Τρ 7 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200621-06-2006: Συζήτηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τους Αστυνομικούς της ΄Αμεσης Δράσης που ενεπλάκησαν στην ένοπλη ληστεία σε Υποκατάστημα...

21-06-2006: Συζήτηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τους Αστυνομικούς της ΄Αμεσης Δράσης που ενεπλάκησαν στην ένοπλη ληστεία σε Υποκατάστημα της Τράπεζας Eurobank

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 21/06/2006
 
 
Ευχαριστώ Αρχηγέ για τα εισαγωγικά σας λόγια.
 
Όπως σας είπα, κάλεσα αυτούς τους Αστυνόμους και τον πολίτη, τον όμηρο όπως λέει η περιγραφή της σκηνής και της καταστάσεως, για να σας αποδώσω, να αποδώσω σ’ αυτούς τους Αστυνομικούς και στον πολίτη τον οφειλόμενο σεβασμό και την ποινή σ’ αυτό που πράξανε.
 
Σας κάλεσα, για να σας πω ότι στο πρόσωπό σας επαληθεύεται και επικυρώνεται η έννοια του καθήκοντος, της αποστολής και της υπηρετήσεως του πολίτη. Αυτή την επαλήθευση εκάματε. Δεν είναι οι έννοιες του καθήκοντος, Ταξίαρχε, της αποστολής κάπου στο ράφι κοιμούμενες στην Ελληνική Αστυνομία και στη σύγχρονη κοινωνία. Υπογραμμίζω και την παρουσία και δράση των πολιτών. Όλα αυτά είναι άξια τιμής και αυτό πράττουμε σήμερα στο Υπουργείο, στο Αρχηγείο.
 
Θέλουμε να τονίσουμε εμφατικά ότι η ελληνική κοινωνία αρνείται να συμφιλιωθεί με το έκνομο- θέλει να κρατήσει η ελληνική κοινωνία τον φιλήσυχο και ειρηνικό χαρακτήρα της, την πίστη της στη δημοκρατική νομιμότητα- και ότι το αναθέτει σε μας, σε σας. Εσείς το τηρείται με αυταπάρνηση, με αυτοθυσία.
 
Τα χαρακτηριστικά του θέματος που σας ανέδειξε στην κορυφή της κοινωνικής συνείδησης είναι ότι οι πολίτες ανέφεραν πως η ?μεση Δράση έσπευσε σε χρόνο μηδέν και δεν έσπευσε με λιποψυχία. Έσπευσε με γενναιότητα καρδίας, την οποία την αποδείξατε σε τέτοιο βαθμό και οι τραυματίες και τα πληρώματα, που έτσι μου έρχεται να σας πω «κρατηθείτε λίγο», αλλά δε γίνεται. Μου είπατε και εσείς, μου είπε και ο Ταξίαρχος, μου είπε και ο Αρχηγός ότι η ώρα της μάχης είναι ώρα συνείδησης. Εμείς ως Υπηρεσία- το τρίτο χαρακτηριστικό- θέλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα, ώστε και την ώρα της μάχης να μηδενιστεί ο κίνδυνος.
 
Θέλω να σημειώσω τα συγχαρητήριά μου, γιατί φορούσατε την κατάλληλη στολή και έχουμε στο επεισόδιο και το σημειώνω, όπως μου αναφέρατε, έναν Αστυφύλακα ο οποίος σώθηκε, επειδή φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Δέχτηκε βολίδα εδώ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό ήτανε ότι ήταν μάχη, νομίζω μετρήθηκαν 36 βολίδες στο έδαφος. Αυτά όλα μάς κάνουν να είμαστε υπερήφανοι για εσάς.
 
Διατυπώνουμε αυτά τα συγχαρητήρια, το σεβασμό και την τιμή την οφειλόμενη προς εσάς, κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, για να δώσουμε ένα σήμα, ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι ανταποκρινόμαστε προς την απαίτησή της να μη συμφιλιωθεί με το έκνομο, με το παράνομο, με το έγκλημα. Θέλω να κρατήσουμε αυτό το ειρηνικό τοπίο για τους πολίτες, για τη δημοκρατία, για τα παιδιά μας.
 
Θα μου επιτρέψετε να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον φοιτητή- πολίτη, όμηρο εντός εισαγωγικών- όχι και εντός εισαγωγικών. Να εκτιμήσουμε την γενναιότητα του πολίτη, να του δηλώσουμε ότι αντλούμε στοιχεία ποιοτικά από το παράδειγμά του, εμείς που έχουμε την εντολή να φυλάσσουμε Θερμοπύλες, αλλά και όλοι οι πολίτες. Σημειώνουμε κατά το Διοικητικό Δίκαιο ότι υπερβαίνει η στάση του τα συνήθη μέτρα, πάει στα μέτρα της γενναιότητας και του ηρωισμού, όπως και των Αστυνόμων μας, αυτών των γενναίων ανδρών της Αστυνομίας. Τιμούμε λοιπόν και τον κύριο και τον φοιτητή, τον νεαρό τον δράσαντα κατά τρόπο γενναίο και ηρωικό εκεί.
 
Θα ανταποκριθούμε, όπως προβλέπουνε οι νόμοι της Πολιτείας και η ερμηνεία της πράξεως, στην καλύτερη ηθική και διοικητική ανταπόδοση. Τον ευχαριστούμε. Η καταληκτική μου λέξη είναι πάντοτε μια δήλωση συμπαραστάσεως προς την Αστυνομία εμού, του πολιτικού προϊσταμένου. Και το λέμε για το δημόσιο λόγο, ότι δεν κάνω τυφλή φιλοφρόνηση. Είναι ένα Σώμα που υπηρετεί τη δημοκρατία κατά τήρηση ενός κοινωνικού συμβολαίου. Οι πολίτες ασχολούνται με τα ελληνικά τους έργα, εμείς ασχολούμεθα με το να αποκρούσουμε την επίθεση του κακοποιού, να αποκρούσουμε την έκνομη δράση και να κατασφαλίσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και ειρήνης και δημοκρατικής νομιμότητας για τους πολίτες. Έτσι επαινώ την Αστυνομία. Έτσι οργανώνω τον ρόλο της, οργανώνουμε τη δράση της, γιατί υπηρετούμε κάτι πολύ υψηλό.
 
Και φαίνεται στην επαλήθευση, στη συμπύκνωση, στην επικύρωση παραστατικά ότι ο πολίτης, οι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να συμφιλιωθούν με το έκνομο, το παράνομο, αλλά θέλουν να μείνουν στην ειρήνη και την δημοκρατική νομιμότητα. Έτσι σας καλωσορίζω. Αν θέλουν, θέλουμε να ακούσουμε και μια σκέψη και από την περιγραφή της μάχης και από την πώς αισθάνονται οι ίδιοι οι τιμώμενοι Αστυφύλακες, τα πληρώματα των περιπολικών, οι τραυματίες μας και όποιος θέλει να εκφράσει ελεύθερα την γνώμη του. Αρχηγέ! 
 
ΑΡΧΗΓΟΣ: Σε συνέχεια του δημοσίου επαίνου κ. Υπουργέ θα ήθελα να σας ενημερώσω, αλλά και ενημερώνω και τους παρισταμένους ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο νόμος που διέπει τις σε παρόμοιες περιπτώσεις  λειτουργίες και ήδη ξεκινούμε την ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία και θα αποδείξει τον βαθμό προσφοράς, τον βαθμό επιτυχίας, τον βαθμό κινδύνου, ώστε να επιβραβευθούν όλοι οι Αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και ηθικά και υλικά. Και επίσης δε, σε συνέχεια της δήλωσής σας, η ενόρκως διοικητική εξέταση θα επεκταθεί και σε ό,τι αφορά τον καλό μας φίλο και φοιτητή Σίμο Δημήτριο, διότι προβλέπει και για τους πολίτες, για εξαίρετες πράξεις να επιβραβεύονται και ηθικά και υλικά και όχι μόνο. Και μάλιστα θέλω να δηλώσω ότι σε συνέχεια αυτής της αντιμετώπισης ενός σοβαρού περιστατικού στο κέντρο της Αθήνας, ήδη το Επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο και ενισχύει την ?μεση Δράση και με καινούργιο Προσωπικό το οποίο εξέρχεται τώρα των Σχολών, αλλά ταυτόχρονα και εφοδιάζει με όλα τα Μέσα που είναι απαραίτητα- να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας και να έχουμε πάντα θετικά αποτελέσματα, μακριά από τραυματισμούς- και το Προσωπικό μας, αλλά και τους πολίτες.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Ευχαριστώ Αρχηγέ. Ευτυχώς που υπάρχουν οι πρόνοιες της Πολιτείας και εμείς σε ετοιμότητα να εφαρμόσουμε τις πρόνοιες αυτές. Ιδιαιτέρως, κ. Ταξίαρχε, εκτιμήσαμε το γεγονός της σε χρόνο μηδέν παρουσίας των περιπολικών της ?μεσης Δράσης. Εκτιμούμε την συνεχή ροή και την ταχύτητα επεμβάσεως. Σημειώνουμε ότι ξέρουμε τις δυσκολίες στο κυκλοφοριακό των Αθηνών και περιμένουμε τις εισηγήσεις σας για το πώς θα μονομαχήσουμε με αυτές τις δυσκολίες τις κυκλοφοριακές, με έξυπνες λύσεις, με τρόπους τοποθετήσεως των περιπολικών, των μονάδων και αυτά που ξέρετε εσείς και κυρίως τα δίκυκλα ,τα ευέλικτα δίκυκλα.
 
ΚΑΣΣΑΠΑΚΗΣ : Αν μου επιτρέπετε κύριε Υπουργέ, εγώ υπηρετώ στην ?μεση Δράση και κατά δεύτερο λόγο είμαι περήφανος, επειδή έχω Αστυνομικούς σαν και τους παρόντες σήμερα και τιμωμένους, που πραγματικά με άψογο επαγγελματισμό και με ψυχραιμία- γιατί πράγματι ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, έγινε μάχη όπως είπατε και εσείς και αποδεικνύεται από τα πραγματικά περιστατικά- κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με τις λιγότερες απώλειες. Βέβαια, όπως τονίσατε πολύ σωστά, με την ουσιαστική συνεισφορά και του κ. Σίμου, φοιτητή, αλλά και των πολιτών που ενημέρωσαν έγκαιρα το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως και γι’ αυτό, αν μου επιτρέπεται, θα ήθελα να συγχαρώ και τον επικεφαλής της αλλαγής των Αστυνομικών, αλλά και το Κέντρο που πράγματι συντόνισε τη δράση των περιπολικών, ώστε να είναι στο σημείο και να μπορέσουν να λειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτούργησαν και με αυτό το αποτέλεσμα.
 
Έχουμε συζητήσει για το θέμα της αναμόρφωσης θα λέγαμε, της τακτικής μας δράσης σαν ?μεση Δράση. Αντιμετωπίζοντας πρώτα, κυκλοφοριακά προβλήματα, ώστε να είμαστε σε θέση να είμαστε πράγματι εκεί την επόμενη στιγμή που συμβαίνει ένα περιστατικό και να μπορούμε να το καταστέλλουμε σε κάθε περίπτωση. Βέβαια πάντα, δεν ξεχνάμε τον προληπτικό μας ρόλο και κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και να είμαστε πάντα εκεί εγκαίρως, να προλάβουμε ή να αποτρέψουμε ή και να καταστείλουμε.
 
ΥΠΟΥΡΓΌΣ : Συγχαίρω! Συγχαίρω! Θα ήθελα να ακούσω και επειδή διστάζετε, θα σας το διατυπώσω και θέλω να ακούσω τον πρώτο τραυματία. Θα το διατυπώσω με δημοσιογραφική μορφή. Φοβήθηκες; Τι σκέφτηκες εκείνη την ώρα της δράσεως;
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Σίγουρα. Την ώρα της συμπλοκής βέβαια. Το να μη φοβάσαι, ο φόβος, είναι κάτι το …αν δε φοβάσαι κάτι συμβαίνει άλλο, αλλά προσπαθείς να ανταπεξέλθεις. Εκείνη την ώρα είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα, προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στη ζωή πρώτα από όλα. Το αίσθημα του φόβου υπήρξε βέβαια για κάποια δευτερόλεπτα, απλά ξεπεράστηκε με το αίσθημα και να επιβιώσουμε και να κρατηθούμε να πολεμήσουμε εκείνη την ώρα.
 
Τα περιστατικά εξελίσσονται σε δευτερόλεπτα. Εμάς βέβαια ο χρόνος ο πραγματικός μάς φάνηκε μισή ώρα και ήταν ένα λεπτό. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω….. Και τα σεμινάρια που κάναμε μας βοήθησαν πολύ εκείνη την ώρα. Αποδείχθηκαν γιγαντιαία και ως προς την κάλυψή μας…..και αλλάξαμε θέσεις… και προσπαθούσαμε να μη χτυπήσουμε αθώο κόσμο…
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συγχαίρω! Συγχαίρω! Έχω δύο παρατηρήσεις για εσένα. Χτύπησαν πρώτοι;
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Όταν φθάσαμε, ήδη αντάλλασσαν πυροβολισμούς με τους συναδέλφους.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το έχω μάθει από την αναφορά. Θέλω να το ακούσω από εσάς.
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το θέμα είναι ότι πυροβολούσαν μέσα σε αθώους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, από πού έρχονται οι πυροβολισμοί και εμείς προσπαθούσαμε μέσα στον πανικό να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, πρώτα όμως τους πολίτες.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θυμάμαι από την αναφορά πάλι ότι τραβήξατε πολίτες κάτω και έξω από το πεδίο.
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Προσπαθούσαμε όσους περισσότερους, γιατί στην Πατησίων τη δεδομένη χρονική στιγμή γίνεται από κόσμο ένας πραγματικός χαμός. Έμπαιναν, έβγαιναν από την Τράπεζα. Βγήκε με τον όμηρο ο ληστής, προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε το παλικάρι να είναι καλά, να μην κάνουμε κάποιο λάθος και αυτούς δεν τους ενδιέφερε για κάτι τέτοιο. Μας πυροβολούσαν, με σκοπό να μας εξοντώσουν. Δόξα το θεό που είμαστε όλοι ζωντανοί και ακέραιοι.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τι λαβή σου έκανε;
 
ΦΟΙΤΗΤΗΣ: Λαβή με το ένα χέρι. Στην αρχή για να με πάρει, με απείλησε μου έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι, για να με σηκώσει και με έβγαλε έξω. Βασικά το όπλο όταν βγήκαμε έξω, το είχε όλο προς τους Αστυνομικούς από ό,τι είδα. Εμένα απλά με κράταγε και ….
 
Όταν βγήκα έξω, δεν περίμενα να δω τόσους Αστυνομικούς. ΄Ηταν από παντού. Πέρασε την Πατησίων, ανεβήκαμε προς τα πάνω τρέχοντας, φτάσαμε σε ένα σημείο. Αυτός πυροβολούσε συνέχεια στη πορεία του δρόμου, προς τους Αστυνομικούς κυρίως. Δεν ξέρω τί έγινε και σε κάποια στιγμή του τελείωσαν οι σφαίρες.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το είδες αυτό;
 
ΦΟΙΤΗΤΗΣ: Εγώ το είδα αυτό και μου φωνάζανε και μάλιστα και τα παιδιά από ό,τι θυμάμαι και το παλικάρι εδώ πέρα, γιατί το θυμάμαι χαρακτηριστικά ¨Πέσε κάτω, για να τον πυροβολήσω¨. Και εγώ ήμουν τρομαγμένος. Τί να πω τώρα…Και επειδή σταμάτησε, για να γεμίσει τις σφαίρες και προσπαθούσε με το ένα χέρι να το κάνει αυτό, είδα το όπλο που ήτανε με το κλείστρο και ήταν έξω. Είχε μία σφαίρα μέσα. Είχε προλάβει να βάλει μόνο μία σφαίρα και αποφάσισα να κάνω τη κίνηση να του πάρω το όπλο, να το γυρίσω προς το μέρος του με όλη μου τη δύναμη, ενώ με χτυπούσε αυτός με το άλλο χέρι στο κεφάλι. Αλλά εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι έκανα, με πόση δύναμη τον απώθησα.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μάλλον με μεγάλη.
 
ΦΟΙΤΗΤΗΣ: Με πολύ μεγάλη.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ποιος έφαγε τη βολίδα στο γιλέκο; Τι ήταν αυτό; Συγχαρητήρια, γιατί είχες όλες τις πρόνοιες, τις προφυλάξεις. Είχατε όλοι γιλέκα;
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Όλοι.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εσύ τι κατάλαβες;
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Στο σημείο που έχει πάει η βολίδα, οπού είναι πιο ενισχυμένο, έχει κάποια αυτοκόλλητα πάνω της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά πρέπει να έχει εξοστρακιστεί, γι΄ αυτό δεν έχω καταλάβει ουσιαστικά τίποτα. Ήταν και η ώρα της μάχης, που ήμασταν σε ένταση, και το καταλάβαμε μετά και χάριν αστεϊσμού, με ρώτησε κάποιος συνάδελφος αν είμαι καλά και μου λέει: ¨Δε γυρνάς τη πλάτη να δούμε μήπως έχει καμιά τρύπα στην πλάτη;¨
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι οδηγοί μείνατε στη θέση σας;
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Εμείς είχαμε πάρει κάλυψη. Εγώ ήμουν δίπλα με τον συνοδό μου. Ήταν λίγο πιο άτυχος αυτός βέβαια, εγώ ήμουν Σκαλιστήρη και Πατησίων. Δε με βλέπανε εμένα, για να με ρίξουν. ?κουγα συνέχεια τα μπαμ-μπουμ, αλλά και εκείνη τη στιγμή φωνάζαμε στον κόσμο να απομακρυνθεί, γιατί ερχόταν δίπλα μας. Φωνάζανε: ¨είναι ψεύτικο το όπλο¨ και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο πολίτης, αλλά εμείς…
 
ΠΟΛΙΤΗΣ: Έτσι φαινότανε. Και εγώ έτσι κατάλαβα στην αρχή, αλλά μετά με το που αρχίσαν τα μπαμ-μπουμ κατάλαβα ότι ήταν αληθινό.
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Εμείς το είχαμε αντιληφθεί και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Να μην τραυματίσουμε κανένα πολίτη- το πιο βασικό- γιατί τώρα θα λέγαμε άλλα πράγματα. Θα είχαμε πρόβλημα.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ήτανε μία επιτυχημένη επιχείρηση. Την διεκπεραιώσατε με την γενναιότητα σας, με την εκπαίδευσή σας, με την αρετή σας. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Φέρε αυτά τα τιμητικά μετάλλια.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Αν μας επιτρέπατε και εμάς να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που συστηματικά παρανομούν και αυτές είναι οι Τράπεζες, για τις οποίες δεν υπάρχει ένας νόμος-πλαίσιο που να προβλέπει τα μέτρα ασφάλειας. Δεύτερο, θα ήθελα να πω για τους τραυματίες αστυνομικούς οι οποίοι μετά διατίθενται σε Υπηρεσίες Γραφείου και στην ουσία καταδικάζονται σε μια οικονομική ένδεια. Αν υπάρχει κάποια μέριμνα;                  
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτά μπορούμε να τα πούμε αναλυτικά, αλλά δεν πειράζει. Δε θέλω να είναι συνέντευξη. Με τις Τράπεζες είμαστε σε συνεργασία, για να λάβουν τα ενδεικνυόμενα και οφειλόμενα μέτρα για τη φύλαξή τους, για την προστασία τους σε συντονισμό και με τις δικές μας υποδείξεις και με σχεδιάσεις που έχουμε κάνει για το θέμα. Είμαστε σε καλή συνεννόηση. Θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό.
 
Το δεύτερο, είναι Απόφασή μας (δική μου και του Αρχηγείου), ώστε οι μετακινούμενοι από τη γραμμή του ατυχήματος και της ατυχούς στιγμής, σε Υπηρεσία Γραφείου να μην χάνουν τα οικονομικά τους. Δηλαδή αναγκαστικά θα είναι έξω από τα πενθήμερα στην πράξη, αλλά όχι και στα οικονομικά τους.
 
ΑΡΧΗΓΟΣ: Και σε αυτούς που θα απουσιάζουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να αποθεραπευθούν.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Απόφαση του Υπουργείου και Αρχηγείου είναι να μην συντελείται αυτή η αδικία, όπως τη διατύπωσε η ερώτησή σας. Η σχετική σύγκρουση με το Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει όπως πάντα.
 
Είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Θα κάνουμε έναν δημόσιο λόγο και να μην ξεχάσουμε από πού κατάγεται αυτός ο δημόσιος έπαινος που σας απευθύνω. Διότι, αν σιωπούσαμε, θα ήμασταν ιστορικώς άδικοι. Λέει για τους λαμπρά πράττοντες ο Περικλής: ¨ έργω και δηλούσθαι τας τιμάς¨, έμπρακτα να εκδηλώνονται οι τιμές! Και υπάρχει και δεύτερη αναφορά στο ίδιο κείμενο, το μεγάλο Ευαγγέλιο της Δημοκρατίας, ο ¨ Επιτάφιος του Περικλή¨, οι καλύτερα ευνομούμενες Πολιτείες είναι εκείνες όπου έχουν καθιερωθεί τα υψηλότερα βραβεία για την αρετή.
 
Έτσι λοιπόν, ταπεινό μετάλλιο της αρετής σάς απονέμω σήμερα. Τα υπόλοιπα, με τις προβλέψεις της Πολιτείας. Θα αρχίσουμε από τον κ. Σίμο.       

Τελευταίες Αναρτήσεις