Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Αναπληρωτής Υπουργός Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διατελέσαντες Υπουργοί - Υφυπουργοί Γραφείο Τύπου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

Γενικός Γραμματέας, Τζανέτος Φιλιππάκος Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Τζανέτος Φιλιππάκος

Γενικός Γραμματέας
Υπουργείου Εσωτερικών

O Τζανέτος Φιλιππάκος του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας το 1952. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων και διαμένει μόνιμα στο Χαϊδάρι – Αττικής.

Είναι ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. και Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

Αποστρατεύτηκε το έτος 2009 από την Ελληνική Αστυνομία και από το 2012 συμμετέχει ενεργά στην πολιτική με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο οποίο και κατείχε θέση Γραμματέα σε θέματα Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη.

Την 30-04-15 με το Φ.Ε.Κ.298/28-04-2015 διορίσθηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Πρόκειται για μία νέα θέση, με κύριες αρμοδιότητες το συντονισμό των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/ Α.Ε.Α.

Έχει σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες και έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές (ΠΑΝΤΕΙΟ).

Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα και πλήθος σεμιναρίων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, στα αντικείμενα της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης, Management και Εγκληματολογίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής του σταδιοδρομίας, πέραν των συστηματικών θεσμοθετημένων εκπαιδεύσεων, εκπαιδεύτηκε σε θέματα Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ολυμπιακή Ασφάλεια, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διοίκησης – Ηγεσίας κ.α.

Διδάσκει, ως Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία επί 25 έτη, έως και σήμερα, θέματα Δημοσίου Κατηγόρου και Αστυνομίας Τάξης (Λειτουργία Αστυνομικών Υπηρεσιών – Πεζές και Εποχούμενες Περιπολίες).

Για την προσφορά του στην κοινωνία και την Αστυνομία τιμήθηκε πολλάκις από την Πολιτεία.

Την 02-10-2017 ορίσθηκε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου