Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200629-09-2006: Σύλληψη υπαλλήλου Δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για «Δωροδοκία και ψευδή βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση»

29-09-2006: Σύλληψη υπαλλήλου Δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για «Δωροδοκία και ψευδή βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος υπαλλήλου Δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κατηγορουμένου για «Δωροδοκία και ψευδή βεβαίωση κατ’εξακολούθηση».

 

Ειδικότερα ο ανωτέρω εξέδιδε έναντι αμοιβής, σε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις με τη χρήση των οποίων εξεδίδοντο στη συνέχεια από την Περιφέρεια άδειες παραμονής επ ονόματί τους.

 

Διενεργήθηκε σχετική έρευνα και προανάκριση η οποία διήρκεσε επί εξάμηνο και από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προέκυψε ότι ο υπάλληλος, έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από εκατό (100) έως εξακόσια (600) ευρώ, εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις.

 

Στις ενέργειες του αυτές συνεργαζόταν με δύο δικηγόρους και δύο αλλοδαπούς.

 

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν:

  • Eκατόν εξήντα (160) φάκελοι αλλοδαπών
  • Τρία (3) βιβλία πρωτοκόλλου και πλήθος εγγράφων.

Ο αριθμός των αλλοδαπών που προσέφυγαν στον συγκεκριμένο υπάλληλο εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες και στη συνέχεια κατέθεσαν τις πλαστές βεβαιώσεις σε άλλους Δήμους και Περιφέρειες της Χώρας, από όπου έλαβαν τις σχετικές άδειες παραμονής.

 

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο κατά τόπο Εισαγγελέα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 29/09/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις