Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200612-10-2006: Εθιμοτυπική συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου ΄Αμεσης Βοήθειας

12-10-2006: Εθιμοτυπική συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου ΄Αμεσης Βοήθειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 12/10/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης συναντήθηκε σήμερα (12-10-2006), στις 14:30 στο Γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου ?μεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, τονίστηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β.

 

Ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε τον κ. Παπαευσταθίου για τη λειτουργία των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, στις οριστικές εγκαταστάσεις των οποίων προβλέπεται να μετασταθμεύουν και στελεχωμένα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β., προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα αντιμετώπισης ατυχημάτων στους αυτοκινηδρόμους.

 

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η συνεργασία για την από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού των Υπηρεσιών της Τροχαίας και του  Ε.Κ.Α.Β. στη διαχείριση τραυματιών τροχαίου ατυχήματος. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, θα εκδοθεί ειδικό φυλλάδιο οδηγιών.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμφωνήθηκε η σύσταση ´Aτυπης Επιτροπής με σκοπό:

  • την καταγραφή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Εθνικού Κέντρου ΄Αμεσης Βοήθειας,
  • την επισήμανση και διόρθωση τυχόν προβλημάτων, καθώς και
  • τη διευκόλυνση της κίνησης ασθενοφόρων σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

Ως μέλη της  ΄Ατυπης Επιτροπής ορίστηκαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί των Διευθύνσεων Γενικής Αστυνόμευσης και Χειρισμού Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι του Ε.Κ.Α.Β.

 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις