Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Αναπληρωτής Υπουργός Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διατελέσαντες Υπουργοί - Υφυπουργοί Γραφείο Τύπου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

Γενικός Γραμματέας, Τζανέτος Φιλιππάκος Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ

Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών,
αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης

O Τζανέτος Φιλιππάκος του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας το 1952. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων και διαμένει μόνιμα στο Χαϊδάρι Αττικής. Είναι ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. και Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

Αποστρατεύτηκε το 2009 από την Ελληνική Αστυνομία και από το 2012 συμμετέχει ενεργά στην πολιτική με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο οποίο και κατείχε θέση Γραμματέα σε θέματα Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη.

Στις 30-04-2015 διορίσθηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με κύριες αρμοδιότητες το συντονισμό των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσον αφορά στο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α.

Στις 03-10-2017 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το Π.Δ. 119/2017.

Ειδικότερα, οι αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν:

  • την εποπτεία και τον έλεγχο των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Προστασίας Συνόρων και Διαχείρισης Μετανάστευσης του οικείου Κλάδου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • την εποπτεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.),
  • την άσκηση των διοικητικών αρμοδιοτήτων σε θέματα αλλοδαπών,
  • την μέριμνα για επικοινωνία, επαφή και συνεργασία των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα συναρμόδια Υπουργεία, Αρχές και Υπηρεσίες, για την ανάπτυξη δράσεων κοινής αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης και
  • την εκπροσώπηση του Υπουργείου κατ' εξουσιοδότηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε συναντήσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και τις σχετικές αρμοδιότητες και δράσεις των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος αποφοίτησε από την Αστυνομική Ακαδημία (Σχολή Αξιωματικών). Επίσης έχει σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες και έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές (Πάντειο Παν/μιο). Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα και πλήθος σεμιναρίων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, στα αντικείμενα της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης, Management και Εγκληματολογίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής του σταδιοδρομίας, πέραν των συστηματικών θεσμοθετημένων εκπαιδεύσεων, εκπαιδεύτηκε σε θέματα Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ολυμπιακής Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διοίκησης – Ηγεσίας κ.α.

Διδάσκει, ως Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία επί 27 έτη, έως και σήμερα, θέματα Δημοσίου Κατηγόρου και Αστυνομίας Τάξης (Λειτουργία Αστυνομικών Υπηρεσιών, Πεζές και Εποχούμενες Περιπολίες, Εφαρμογή Ισχύουσας Νομοθεσίας).

Για την προσφορά του στην κοινωνία και την Αστυνομία τιμήθηκε πολλές φορές από την Πολιτεία.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου