Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200623-09-2006: Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής ΔιεύθυνσηςΑρκαδίας σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης της διακεκριμένης κλοπής της εικόνα από την...

23-09-2006: Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής ΔιεύθυνσηςΑρκαδίας σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης της διακεκριμένης κλοπής της εικόνα από την Ι.Μ.΄Ελωνας Λεωνιδίου Αρκαδίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Τρίπολη, 23 Σεπτεμβρίου 2006
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι σήμερα (23-9-2006) εξιχνιάστηκε η υπόθεση της διακεκριμένης κλοπής της Εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, η οποία είχε αφαιρεθεί από την Ιερά Μονή Έλωνας στο Λεωνίδιο – Αρκαδίας, πριν από τριάντα οκτώ (38) ημέρες, τις νυχτερινές ώρες της 17/18-8-2006.

 
Η Εικόνα θαυματουργή και πολύτιμη για τους πιστούς, χρονολογείται από αιώνων και είναι κατασκευασμένη με κερί και μαστίχα σε ξύλο, κάλυψη χρυσού περίτεχνου «ενδύματος» και αφιερωμάτων, ανυπολόγιστης ηθικής και υλικής αξίας .
 
Η ιστορία της είναι άρρηκτα δεμένη με την ίδρυση της Ιεράς Μονής Έλωνας και η σύληση του Μοναστηρίου και η κλοπή της Εικόνας (την οποία είχαν σεβασθεί ακόμη και αλλόθρησκοι κατακτητές) αποτέλεσε συγκλονιστικό γεγονός, όχι μόνο για τους Αρκάδες, τους Τσάκωνες, αλλά για όλους τους Χριστιανούς, αφού προσέβαλε το θρησκευτικό τους συναίσθημα.
 
Όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημερομηνία κλοπής της Εικόνας μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες (τουλάχιστον 19 έρευνες) και προσαγωγές υπόπτων (95 τουλάχιστον προσαγωγές) και ερευνήθηκαν εξονυχιστικά κάθε πληροφορία και στοιχείο.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών και ύστερα από αξιοποίηση πληροφορίας, διενεργήθη επιχείρηση την 21-9-2006 στην Νεάπολη – Λακωνίας και σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας ετών 28, ο οποίος αντιστάθηκε με σθένος κατά την σύλληψή του. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφιερώματα που είχαν κλαπεί με την Ιερά Εικόνα, διακόσια τριάντα εννέα (239) τον αριθμό.
 
Σε εξέταση αυτού που επακολούθησε, ομολόγησε ότι ο ίδιος διέπραξε την κλοπή της Εικόνας την οποία στη συνέχεια απέκρυψεεπιμελώς σε μαντρότοιχο, στο εξωκλήσι της Παντάνασσας στο χωριό Φαρακλό του Δήμου Νεάπολης – Λακωνίας, η οποία και βρέθηκε από Αστυνομικούς στο σημείο που υπεδείχθη από τον δράστη.
 
Η Εικόνα παρελήφθη αναγνωρίστηκε και φυλάσσεται στην Έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, προκειμένου να παραδοθεί στην Ιερά Μονή Έλωνας.
 
Ως συνεργός του ανωτέρω κατηγορείται για παραχώρηση μεταφορικού μέσου στο δράστη και έτερος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας ετών 30, ο οποίος και κρατείται.
 
Οι ανωτέρω δράστες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης για τα κατά το Νόμο, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές, την 19:45 ώρα σήμερα.

   
   

Τελευταίες Αναρτήσεις