν νυκτερινή υπηρεσία.

 

Στο ευχετήριο μήνυμά του ο κ. Υπουργός είπε: «Χρόνια Πολλά! Είμαι ο Βύρων Πολύδωρας, ο Υπουργός σας! Σας καλώ για να σας ευχηθώ Καλή Πρωτοχρονιά! Καλή Χρονιά! Ευτυχία στα σπίτια σας! Θέλω να μιλήσω με όλες τις βάρδιες, με όλες τις Γενικές Περιφέρειες, με όλες τις Διευθύνσεις, με όλες τις φρουρές, με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα, με όλα τα Τμήματα Ασφαλείας, με τις βάρδιες της ’Αμεσης Δράσης, τους μοτοσικλετιστές, τους ’’Ζητάδες’’, τους Ειδικούς Φρουρούς, τους Συνοροφύλακες για να σας πω την αγάπη μου, τα συγχαρητήριά μου γιατί είστε στο καθήκον αυτή την ώρα. Έτσι είναι, χωρίς βαρυγκωμία πράττουμε το καθήκον μας.

 

Σας εύχομαι ολόψυχα εγώ, ο Αρχηγός, οι Στρατηγοί, όλο το Επιτελείο ότι σας σκεφτόμαστε, σας συμπαριστάμεθα, σας εμπιστευόμαστε. Καλή βάρδια, Καλή Χρονιά! Ευτυχία στα σπίτια σας! Ειρηνική χρονιά και καλύτερα αστυνομικά αποτελέσματα. Σας εμπιστευόμαστε ότι θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους».

 

Απευθυνόμενος στους αστυνομικούς ο κ. Αρχηγός είπε: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι ευαίσθητο αγαθό διότι από αυτό εξαρτάται η ευημερία του τόπου και η προκοπή όλων των Ελλήνων. Η Χώρα δεν απειλείται από το οργανωμένο έγκλημα ή από συμμορίες κακοποιών, όπως αποδεικνύουν οι επιτυχίες μας, καθώς και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.

 

Περιστατικά μεμονωμένα, μέτριας και ήπιας εγκληματικότητας είναι γνωρίσματα των σύγχρονων κοινωνιών και αντιμετωπίζονται με απόλυτη επιτυχία από τις Υπηρεσίες μας. Η συνεχής και η κατ’ επιταγήν ανάδειξή τους και η δημιουργία τεχνητού κλίματος εγκληματοφοβίας δε συμβάλλει στην αποτροπή τους.

 

Η χρονιά που μόλις πέρασε είχε τις ιδιαιτερότητές της, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και γι’ αυτό σας εκφράζω τις ευχαριστίες και τα θερμά μου συγχαρητήρια, καθώς επίσης και όλου του Αρχηγείου και των Επιτελών. Το 2007, σας ενημερώνω ότι θα είναι χρονιά επιπλέον μεγάλων θεσμικών αλλαγών, εκσυγχρονισμού του Σώματος και επίλυσης επιπλέον αιτημάτων μας.

 

Ζητώ από όλες και όλους προσφορά, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε ενέργειά μας. Σας καλώ να υλοποιήσετε το σύνθημά μας ’’Ελληνική Αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση’’ προς κάθε κατεύθυνση χωρίς υπερβολές, χωρίς αναστολές και χωρίς εκπτώσεις.

 

Εύχομαι σε όλους σας Καλή Χρονιά με υγεία ατομική και οικογενειακή και κάθε προκοπή στα σπίτια σας! Καλό βράδυ και καλή αυριανή! Ευχαριστώ για την προσοχή σας».

 

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σώματος από τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό. Στην κοπή παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Γιαννίκας Σακκάς, ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδης καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις